fbq
Kotimaa
19.01.2022 11:41
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Yle, Matti Matikainen
Bess
Bess nousi Suomen Spotifyn kärkeen - mutta kuka hän on? UMK-kisaaja seurustelee tanskalaisen näyttelijän kanssa
Kotimaa
19.01.2022 11:41
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Yle, Matti Matikainen

Pop-artisti Bess, oikealta nimeltään Essi Launimo, on helsinkiläinen pop-artisti. Bess kisaa tänä vuonna Suomen euroviisuedustajan paikasta Uuden Musiikin Kilpailussa.

Bessin kilpailukappale Ram pam pam julkaistiin perjantaina (14.1.). Sittemmin kappale sinkosi Spotifyssa Suomen Top-50-listan kuunnelluimmaksi.

 

Vaikka Bess on julkaissut omaa musiikkia vuodesta 2017 lähtien, suurelle yleisölle UMK-kilpailija on voinut jäädä tuntemattomaksi.

Bessin kappaleiden tunnusmerkkejä ovat tarttuvat sanoitukset ja tanssilliset rytmit. Hänen musiikkinsa yhdistelee elektronista poppia ja housea.

Lue myös: The Rasmus ja Tommi Läntinen kisaavat pääsystä Euroviisuihin! Tässä ovat vuoden 2022 UMK-kilpailijat

Monessa mukana

Bess on harrastanut musiikkia pienestä pitäen ja etsinyt omaa musiikillista suuntaansa ensin klassisen musiikin, sitten Michael Jacksonin, hevin ja reggaen kautta.
 
Bess julkaisi En pysty lopettaa -ensisinglensä vuonna 2017. Mukana singlellä on artisti Nopsajalka eli Antti Hakala. Nopsajalka on tuottanut kaikki muut Bessin julkaisut, paitsi uunituoreen UMK-kappaleen. Sen takaa löytyvät musiikkialan konkari Jonas Olsson ja Saksan Sony Musicille levyttävä laulaja-lauluntekijä Tomi Saario

Bessin bilebiisi Tempo julkaistiin myös vuonna 2017 ja korvamadosta tuli iso hitti. Kappale striimasi platinaa.

Bessin omaa nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2019. Sitä on striimattu yli 20 miljoonaa kertaa.

Oman tuotannon lisäksi Bess on fiitannut Mikael Gabrielin Pimeyteen-kappaleella, Keko Salatan 100%-kappaleella ja Raappanan Seittemän-kappaleella.

Bessin laulua on kuultu tosi-tv-ohjelmissa, kuten Love Islandissa, Bachelor Suomessa ja Temptation Island Suomessa.

Näyttelijäkulta

Bess esitteli tanskalaisen näyttelijärakkaansa Danny Baertelsenin Seiskalle syksyllä 2020.

Lue myös: Hittilaulaja Bess esitteli uuden rakkaansa: Danny-kulta on tanskalainen näyttelijä - kuvat! "Tapasimme Sunnevan kesähäissä"

Bess paljasti, että pariskunta oli tuolloin seurustellut vasta vähän aikaa, sillä he tapasivat kesällä 2020 - hyvin romanttisissa tunnelmissa. Kaksikko tapasi missikeisarinna Sunneva Sjögrenin häissä, sillä kumpikin kuului Sunnevan ja tämän miehen Harri Sjögrenin tuttavapiiriin.

Bess, Danny Baertelsen
Etäsuhteessa eläneet Danny ja Bess alkoivat seurustella samana vuonna, kun koronapandemia alkoi.

Bess myös lauloi häätanssin Sunnevan ja Harrin häissä.

- Meillä on tällä hetkellä etäsuhde. Dannykin on musikaalinen, ja musisoimme videoyhteyden välityksellä, Bess kertoi Seiskalle.

Bess keskittyy omalla Instagram-tilillään artisti-imagoonsa. Hän ei ole julkaissut yhteiskuvia rakkaansa kanssa.

Danny sen sijaan hehkuttaa kultaansa omalla sometilillään. Danny on julkaissut pariskunnasta kuntosaliselfien joulukuussa. Danny on myös julkaissut Bessin keikalta videopätkän. Danny on kirjoittanut videon saatetekstiksi sydämen ja Bess on kommentoinut hurjalla määrällä sydänemojeita.

 


 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »