fbq
Kotimaa
20.09.2022 19:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Janica Kortman
BB-voittaja Janica Kortman hyvästeli kohtunsa: "Ei enää kuukautisia ikinä"
Kotimaa
20.09.2022 19:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Big Brother Suomen vuonna 2011 voittanut Janica Kortman kertoo somessa avoimesti leikkauksestaan, jossa häneltä poistettiin kohtu.

Lue myös: Sairaus pysäytti BB-voittaja Janica Kortmanin - treenit ja kisat tauolle: ”Voimavaroja ei tällä hetkellä ole”

Janica Kortman on kamppaillut terveytensä kanssa viime aikoina. Hän on kertonut muun muassa kärsineensä väsymyksestä ja raudan puutteesta, ja myös kohdusta löydettiin hyvälaatuinen kasvain.

Janica pääsi viime viikolla viimein odotettuun kohdunpoistoleikkaukseen.

– Nyt operaatio tehty ja kotona toipumassa. Kaikki meni oikein hyvin, suuri kiitos kaikille, jotka tänään paransivat huomattavasti mun elämän laatua jatkossa (sydän) Hassua oli tänään olla esilääkityksessä ennen nukutusta, kun edellusestä alkoholin käytöstäkin on pian kulunut 10 vuotta, Janica kirjoitti muutama päivä sitten Instagram-tilillään.

Janica kertoo, ettei leikkauksen jäljiltä ilmennyt mitään kipuja ja olo on hyvä.

Olen nyt kohduton, kasvaimeton ja ennenkaikkea vuodoton, niin pysyy raudatkin kropassa, enkä ole enää koko ajan uupunut ja väsynyt. Rautainfuusio nosti ferritiinin 4 -> 351, hän mainitsee ja kertoo olevansa kiitollinen ja onnellinen.

Lue myös: BB-voittaja Janica Kortmanilta löytyi kasvain

Ei lisää lapsia

Seuraavassa päivityksessään Janica julkaisi kuvan leikkauksen jäljiltä.

Neljä reikää vatsassa ja tukisukat viikon verran estämässä veritulppia. Kiitos mun kohdulle ja hyvää matkaa sinne kohtujen hautausmaalle, eli sairaalan roskikseen. Teit työsi erinomaisesti antamalla mulle hienoimman asian elämässäni, neljä rakasta lastani, Janica kirjottaa.

Kohdunpoiston myötä Janica ei voi enää saada kuukautisia, eikä lisää lapsia.

– Vuoden menkkojen jälkeen olen tämän ansainnut, ei enää kuukautisia ikinä Tai pelkoa raskaaksi tulosta. Munasarjat säästettiin, niin hormoni toiminta säilyy ennallaan, eikä tarvitse niitä alkaa purkista popsimaan. Nelikymppisinä myoomat ovat yleisiä naisilla, mutta kaikilla ne eivät aiheuta mitään oireita.

Lue myös: Uusi työ! BB-voittaja Janica Kortman teki suuren päätöksen elämässään - "Koronan myötä..."