fbq
Kotimaa
05.09.2022 17:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
janica kortman
BB-voittaja Janica Kortmanilta löytyi kasvain
Kotimaa
05.09.2022 17:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Big Brotherin vuonna 2011 voittaneelta Janica Kortmanilta löydettiin kasvain.

Janica Kortman on kamppaillut terveytensä kanssa viime aikoina. Janica kertoo olleensa hyvin väsynyt, ja muistin heikentyneen.

Kirjanpitäjänä työskentelevä Janica päivitti avoimesti kuulumisiaan sairaalasta.

Täällä sitä ollaan taas Naistenklinikalla, tällä kertaa tankilla, mulle tehdään rautainfuusio, eli suonensisäinen rautahoito. Hemoglobiini oli viimeisen mittauksen mukaan 100 ja ferritiini 4. Voin sanoa, että olen ollut todella uupunut ja väsynyt viimeiset kuukaudet. Elämästä, perusasioista, perheestä ja työstä olen selvinnyt juuri ja juuri rimaa hipoen. Muisti on ollut todella huono, hän kertoo Instagram-tilillään tänään (5.9.) maanantaina.

Lue myös: Sairaus pysäytti BB-voittaja Janica Kortmanin - treenit ja kisat tauolle: ”Voimavaroja ei tällä hetkellä ole”

Janica treenasi Tape Valkosen valmennuksessa tavoitteellisesti bikini fitness -kilpailuihin, mutta joutui jättämään tiukat treenit väliin jo tammikuussa.

Ihmettelin, kun kiipesin yhtenä päivänä neljänteen kerrokseen rappuja, niin puhti loppui, voimat vaan hyytyi, vaikka olen aina ollut liikunnallinen ja kuntokin normaalisti hyvä. Vuoden ajan olen tiennyt rauta-arvojen olevan matalat.

- Taputan kuitenkin itseäni selkään, onnistuin, olen raskaista ajoista huolimatta onnistunut pysymään työ- ja toimintakykyisenä. Treenaaminen loppui kokonaan tammikuussa ja kesäkuun kisat Las Vegasissa jäi vain unelmaksi. Elokuun lopulla olisi ollut mahdollisuus päästä vaellusreissulle lappiin, mutta senkin jouduin jättämään tällä kertaa väliin.

Lue myös: Uskomaton kisakunto! BB-voittaja Janica Westerback niitti mainetta ensimmäisissä bikini fitness -kisoissaan

Kohdunpoistoleikkaus edessä

Janica kertoo lääkäreiden löytäneen syyn raudanpuutteelle.

Pian on edessä kohdun poisto leikkaus, koska mulla on siellä hyvälaatuinen myooma kasvain, mikä aiheuttaa todella runsasta vuotoa, sen myötä raudan menetystä ja siksi olen tässä tilanteessa nyt. Lääkäri sanoi, että pian olen kuin uusi ihminen (tähtisilmäemoji) Täältä tullaan taas energinen elämä..

Aihetunnisteiksi ex-tosi-tv-tähti on kirjoittanut rautainfuusio, tankilla, uusi ihminen, kohdunpoistoleikkaus ja myooma.

Lue myös: Uusi työ! BB-voittaja Janica Kortman teki suuren päätöksen elämässään - "Koronan myötä..."

janica kortman
Janica muistetaan Big Brother -ohjelmasta räiskyvänä ja sympaattisena kilpailijana, joka toi esiin myös rohkeasti estottoman puolensa.