Yhä useampi seniori harrastaa deittailua: "Ei rakkauden ja seksin tarve minnekään katoa!"

Hotnow | 28.04.2020 16:03

Tinder ja muut deittisovellukset ovat kovassa käytössä myös vanhimmissa ikäluokissa. Iäkkäämpien ihmisten intiimielämästä ei yleensä puhuta, mutta suhdeasiantuntija Jessica OReilly muistuttaa, ettei rakkauden ja seksin kaipuu ei lopu tiettyyn ikään.

O’Reilly vieraili hiljattain The Morning Show-keskusteluohjelmassa, jossa aiheena oli Unelmien poikamiehestä suunnitteilla oleva, seniorien oma spin-off.

– Olen innoissani tästä uutisesta. Televisiossa on niin vähän monimuotoisuutta ja erilaisia tarinoita rakkaudesta, romantiikasta ja seksistä. Nämä ovat haluja, joita esiintyy koko eliniän ajan, hän selitti juontajille.

O'Reilly veikkaa, että ikäihmisten deittisarjassa tullaan näkemään syvällisempiä keskusteluita. Moni kilpailijoista ei enää etsi kumppania avioliittoon tai lasten hankintaan, joten tutustumiseen ei liity samoja paineita kuin nuoremmilla. 

– Sinun ei tarvitse tentata toista tämän tavoitteista arvioidaksesi, onko teillä yhteinen tulevaisuus. Sen sijaan keskusteluissa voidaan todella opetella tuntemaan toista ja keskittyä siihen, miltä sinusta tuntuu toisen seurassa.

Puhutaan seksistä

Uusi Unelmien poikamies puhuttelee monia ikäihmisiä. Vuonna 2011 julkaistun tutkimuksen mukaan stereotyyppi aseksuaalisesta vanhuksesta on virheellinen, sillä uudet romanttiset suhteet kypsemmällä iällä ovat yhä yleisempiä. Itse asiassa, moni seniori haluaisi seurustella esimerkiksi aviopuolison kuoleman jälkeen.

– Yksi yhteiskunnallisista muutoksista on, että emme enää ajattele, että elämä on ohi 50- tai 60-vuotiaana, sanoo seksiasiantuntija ja The Ultimate Guide to Sex After Fifty-kirjailija Joan Price Global News-lehdessä.

Pari rannalla
Moni haluaa käydä treffeillä vielä kypsemmällä iällä.

Kun deittailun pariin palataan pitkän tauon jälkeen, on maailma ehtinyt muuttua. On luonnollista, että uuteen suhteeseen sukeltaminen saattaa pelottaa. Esimerkiksi seksistä puhuminen voi tuntua vaikealta etenkin, jos he ovat olleet yhden kumppanin kanssa vuosikymmeniä. Pricen mukaan seksiterapeutin tapaaminen voi auttaa uutta suhdetta aloittelevia kommunikoimaan seksiin liittyvistä asioista. Asiantuntija voi rohkaista uusia pareja keskustelemaan rehellisemmin ja avoimemmin, ja Pricen mukaan johtaa entistä nautinnollisempaan seksiin. 

Aikuiset lapset tukena

Ikäihmisten deittikuviot ovat yhä piutkälti tabu ja ajatus omien vanhempien paluusta markkinoille voi tuntuu epämukavalta. O’Reilly kuitenkin muistuttaa, ettei kukaan ei halua, että heille sanellaan, koska ja ketä he saavat tapailla. Usein lapset mieltävät vanhemman uuden kumppanin  "pahaksi äiti- tai isäpuoleksi", mutta tällainen ajattelumalli on hyödytön. O'Reilly selittää, ettei uusi kumppani todennäköisesti pyrki aikuisten lasten uudeksi äiti- tai isähahmoksi.

Aikuiset lapset saattavat myös kokea tarvetta suojella vanhempiaan. O'Reilly kuitenkin painottaa, että lapsilta on löydyttävä kunnioitusta omia vanhempia kohtaan. He ovat eläneet pitkän elämän ja osaavat varmasti navigoida maailmassa lapsiaan paremmin.

– He ovat tehneet virheitä ja sinä olet tehnyt virheitä, mutta heillä tulee aina olemaan enemmän kokemusta kuin sinulla, hän huomauttaa.

Lähde: Global News, Global NewsAPA PsycNet

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!