Tutkijat selvittivät: tämän kokoinen on keskivertopenis!

Hotnow | 18.04.2018 22:50

Peniksen koko on yksi yleisimmistä epävarmuutta aiheuttavista asioista miehillä. Vaikka peniksen koko ei juurikaan kerro esimerkiksi seksitaidoista, lienee jokainen mies joskus mitannut oman peniksensä ja verrannut sitä muihin. Nyt British Journal of Urology International -lehden julkaisema tutkimus paljastaa, minkä kokoinen tarkalleen on keskivertopenis.

Tutkimuksessa tarkasteltiin dataa 17 tutkimuksesta, jotka kattoivat yhteensä yli 15 000 miestä. Tutkijoiden mukaan keskimääräinen penis on lepotilassa ollessaan 9,2 senttimetriä pitkä, ja sen ympärysmitta on 9,4 senttimetriä. Erektiossa olevan keskivertopeniksen pituus on 13,8 senttimetriä. Ympärysmitta erektiossa on 11,7 senttimetriä.

Lue myös: Kääk, penis voi vaihtaa väriä! Tässä todennäköisimmät syyt - saatat tarvita erikoislääkäriä!

Tutkijoiden mukaan noin 90 prosenttia miehistä sopii niihin, joiden penis on erektiossa 10-16 senttiä pitkä . Tutkijat selvittivät myös, oliko miesten ulkoisessa olemuksessa tekijöitä, jotka toimivat indikaattorina peniksen koolle. Muun muassa miehen pituuden todettiin vaikuttavan hieman peniksen kokoon. Sen sijaan esimerkiksi painolla, kengän koolla tai sormien pituudella ei havaittu selvää yhteyttä peniksen kokoon.

Miesten, jotka jäävät hieman keskiverron alapuolelle, ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. 

– 85 prosentille naisista se ei ole mikään ongelma, sanoo tutkimuksen kirjoittaja, tohtori David Veale

Lähde: Men's Health

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!