Hyppää pääsisältöön
Penis voi olla purppura.

Kääk, penis voi vaihtaa väriä! Tässä todennäköisimmät syyt - saatat tarvita erikoislääkäriä!

Tiesitkö, että penis voi vaihtaa väriä? Sukuelimen värimuutokset ovat usein täysin normaaleja. Joskus se kuitenkin olla merkki jostain vakavammasta.

On olemassa useita syitä, miksi penis vaihtaa väriä. Esimerkiksi miehen kiihottuessa, penis voi alkaa punertaa, tai se voi saada jopa purppuran sävyjä. Tämä johtuu yksinkertaisesti verenkierron vilkastumisesta. Jos peniksen sävy ei palaudu ejakulaation jälkeen normaaliksi, saattaa se kuitenkin olla varoitusmerkki. 

Peniksen ihon tai esinahan värimuutos voi olla erilaisten sairauksien oire. Värimuutosten yhteydessä esiintyvät haavaumat, patit, ihottuma tai ihon paksuuntuminen voivat niin ikään kieliä jostain vakavammasta.

Haavaumat voivat olla oire sukupuolitaudista, kuten herpeksestä tai kupasta. Muita mahdollisia oireita ovat ihon polttelu, kutina, väsymys ja kuume. Allerginen purppura puolestaan ilmenee ihonalaisena, purppuraisena tai punaisena pattina. Vaikka ne saattavat olla harmittomia, voivat ne myös viestiä veritulpasta, tulehduksesta tai ravintoaineiden puutoksesta.

Penis voi kärsiä myös allergisista reaktioista, jotka tuovat mukanaan kutinaa ja värimuutoksia. Joskus värinmuutoksien takana voi olla Stevens-Johnsonin oireyhtymä, joka johtuu yleensä lääkityksestä. Tällöin on syytä suunnata välittömästi erikoislääkärin vastaanotolle.

Mikäli värinmuutoksia esiintyy, eivätkä ne mene ohi, kannattaa asiasta puhua lääkärin kanssa. Myös muita yllämainittuja oireita on syytä käydä näyttämässä lääkärille, jotta vakavammat sairaudet voidaan sulkea pois.

Lähde: Mirror


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!