fbq
Hotnow
04.07.2018 19:28
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Ketodieetti ei tee hyvää seksihaluille.
Tämä trendikäs dieetti pilaa seksielämäsi!
Hotnow
04.07.2018 19:28
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Ketogeeninen ruokavalio on yksi tämän hetken kuumimmista ruokatrendeistä. Keto-dieetti sisältää vain vähän hiilihydraatteja, jolloin elimistö menee ketoosiin ja elimistö alkaa käyttää energianlähteenä ketoaineita glukoosin sijaan.

Lukuisat ihmiset ovat innostuneet kokeilemaan ruokavaliota nopean painonpudotuksen toivossa. Toiset uskovat, että sen avulla voi jopa kohottaa libidoa. Terveydenhuollon asiantuntijat ovat kuitenkin täysin eri mieltä.

– Suurempia huolenaiheita ketogeenisen ruokavalion suhteen ovat sen mahdolliset haittavaikutukset, kuten hormonaalisen tasapainon muutokset, kertoo ravitsemusterapeutti Lily Soutter The Independentille:

– Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että erittäin vähän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio voi aiheuttaa kilpirauhasen toiminnan heikkenemistä, mikä voi johtaa paitsi väsymykseen ja alakuloisuuteen, myös vaikuttaa negatiivisesti myös libidioon.

Hiilihydraattien vähentynyt saanti voi muuttaa tapaa, jolla elimistö tuottaa hormoneja, jotka ovat sidoksissa libidoon. Soutterin mukaan on todisteita siitä, että vähähiilihydraattiset ruokavaliot voivat lisätä stressihormonin kortisolin tuotantoa. Samalla serotoniinin väheneminen kehossa heijastuu kielteisesti libidoon.

Hormonaalisten muutosten ohella kehossa voi ilmetä myös muita negatiivisia vaikutuksia. Ketoosi voi aiheyttaa väsymystä, päänsärkyä ja flunssaisen olon. 

– Tässä vaiheessa seksihalut saattavat olla todella alhaalla, koska henkilö ei voi hyvin, Soutter lisää.

Lähde: The Independent

Tilaa Seiskan uutiskirje! »