fbq
Hotnow
15.01.2019 20:02
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Lehti rankkasi yliopistot seksiin valmiiden naisopiskelijoiden perusteella - valtava kohu!
Hotnow
15.01.2019 20:02
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Japanilainen tabloidilehti on pyytänyt anteeksi artikkelia, jossa se rankkasi paikalliset yliopistot sen mukaan, miten todennäköisesti naisopiskelijat antavat seksiä juhlissa.

– Haluamme esittää anteeksipyynnön sensaatiohakuisesta kielenkäytöstämme lukijoiden houkuttelemiseksi, Spa!-lehti pahoitteli.

Viime vuoden lokakuussa julkaistussa artikkelissa tarkasteltiin gyaranomia, japanilaisia juhlia, joissa miehet maksavat naisille osallistumisesta. Alkoholilla kyllästettyjen juhlien kerrotaan olevan erityisen suosittuja opiskelijoiden keskuudessa.

Jutun toimittaja haastatteli henkilöä, joka järjestää gyaranomi-juhlia. Artikkelissa arvioitiin, kuinka helppoa eri koulujen naisopiskelijoilta oli saada seksiä. Jutussa jopa listattiin viisi japanilaista yliopistoa, joissa naisopiskelijat olivat "helposti saatavilla" gyaranomi-juhliin.

Artikkeli herätti paljon pahennusta verkossa. Kristillisen yliopiston opiskelija Kazuna Yamamoto käynnisti online-kampanjan, jossa lehdeltä vaadittiin anteeksipyyntöä ja numeron vetämistä myynnistä. Vetoomuksessa, joka on saanut yli 50 000 allekirjoitusta, todetaan, että lehden artikkeli oli "naisia seksualisoiva, esineellistävä ja epäkunnioittava".

Lähde: New York Post, Change.org

Tilaa Seiskan uutiskirje! »