Hllwd

Vaihdevuosien alku yllätti Gwyneth Paltrow’n 46-vuotiaana – avautui julkisesti menopaussistaan: ”Tämä elämänvaihe on kuin surkeasti sanoitettu rap-biisi!”

31.08.2019 17:33

Vaihdevuodet ovat yhä monelle hedelmällisessä iässä olevalle naiselle vain jokin ihmeellinen mörkö, josta ovat kuulleet äitinsä ja äidinäitinsä keskenään supisevan. Monelle onkin järkytys, millaiseen myllerrykseen sekä fysiikka että psyyke joutuvat kuukautisten loputtua. Joillekin onnekkaille ei tule minkäänlaisia vaivoja.

Yleisimpiä menopaussin aiheuttamia oireita ovat muun muassa hikoilukohtaukset eli kuumat aallot, unettomuus ja unihäiriöt, painonhallintaongelmat, mielialan rajutkin vaihtelut sekä nivel- ja lihaskivut.

Lue myös: Gwyneth Paltrow ja Brian Falchuk asuvat erillään - pitäisikö teidänkin?

Suomalaisten naisten vaihdevuodet alkavat keskimäärin 51-vuotiaana. Joillakin ne menevät ohitse huomaamattomasti, mutta yleensä myllerrysvaihe kestää 2–7 vuotta eli pidempään kuin murrosikä.

"Surun ilmapiiri"

Siloposkinen Gwyneth Paltrow, 46, meni tämän vuoden keväänä erikoisten tuntemusten ja vaivojen, kuten hikoilun ja unettomuuden vuoksi lääkäriin ja sai diagnoosikseen vaihdevuodet.

Joillakin naisilla ne voivat alkaa jo nelikymppisenä, joten näyttelijä ei ollut ikäisekseen mikään erikoistapaus

Lue myös: Gwyneth Paltrow'n vinkit anaaliseksiin!

– Sana ”menopaussi” on jotenkin häpeällinen. Kenestäkään vaihdevuosistaan kärsivästä naisesta ei saa leivottua niiden urheaa esikuvaa, kahden lapsen äiti pohtii.

Gwyneth Paltrow
Gwynethin ei uskoisi lähestyvän 50 vuoden ikää.

– Kun oma äitini eli vaihdevuosiaan, hänen ympärillään leijui eräänlainen surun ilmapiiri, joka vaikutti koko perheeseemme. Nyt olen itse samassa tilanteessa. Tätä elämänvaihetta voisi kuvailla surkeasti sanoitetuksi rap-kappaleeksi.

Lue myös: Gwyneth Paltrow meikittömänä syntymäpäivänsä kunniaksi: upea luonnonlapsi!

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Rex Features & All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!