Hllwd
Katso kuvat!

Tunnistaisitko Helen Mirreniä parikymppisenä? Oscar-palkitun näyttelijäsuuruuden mahtava ura alkoi teatterista – kuvat!

28.01.2018 14:33

Brittinäyttelijä Helen Mirren, 72, on ehtinyt työskennellä yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana niin teatterinäyttämöllä, televisio-ohjelmissa kuin elokuvissakin. Suomalaiskatsojat muistanevat kolme Emmy-palkintoa ja yhden Oscarin napanneen Helenin parhaiten elokuvista The Queen, Hitchcock, Kokki, varas, vaimo ja rakastaja sekä televisiosarjasta Epäilyksen polttopiste.

Lue myös: Helen Mirren säväytti: 66 v. ja platform-korkkarit!

Lukuisia tunnustuksia saanut Helen vieraili Monte Carlon televisiofestivaalilla, jossa hänelle myönnettiin Kristalli Nymfi -elämäntyöpalkinto. Monacon ruhtinas Albert luovutti pystin festivaalin päätösseremoniassa.

Monacon ruhtinas Albert ojensi Helenille Kristalli Nymfi -elämäntyöpalkinnon.
Monacon ruhtinas Albert ojensi Helenille Kristalli Nymfi -elämäntyöpalkinnon.

Vaikka Helen on tottunut vastaanottamaan palkintoja ja kunnianosoituksia, hän oli selvästi haltioissaan uusimmasta tunnustuksestaan.

– Tämä on suuri kunnia aikakaudella, jolloin televisiotuotannossa eletään jännittäviä aikoja. Aloittaessani televisiouraani kaikki parhaat käsikirjoittajat ja ohjaajat tekivät televisio-ohjelmia, ja nyt olemme jälleen samanlaisessa tilanteessa. Palkinnon saaminen juuri nyt tuntuu aivan erityisen hienolta, Helen päivittelee.

Lue myös: 68-vuotias supertähti kokeili twerkkausta - video!

Tekemällä oppii

Helen kiinnostui näyttelemisestä jo kouluikäisenä, ja 18-vuotiaana hän pääsi Britannian nuorisoteatteriin, josta ovat myöhemmin nousseet myös muun muassa Kate Winslet, Colin Firth ja Daniel Craig. Aluksi näyttikin siltä, että Helen jäisi teatteriin.

Helen aloitti teatteriopinnot jo alle parikymppisenä. Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän sai vuonna 1966.
Helen aloitti teatteriopinnot jo alle parikymppisenä. Ensimmäisen elokuvaroolinsa hän sai vuonna 1966.

– Halusin niin paljon teatterinäyttelijäksi, että olin suunnannut kaiken energiani siihen. Viiden–kuuden rankan teatterivuoden jälkeen havahduin, että on olemassa myös elokuvamaailma, ja minun olisi syytä alkaa perehtyä siihen. Minulle ainoa tapa oppia on tekemisen kautta, joten aloin suuntautua televisio- ja elokuvatuotantoihin.

Lue myös: Oscar-voittaja räväyttää - mallisopimus 69-vuotiaana!

Teatterisuuntautuneisuus johti siihen, ettei Helen ollut koskaan edes unelmoinut Oscar-palkinnosta, mutta muuten hän uskalsi haaveilla.

– Ihmisen kuuluu unelmoida isosti ja uskoa itseensä, koska varsinkin näyttelijänä on totuttava jatkuviin hylkäyksiin. Jos kerran jonkun on uskottava kykyihisi, voit yhtä hyvin olla itse se henkilö.

Tekniikka kiinnostaa

Helen on tehnyt urallaan monipuolisia rooleja, mutta hän on hämmentänyt monet katsojat esiintymällä toimintaelokuvissa, kuten RED, RED 2 ja Fast & Furious 8.

– Rakastan toimintaelokuvia! Ei minua kiinnosta katsella niitä, mutta niissä esiintyminen on ihanaa, Helen kertoo hymyssä suin.

Lue myös: Jestas, hekin ovat olleet yhdessä! Muistatko nämä Hollywood-tähtien suhteet?

– Toimintaelokuvissa ei oikeastaan tarvitse näytellä, mikä on mahtavaa, Helen jatkaa ja saa toimittajakunnalta makeat naurut.

Helen on päässyt näyttämään toiminta-taitonsa muun muassa Red-elokuvissa.
Helen on päässyt näyttämään toiminta-taitonsa muun muassa Red-elokuvissa.

Näyttelijä kertoo innostuneensa toiminnasta, koska elokuvien tekninen puoli kiinnostaa häntä.

– Tekniikan avulla voidaan luoda efektejä, jotka mahdollistavat katsojan pääsemisen sisään fantasiamaailmaan. Kunnioitan suuresti toimintaelokuvien tekijöitä, kuten stunttinäyttelijöitä ja erikoistehosteiden valmistajia, ja nautin heidän työnsä seuraamisesta.

Teksti:Ida Kankaanpää
Kuvat:All Over Press ja Jan Thijs
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!