fbq
Hllwd
08.01.2017 18:00
Teksti: anne pennanen|Kuvat: ALL OVER PRESS
Gwyneth Paltrow juhlissa
Tähdet kertovat avoimesti mielenterveysongelmistaan: Gwyneth hoidattaa itseään ”pimppikylvyillä”!
Hllwd
08.01.2017 18:00
Teksti: anne pennanen|Kuvat: ALL OVER PRESS

Myös rikkaat ja kuuluisat turvautuvat terapiaan ja syövät masennuslääkkeitä. Esimerkiksi  näyttelijä Gwyneth Paltrow, 44, kertoi muutama vuosi sitten, että hän sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen vuonna 2008 Moses-pojan nähtyä päivänvalon.

– Vauvan saaneet naiset eivät uskalla puhua aiheesta tai hakea masennukseen ja voimattomuuteen apua, koska pelkäävät huonoksi äidiksi leimautumista, näyttelijä pohti.

Babyblues-tilasta ovat kärsineet ja avoimesti kertoneet myös Gwynethin kollegat Drew Barrymore ja Brooke Shields.

Gwynteh löysi terapian lisäksi avun masennukseensa niin sanotusta ”pimppikylvystä” eli Vaginal Steam -alapäähoidosta. Siinä istutaan erityisen laitteen päällä, joka puhdistaa alapään infrapunalla ja pujohöyryllä ja tasapainottaa näyttelijän mukaan naisellisia hormonimyrskyjä.

J.K Rowling ja aviomies punaisella matolla

Harry Potterin luoja, kirjailija J.K. Rowling, 51, sairastui ensimmäisen kerran akuuttiin depressioon kirjoittaessaan alle kolmikymppisenä kirjasarjan ensimmäistä osaa.

– Tuntui, kuin tsunami olisi vyörynyt ylitseni. Minulla oli myös itsetuhoisia ajatuksia, J.K. kuvailee.

Vaikka menestystä ja miljoonia on vuosien varrella virrannut, on kirjailija vaipunut jo viidesti depressioon.

– Tunnen itseni silloin epäonnistuneeksi kaikessa, eikä missään näy valoa. Olen nyt opetellut -vakuuttamaan itselleni, että maailma on ihmeellinen paikka, eikä koskaan pidä luovuttaa.

Depressiokausia helpottanee, että J.K. avioitui vuonna 2001 oman lääkärinsä Neil Murrayn kanssa, joten helpotus on lähellä.

Rob Love punaisella matolla

Perhesiteet-sarjastakin tuttu Rob Lowe, 52, on ollut jo 23 vuotta kuivilla käytyään katkolla sekä alkoholi- että seksiaddiktioidensa vuoksi. Vaikka Rob onkin raitis, hän ei kuitenkaan elä selibaatissa vaan uskollisessa parisuhteessa Cheryl-vaimonsa kanssa. Pariskunta tapasi toisensa vasta sen jälkeen, kun Robin seksivideot kahden alaikäisen tytön kanssa olivat vuotaneet julkisuuteen.

 – Minun oli pakko saada seksiä päivittäin, eikä ollut väliä, tunsinko naisen etukäteen, Rob on kertonut.

Michael Phelps punaisella matolla

Kaikkien aikojen menestyksekkäin olympiauimari Michael Phelps, 31, on joutunut muutamaankin kertaan poliisin kanssa tekemisiin käryttyään rattijuopumuksesta. Lisäksi Michael kertoi viime kesänä julkisesti itsemurha-aikeistaan Lontoon-olympialaisten jälkeen.

– Kärsin muun muassa ylivilkkaudesta ja keskittymisvaikeuksista eli olen ADHD-ihminen.

Catherine Zeta-Jones ja michael Douglas punaisella matolla

Näyttelijä Catherine Zeta-Jones, 47, kertoi jo viisi vuotta sitten kamppailustaan kaksisuuntaisen mielialahäiriön eli bipolaarian
kanssa.

– Toivottavasti paljastukseni auttaa muitakin hakemaan elinikäiseen ongelmaan apua, siinä ei ole mitään hävettävää, Catherine kertoi.

Catherinen pitkäaikainen puoliso Michael Douglas, 72, puolestaan on kärsinyt seksiaddiktiosta, joka johti lopulta kielisyöpään.

– Sain papillomaviruksen, joka tarttuu suuseksistä, näyttelijä tiedotti itse sairaudestaan vuonna 2010.

Britney Spears puanisella matolla

Laulaja Britney Spears, 35, oli uransa alussa todellinen kultanuppu, kunnes homma lähti käsistä. Britney ajeli itsensä kaljuksi, alkoi käyttäytyä väkivaltaisesti ja käyttää viinaa ja muuta huumaavaa. Britney sai hermoromahduksen vuonna 2008 ja oli menettää lastensa huoltajuuden käytöksensä takia. Hän itse epäilee syyksi kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja ahdistusneuroosia.

– Olen kotioloissa ujo ja hiljainen, mutta kun tähden rooli lähtee päälle, olen kuin villikissa. Ihan kuin minussa asuisi kaksi eri persoonaa, Birtney on avautunut.

Mel Gibson punaisella matolla

Myös näyttelijä Mel Gibson, 60, kärsii bipolaari- eli kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Etenkin maaniset vaiheet ovat ajaneet hänet todellisiin vaikeuksiin. Kun Mel vuonna 2006 pidätettiin rattijuopumuksesta, hän ryhtyi herjaamaan juutalaisia, mikä aiheutti ymmärrettävästi ihailijakadon.

Mel oli 28 vuotta naimisissa Robynin kanssa. Lopulta vaimo sai tarpeekseen lukuisista syrjähypyistä.

– Minulla on ollut hienoja nousukausia, mutta paljon pahempia ovat laskukaudet, Mel on kertonut sairaudestaan.

Elton John keikalla

Legendaarinen muusikko Elton John, 69, on kertonut sairastaneensa bulimiaa 1970–80-luvuilla 16 vuoden ajan ennen kuin hakeutui hoitoon sekä syömishäiriönsä että kokaiiniriippuvuutensa vuoksi.

– Yritin väittää itselleni, että hallitsen ahmimiseni ja huumeiden käytön, mutta en olisi päässyt niistä eroon ilman oikeaa terapiaa, Elton kertoi avoimesti.

Vasta kun Elton John kertoi julkisesti bulimiastaan, miesten syömishäiriöt nousivat julkiseksi puheenaiheeksi.

– Anoreksia ja bulimia eivät ole vain naisten sairauksia, muusikko tietää. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »