fbq
Hllwd
14.12.2017 18:15
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press
Salma Hayek ja Harvey Weinstein
Salma Hayekilta järkyttäviä paljastuksia Harvey Weinsteinista: raivosi ja uhkasi tappaa!
Hllwd
14.12.2017 18:15
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press

Näyttelijä Salma Hayek joutui Hollywoodin kohutuimman tuottajan Harvey Weinsteinin seksuaalisen ahdistelun uhriksi.

Salma kirjoitti The New York Times -lehdelle pitkän artikkelin, jossa hän kertoi järkyttävistä kokemuksistaan Harvey Weinsteinin kanssa. Salma myöntää tehneensä merkittävän läpilyönnin Hollywoodissa osittain Harveyn avulla, mutta yhteistyö tuottajan kanssa toi mukanaan järkyttäviä asioita.

Salma teki arvostetun Frida-elokuvansa yhdessä Harveyn ja tämän veljen perustaman Miramax-tuotantoyhtiön kanssa, mikä oli näyttelijälle suuri mahdollisuus. Hänelle maksettiin pääroolista pienin mahdollinen palkkio, mutta Salma ei valittanut.

− En välittänyt rahasta. Olin niin innoissani yhteistyöstäni Harveyn ja Miramaxin kanssa. Uskoin unelmani toteutuneen. Harvey otti suhteeni riskin. Hän oli sanonut kyllä. En osannut kuvitellakaan, että tulisi minun vuoroni sanoa ei. Ei hotellien ovien avaamiseen mihin tahansa kellonaikaan. Kieltäytyä suihkusta hänen kanssaan. Kieltää häntä katsomasta minua suihkussa. Kieltää häntä hieromasta minua. Kieltää hänen alastonta ystäväänsä hieromasta minua. Kieltää häntä antamasta minulle suuseksiä. Kieltäytyä riisumasta vaatteitani toisen naisen kanssa. Ei, ei, ei, Salma listasi.

Raahasi juhliin prostituoitujen kanssa

Salman mukaan Harvey ei vihannut mitään muuta niin paljon kuin sanaa ei. Näyttelijän mukaan kieltäytyminen sai tuottajan häikäilemättömän raivon valtaan.

− Hänen vaatimuksensa olivat aivan käsittämättömiä. Hän saattoi soittaa raivopuheluita keskellä yötä ja vaatia minua antamaan managerilleni potkut, koska Harveylla oli riitaa tämän kanssa johonkin toiseen elokuvaan ja ihmiseen liittyen. Hän myös raahasi minut väkisin pois Venetsian filmifestivaaleilla järjestetystä, Frida-elokuvaa kunnioittavasta juhlasta, jotta voisin viettää aikaa hänen yksityisjuhlissaan. Juhlissa oli muitakin naisia, joita luulin aluksi malleiksi. Sain tietää myöhemmin, että he olivat kovapalkkaisia prostituoituja.

Uhkasi tappaa

Salman mukaan Harveyn lähestymistavat vaihtelivat suloisesta lirkuttelusta raivokkaisiin purkauksiin. Eräs raivokohtaus on jäänyt Salman mieleen erityisen hyvin.

− Hän sanoi järkyttävät sanat: ”Tapan sinut. Älä kuvittelekaan, etten pysty siihen.”