Catherine ja Diana

Prinsessa Diana työskenteli lastentarhassa, herttuatar Catherine valokuvasi myyntikatalogeja – näillä kuninkaallisilla on ollut oma ura!

Hllwd | 13.09.2020 22:02

Kun Dianan ja prinssi Charlesin kihlaus julkistettiin virallisesti helmikuussa 1981, tuleva prinsessa oli vasta 19-vuotias päiväkodin lastenhoitaja. Kihlauutinen aiheutti kaaoksen kyseisessä päiväkodissa, kun media säntäsi seuraamaan tulevan morsiamen arkea.

Lue myös: Muistatko? Prinsessa Dianan paljastava pikkumusta varasti erokohussa huomion: seksikkäästä kostopuvusta tuli hitti – kuva!

Diana jättikin ansiotyönsä melko pian päästyään sisälle hoviin. Diana ei ollut koulussa välkyimmästä päästä, joten hänen vanhempansa eivät satsanneet hänen opiskeluihinsa.

Päinvastoin, prinsessan Frances-äidin kerrotaan toistuvasti sättineen kovaan ääneen tytärtään tämän tyhmyydestä.

Diana vuonna 1980

Lue myös: Näyttelijästä toimittajaksi! Kohuherttuatar Meghan ansaitsee itse elantonsa – miljoonien asuntolaina maksettavana!

Valokuvasi myyntikatalogeja

Cambridgen herttuatar Kate, 38, oli jo nuoruudessaan ahkera työntekijä, vaikka hänen liikeyritystä pyörittäviltä vanhemmiltaan ei rahaa puuttunutkaan. Kate työskenteli osa-aikaisena sisäänostajana Jigsaw-vaateketjussa samaan aikaan kun opiskeli taidetta tulevan miehensä, prinssi Williamin, 38, kanssa yliopistossa. Kate myös uurasti perheensä sisustustarvikkeita myyvässä nettiyrityksessä kuvaamalla muun muassa myyntikatalogeja.

Herttuatar Catherine vuonna 2007.
Herttuatar Catherine vuonna 2007.

Lue myös: William ja Catherine viihtyvät maaseudun rauhassa: herttuaparilla on 200 vuotta vanha mökki – kuva!

Opiskeli englanninopettajaksi

Norjan kuningatar Sonja, 83, oli liikemiehen tytär ja tavallista porvarillista syntyperää, minkä vuoksi silloinen kuningas Olavi ei antanut pojalleen Haraldille, 83, naimalupaa. Kuningaspari tapasi ensimmäisen kerran, kun Sonja oli vasta 14-vuotias. Rakkaus syttyi vasta kahdeksan vuotta myöhemmin, mutta he joutuivat odottamaan yhdeksän vuotta ennen kuin heille myönnettiin avioliittolupa. Aikaa tappaakseen Sonja opiskeli sekä Oslon että Lontoon yliopistoissa kieliä, ja hän valmistautui jo työskentelemään englanninopettajana.

Sonja vuonna 1968.
Sonja vuonna 1968.

Lue myös: Norjan kuningatar Sonja ei törsää – sama reppu 30 vuotta!

Kielitaitoinen lentoemäntä

Ennen avioliittoaan kuningatar Silvia, 76, oli töissä Argentiinan konsulaatissa Münchenissä, jossa hän myös kohtasi tulevan miehensä Kaarle Kustaan, 74, vuonna 1972 olympialaisten aikaan. Silvia on työskennellyt myös lentoemäntänä. Hänellä on erinomainen kielipää. Hän puhuu seitsemää kieltä: ruotsia, saksaa, ranskaa, espanjaa, portugalia ja englantia sekä myös viittomakieltä.

Silvia vuonna 1972.
Silvia vuonna 1972.

Lue myös: Turku ehti ensin! Kuningatar Silvia nousi lentoemännästä moninkertaiseksi kunniatohtoriksi!

Siniverinen puheterapeutti

Belgian kuningatar Mathilde, 47, valmistui puheterapeutiksi vuonna 1994. Lisäksi hän on opiskellut psykologiaa. Mathilde työskenteli ammatissaan aina vuoteen 1999 asti, jolloin hän avioitui prinssi Philippen, 60, kanssa.

Mathilden vuonna 1999.
Mathilden vuonna 1999.

Lue myös: Belgian kuningatar joutui hämmentävään tilanteeseen kesken edustustehtävän – kuva!

Pankkiiri nousi valtaistuimelle

Hollannin kuningatar Maxima, 49, opiskeli taloustieteitä kotimaassaan Argentinassa ja valmistui vuonna 1995. Sen jälkeen hän työskenteli investointipankkiirina Argentiinassa, New Yorkissa ja Euroopassa. Hänen sijoituspaikkansa oli Espanjan Sevilla, missä kruununprinssinä vielä tuolloin ollut Willem-Alexander, 53, kohtasi hänet.

Maxima vuonna 1999.
Maxima vuonna 1999.
Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!