Hyppää pääsisältöön
Madeleine McCann katosi 12 vuotta sitten.

Madeleine McCann katosi mystisesti 12 vuotta sitten - Netflix-dokumentissa uskotaan tytön olevan yhä elossa

Maailmaa koskettanut katoamistarina sai alkunsa 3. toukokuuta 2007, kun Kate ja Gerry McCann kolmen lapsensa kanssa olivat lomailemassa suositussa Praia da Luzin kaupungissa Portugalissa. Silloin kolmevuotias Madeleine katosi the Ocean Club -matkakohteesta. Madeleine viihtyi lomalla erityisen hyvin.

Englannin Leicesterista kotoisin olevien McCannien ja muiden perheiden seitsenhenkinen lomaporukka oli illallisella hotellin yhteydessä olevassa ravintolassa ja huomasivat Madeleinen puuttuvan illan päätteeksi.

Uusi Netflix-dokumentti ”The Disappearance of Madeleine McCann” paljastaa uusia tietoja Madeleine McCannin katoamisesta. Tiedot pohjautuvat rikosteknisen tutkinnan antamiin seikkoihin. Dokumentissa esitetään myös teoria, että Maddy olisi joutunut ihmiskaupan uhriksi ja olisi vielä elossa.

Vanhemmat Kate ja Gerry McCann esittelivät vuonna 2012 tietokoneella tehtyä kuvaa, miltä Maddy mahdollisesti näyttäisi 9-vuotiaana.
Vanhemmat Kate ja Gerry McCann esittelivät vuonna 2012 tietokoneella tehtyä kuvaa, miltä Maddy mahdollisesti näyttäisi 9-vuotiaana.

 

Lue myös: Tuoreen Netflix-dokumentin raju väite: Joutuiko 12 vuotta sitten kadonnut Madeleine McCann ihmiskaupan uhriksi?!

Dokumentin teoriat

1. Maddy lähti vaeltamaan huoneesta. Ensimmäinen poliisien epäilys oli, että Madeleine olisi lähtenyt vaeltamaan huoneesta ja lopulta nukahtanut puun alle. Lähialueilla tehtiin paljon etsintöjä, mutta tuloksetta.

2. Jane Tannerin näköhavainto. Yksi seurueesta väitti nähneensä paljasjalkaisen miehen kantavan nukkuvaa lasta käsivarsillaan huoneen läheisyydessä. Yksi mediassa esitetty näkemys on, että tämä olisi kokonaan keksitty väite, sillä kuulustelutietojen mukaan matkaseurueen tarinat eroavat suuresti toisistaan ja aikataulut ovat jopa ristiriitaisia.

3. Kuollut asunnossa. Hurjin väitteistä on, että Madeleine olisi tapaturmaisesti kuollut asunnossa, ja vanhemmat olisivat peitelleet kuoleman ja lavastaneet kidnappauksen. Myöskin heidän lausunnossaan on selkeitä asiavirheitä. Tätä väitettä tukee poliisikoirien käytös. Niitä on koulutettu haistamaan veri ja kuolleesta ihmisestä lähtevä haju.

Koirat merkkasivat asunnossa useaa kohtaa, sekä perheen vuokra-autoa ja perheen vaatteita. Väitetään, että lääkärivanhemmat olisivat huumanneet lapsensa Calpol-särkylääkkeellä. Tämän teorian ilmaantuessa lehdistö kääntyi perhettä vastaan, ja sosiaalisessa mediassa hyökättiin vanhempien kimppuun.

Vuokra-asunnossa oli käyty esteettä, ennen kuin poliisi aloitti tutkimukset. Dna-näytteistä ei saatu luotettavia tuloksia. Portugalin poliisi epäili, että vanhemmat pimittävät tietoja. Vanhemmat saivat Portugalissa arguida-statuksen, joka vastaa syytä epäillä -käsitystä, ei suoranaisesti sitä, että on syytetty.

4. Lähistöllä asuva Robert Murat. Hän nousi epäillyksi käytöksensä takia, ja hänen talossaan tehtiin etsintöjä peräti kolmesti. Murat haastoi lehtiä oikeuteen ja sai suuria korvauksia.

5. Pedofiilirinki. Epäilys, että Madeleine on joutunut pedofiilien uhriksi. Dokumentti sukeltaa syvälle sairaaseen maailmaan, joka pyörii anonyymisti internetin synkimmissä syövereissä. Portugalissa väitetysti toimii organisaatio, joka välittää lapsia tilauksesta.

Madeleine katosi Praia Da Luz Ocean Club -lomakohteen huoneistosta 5A.
Madeleine katosi Praia Da Luz Ocean Club -lomakohteen huoneistosta 5A.

 

Lue myös: Chrissy Teigen joutui karmean salaliittoteorian uhriksi: toimittaja väittää huippumallin kuuluvan tunnettuun pedofiilirinkiin – Chrissy haastaa oikeuteen!

Mitä katoamispäivänä tapahtui?

07.30 Aamiaisella Madeleine kysyy, miksi vanhemmat eivät olleet lomahuoneistossa edeltävänä iltana, kun hän oli herännyt. Madeleinesta otetaan uima-altaalla viimeinen kuva. Lapset menevät lasten klubille, kun vanhemmat menevät tennistunnille.

17.00-18.00 Perhe palaa huoneistolleen, ja Kate nukuttaa lapset. Gerry menee pelaamaan tennistä uudelleen.

19.00 Gerry palaa huoneistolle. Madeleinelle luetaan iltasatu, ja kaksoset laitetaan matkasänkyyn. He jättävät oven hiukan auki.

20.30 Vanhemmat lähtevät illalliselle tapas-ravintolaan ystäviensä kanssa.

21.05 Gerry käy tarkastamassa, että lapsilla on kaikki hyvin.

21.15 Jane Tanner käy vuorostaan tarkastamassa lapsia ja näkee miehen asunnon lähettyvillä, joka vuosia myöhemmin selviää olleen viaton brittituristi oman lapsensa kanssa.

21.30 Matthew Oldfield, yksi ruokailijoista, käy vuorostaan tarkastamassa, että lapsilla on kaikki hyvin.

22.00 Kate palaa huoneistoon ja huomaa, että lasten makuuhuoneen ovi on auki. Hän toteaa, ettei Madeleine ole enää siellä.

Poliisit sekä vapaaehtoiset etsivät Madeleinea aluksi lomakohteen läheisyydestä.
Poliisit sekä vapaaehtoiset etsivät Madeleinea aluksi lomakohteen läheisyydestä.

Tapahtumien aikajana

3. toukokuuta 2007: Madeleine ilmoitetaan kadonneeksi.

Syyskuu 2007: Vanhemmista tehdään epäiltyjä.

Heinäkuu 2008: Vanhempien epäily lopetetaan, ja uusi epäilty Robert Murat ilmoitetaan.

Toukokuu 2011: Britannian pääministeri David Cameron pyytää Metropolitan poliisin apua tutkinnoissa.

Maaliskuu 2012: Portugalin poliisi tutkii uudestaan alkuperäisiä tutkintojaan johtuen silloisen pomon mahdollisista väärinkäytöksistä.

Heinäkuu 2013: Scotland Yard ilmoittaa, että heillä on uusia todisteita sekä todistajia. Uusi tutkinta alkaa.

Lokakuu 2013: Portugali aloittaa uudelleen omat tutkintansa.

Helmikuu 2017: Portugalin korkein oikeus lopettaa oikeustoimet entistä poliisipomoa Goncalo Amaralia vastaan, joka kirjoitti kirjan, jossa väitettiin McCannien hävittäneen tytön ruumiin. Julkaisun nähtiin kuuluvan sananvapauden piiriin.

Huhtikuu 2017: Ainoat neljä syytettyä vapautetaan syytteistä uusien tietojen valossa.

Marraskuu 2018: Virallisten ”Operation Grange” -tutkintojen katsotaan maksaneen arviolta noin 14 miljoonaa euroa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jyrki Hämäläinen
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!