Francis Ford Coppola paljastaa Seiskalle syyn Kummisetä III:n tekemiseen: Olin konkurssin partaalla!

Hllwd | 11.01.2021 17:02

Yhdysvaltalainen ohjaajamestari Francis Ford Coppola, 81, vieraili joulukuussa Suomessa esittelemässä uuden version elokuvastaan Kummisetä III.

Coda: The Death of Michael Corleone on saatavana Suomessa digitaalisena julkaisuna.

– Kuvatessani ensimmäistä Kummisetää uskoin saavani potkut, koska olin tekemässä siitä hyvin erilaista kuin studio odotti. Siitä tuli valtava hitti, jonka jälkeen studio pyysi minua tekemään toisen. Sanoin, etten ole kiinnostunut ohjaamaan gangsterielokuvia, mutta autan tekemään käsikirjoituksen ja valitsen heille sopivan ohjaajan, Martin Scorsesen. He eivät kuitenkaan halunneet ketään toista ja tekivät tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä: miljoona dollaria ja taiteellinen vapaus tehdä mitä ikinä haluan.

Mestari ohjaamassa mestaria. Marlon Brando ja Coppola Kummisedän avauskohtauksen kimpussa.
Mestari ohjaamassa mestaria. Marlon Brando ja Coppola Kummisedän avauskohtauksen kimpussa.

Lue myös: Ohjaajamestari Francis Ford Coppola kävi Aalto-yliopistossa opettamassa – ”Opin heiltä yhtä paljon kuin he minulta”

Alku ja loppu muuttuivat

Kummisetä II toi Coppolalle kolme Oscaria ja uran suurimman palkkapussin. Kuitenkin juuri rahapula ajoi hänet tekemään Kummisetä III:n liki 15 vuotta myöhemmin.

– Olin konkurssin partaalla ja tein kolmosen selvitäkseni kuiville. Paramount olisi halunnut myös neljännen ja viidennen osan, mutta kieltäydyin, sillä minulle kyseessä on ollut aina Michael Corleonen tarina.

Lue myös: Ohjaajalegenda Francis Ford Coppola: Raha menettää merkityksensä – ”Ilmastonmuutos ja pandemiat pitävät siitä huolen!”

Coppolan mukaan ajatus nyt tehdystä uudesta leikkauksesta nousi esiin elokuvan 30-vuotisjuhlan aattona.

– Halusin muuttaa alkua ja loppua ja käyttää nimeä, jonka minä ja kirjailija Mario Puzo alun perin valitsimme. Coda tarkoittaa luopumista, epilogia, joka vie asiat päätökseen.

Lue ohjaajan haastattelu kokonaisuudessaan Seiska Klubista!

Teksti:Tuomas Riskala
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!