fbq
Hllwd
20.08.2020 21:23
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram
Britney Spears
Britney Spears haluaa eroon holhoussopimuksestaan: pyytää oikeutta poistamaan isänsä käskyvallan omaan elämäänsä - taustalla vuosia kestänyt sotku ja vapautuskampanja!
Hllwd
20.08.2020 21:23
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram

Maailman tunnetuimpiin poptähtiin lukeutuva Britney Spears, 38, on pyytänyt tuomioistuimen poistamaan isänsä Britneyn edunvalvojan roolista, kertoo BBC.

Laulajakaunottaren isä Jamie Spears, 68, on ollut hänen lainmukainen edunvalvojansa Britneyn mielenterveyshäiriöiden takia. Kaunottaren isällä on ollut suuri määräysvalta jo 12 vuotta kaikkeen, mitä Britney on saanut tehdä. Määräysvalta on yltänyt työurasta hänen vapaa-ajan viettoon. 

Jamie kuitenkin jättäytyi holhoojan roolista väliaikaisesti vuonna 2019 omien mielenterveysongelmiensa takia. Useat Britneyn fanit uskovat, että laulajakaunotar oli aikoinaan pakotettu edunvalvojasopimukseen. Monet ihailijat ovatkin pitäneet jo pitkään meteliä sosiaalisessa mediassa #FreeBritney-tunnisteella, koska tahtovat idolilleen vapautta. 

Mitä nyt?

Kalifornian korkeimman oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että Britney vastustaa voimakkaasti isänsä palaamista edunvalvojakseen. Papereiden mukaan Britney myöntää isänsä auttaneen häntä ahdingossa. Jamie pelasti asiakirjojen mukaan laulajan täydelliseltä hermoromahdukselta, hyväksikäytöltä ja taloudelliselta tuholta.

Lue myös: Oops! Pop-laulaja Britney Spears poltti kotisalinsa: ”Onneksi kukaan ei loukkaantunut!”

Britney ei silti tahdo isänsä palaavan samaan rooliin kaikesta antamastaan avusta huolimatta. Laulaja toivoo managerinsa Jodi Montgomeryn pysyvän holhoojanaan isänsä välivuoden jälkeenkin. 

Jamie on hallinnut tyttärensä raha-asioita vuodesta 2019 täysin yksin. Viime vuoteen asti hän päätti Britneyn tienesteistä laulajan lakimiehen kanssa, joka lopetti työnsä vuosi sitten. Nyt Britney toivoo, että hänen taloustilanteestaan päättää tulevaisuudessa asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilö. Laulajan lakimies odottaa, että Jamie yrittää vastustaa rahamiehenroolista luopumista kaikin keinoin.

Lue myös: Britney Spears joutui sairaalaan – poikaystävä tsemppaa Instagramissa: "Rikkinäinen luu paranee kestävämmäksi!"

Virallisten asiakirjojen mukaan Britneyn edunvalvojan valtaa pitää muuttaa huomattavasti, jotta se vastaisi laulajan tämänhetkistä elämäntilannetta ja toiveita. Samojen papereiden mukaan Britney ei aio esiintyä pitkään aikaan. Viimeksi hän on ollut laululavoilla lokakuussa 2018, koska vuoden 2019 keikat peruuntuivat Jamien terveydentilanteen takia. 

Laulajan edunvalvojatapauksen oikeuskäsittely on elokuun loppupuolella Los Angelesissa. 

Britney Spears ja Sam Ashgari heinakuussa 2019.
Britney Spears ja miesystävä Sam Ashgari heinakuussa 2019.

Lue myös: Britney Spears hehkuttaa nuorta rakastaaansa upealla bikinikuvalla - Kääk, mikä runko! 

Miksi edunvalvoja?

Britneyllä ei ole ollut sanavaltaa raha-asioistaan eikä uravalinnoistaan vuodesta 2008 asti. Tuolloin hänen isänsä määrättiin kaunottaren edunvalvojaksi, koska oikeudessa todettiin, ettei Britney kykene pitämään huolta itsestään. Vastaavanlaisia määräyksiä annetaan ihmisille, joilla on vakavia sairauksia tai tauteja, joiden takia he eivät kykene päättämään omista asioistaan, kuten dementia tai muita mielenterveyssairauksia. 

Määräyksen takia Britneyn isä ja lakimies ovat päättäneet lähes kaikesta laulajan elämässä. Päätöksiin on lukeutunut myös se, kenen kanssa Britney saa keskustella. Kommunikointia on rajoitettu myös laulajan ja hänen lääkäriensä välillä. 

Lue myös: Britney Spears nähdään oikeussalissa: äiti vaatii edunvalvontasopimuksen purkamista, isä-Jamie vältti syytteen lapsen pahoinpitelystä!

Laulajan mielenterveyshäiriöt alkoivat, kun hän alkoi käyttäytyä sekavasti vuonna 2007. Tuolloin hän erosi Kevin Federlinesta ja menetti huoltajuuden omiin lapsiinsa. Uutisotsikoihin kaunottaren käytös päätyi muun muassa silloin, kun hän ajoi päänsä kaljuksi ja yritti rikkoa paparazzin autoa sateenvarjolla. Tapahtumien jälkeen Britney kävi monta kertaa vierotushoitokeskuksissa. 

Vuoden 2008 alussa Britney päätyi psykiatriselle osastolle, kun hän kieltäytyi luovuttamasta lapsiaan poliisien huostaan. Hänen isästään tuli laulajan edunvalvoja pian tapahtumien jälkeen. 

Britney spears ajaa tukkansa
Britney Spears ajamassa päätänsä kaljuksi vuonna 2007.

#FreeBritney

Laulajakaunottaren vapautuskampanja on ollut käynnissä jo vuodesta 2009 asti. Fanit alkoivat pian syyttämään Britneyn isää sekä muita laulajan läheisiä ylisuojelusta ja liiallisesta kontrolloimisesta. Osa ihailijoista osoitti mieltään heinäkuussa 2020 oikeustalon edessä, kun Britneyn holhousasiaa viimeksi siellä käsiteltiin. Fanien luoma internet-vetoomus laulajan vapauttamiseenkin on kerännyt yli 100 000 allekirjoitusta. 

Britneyn lähipiiri kuitenkin haukkuu ihailijoiden pelastusristiretkeä heikoksi salaliittoteoriaksi. Laulaja itse ei ole #FreeBritney-tunnistetta kommentoinut millään tavalla, vaikka käyttää sosiaalista mediaa aktiivisesti. 

Osa laulajan faneista ei enää usko, että Britney itse edes käyttää omia some-tilejään. He arvelevat, että kaikki Britneyn julkaisut ovat vanhoja kuvia uudelleen käytettyinä. Näiden kommenttien jälkeen laulaja julkaisi Instagramissa kahden kuvan sarjan, jossa näkyy, milloin otos on kuvattu. 

Lue myös: Oho! Britney Spears ei ole enää blondi - katso uusi tyyli hauskalta kielivideolta!

Britneyn julkaisu ei kuitenkaan riittänyt, koska monet uskoivat otosten olevan käsiteltyjä kuvanmuokkausohjelmalla. Tämän jälkeen Britneyn poikaystävä Sam Ashgari, 26, julkaisi videon, jossa hän yllättää laulajan kuvaamasta some-videoita.

Ashgarinkin video herätti runsaasti kritiikkiä ja ihmetystä. Laulajan ihailijat väittävät, että Samin videolla näkyvä nainen ei ole Britney. Videolla esiintyvä vaaleaverikkö kyllä muistuttaa Britneytä, mutta vilahtaa siinä vain erittäin nopeasti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just so you guys know these aren’t old ... check the date at the top of the 2nd pic 📸😉🙃🙃😘 !!!!

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😂😂😂 @britneyspears

A post shared by Sam Asghari (@samasghari) on

Tilaa Seiskan uutiskirje! »