fbq

Uutuuskirja: Raimo Helmisen kauhunhetket - joutui rajuun onnettomuuteen ja virtsasi verta: ”Oli helvetin lähellä...”

Urheilutoimittaja ja tietokirjailija Tapani Salon uutuusteos perkaa kiekkolegenda Raimo Helmisen elämän värikkäitä vaiheita.

Raimo Helminen, 59, lukeutuu kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilijoihin. NHL-ura jäi hieman piippuun, mutta Euroopan kaukaloissa putki luisti. Arvokisojakin kertyi niin, ettei kukaan muu ole päässyt lähellekään Raipen maaottelumääriä.

Videolla Raipe Seiskan kanssa juhannussaunassa kesällä 2022:

Vuoden 1995 maailmanmestarin ja kolminkertaisen olympiamitalistin kunniakas kiekkoura päättyi vasta 44-vuotiaana, mutta lähellä oli, ettei tarina olisi päättynyt paljon aiemmin. Kesällä 1999 kuolema kolkutteli jo ovelle.

Tuolloin sattui runsaasti uutisoitu rallikolari, jossa NHL-tähti Teemu Selänteen ohjastama ralliohjus paiskautui suoraan kiekkovaikuttaja Kalervo Kummolan auton keulaan. Harvempi ehkä muistaa, että Kummolan kyydissä istui myös Helminen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jos en olisi saanut auton nokkaa käännettyä, olisi tullut pahaa jälkeä. Olisi Raipenkin pelit päättyneet siihen paikkaan. Meitä olisi varmasti kuollut useampia, Kale muistelee kauhunhetkiä uutuuskirjassa Raipe - Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi (Docendo).

Näin Raipe saunoo! Seiska löylytti kiekkolegenda Raimo Helmisen

Raipe on pelannut maaotteluita enemmän kuin kukaan muu maailmassa.
Raipe on pelannut maaotteluita enemmän kuin kukaan muu maailmassa.

Turvavyö pelasti

Monimiljonääri Selänteen ralliauto paiskautui törmäyksen voimasta katolleen, mutta pahiten osumaa otti silti Kummola, jonka ranteet murtuivat, kantapäät menivät murskaksi, kyynärluuhunkin tuli murtuma ja vielä keuhkoihinkin ruhje.

Raimo Helminen kyynelehtii Seiskan toimittajan armottomassa grillauksessa - täräyttää lopulta suoraan mielipiteensä: "Tällä kertaa jätetään väliin!" Katso Siivet suussa!

Raipe manaa uutuuskirjassa onneaan, että tajusi laittaa turvavyön kiinni. Silti törmäys oli niin raju, että takapenkillä istunut Raipekin sai siitä osansa. Kirjassa kuvaillaan, kuinka turvavyön aiheuttama mustelma näkyi pitkään hänen ylävartalossaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös kiekkomaestron munuaiset olivat saaneet iskun, joka ilmeni virtsatessa.

Olin peli- ja harjoittelukiellossa aika pitkään. Tutkimuksissa ei näkynyt, että mitään olisi varsinaisesti mennyt rikki, mutta virtsan mukana tuli verta vielä elokuussakin, Raipe muistelee kivuliasta kesää ja syksyä 1999.

Aktiiviuransa jälkeen Raipe on nähty muun muassa valmennushommissa.
Aktiiviuransa jälkeen Raipe on nähty muun muassa valmennushommissa.

Oli jäädä puun alle

Toinen läheltä piti -tilanne koettiin kesällä 2021. Uutuuskirjassa kerrotaan, kuinka Raipe oli ollut tuolloin mökkinaapurinsa Jarmo Huhtalan kanssa puunkaatohommissa. Kohteeksi valikoitui herrasmiesten kesämökkien rajalla komeillut koivu.

Kiekkolegenda Raimo Helminen kertoo elämästään suurenmoisessa lomakeitaassa: ”Tämä mökki on henkireikäni” - kuva!

Lopulta se kaatuikin, mutta ensin vain puoliksi. Se jäi kiinni viereiseen puuhun ja jäi roikkumaan ilmaan, uutuuskirjassa kerrotaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Oheisella videolla Raipe Seiskan Siivet suussa -videosarjassa:

Tässä vaiheessa miekkoset olivat tarttuneet puhelimeen ja soittaneet ohjeita tutulta metsurilta. Sen jälkeen hommat jatkuivat – lähes kohtalokkain seurauksin.

Raipe jatkoi sahaamista. Yhtäkkiä koivun paksuin runko-osa tömähti kauhealla voimalla alas vajaan puolen metrin päähän jaloistamme. Oli helvetin lähellä, ettei se tullut päällemme, Huhtala kauhistelee kirjassa.

Teoksessa paljastetaan lisäksi Raipen olevan kova ravimies ja intohimoinen viiniharrastaja.

Kursivoidut kohdat ovat otteita uutuuskirjasta Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi (Docendo).

Tapani Salon kirjoittama Raipe - Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi ilmestyy 13.9.
Tapani Salon kirjoittama Raipe - Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi ilmestyy 13.9.