fbq
Monacon ruhtinatar Charlene

Ystävältä raju paljastus ruhtinatar Charlenen terveydentilasta: "Ei ole syönyt kiinteää ruokaa yli puoleen vuoteen"

Monacon ruhtinatar Charlene, 43, on viime kuukaudet ollut otsikoissa terveysongelmiensa takia.

Parhaillaan häntä hoidetaan uupumuksen ja lääkeriippuvuuden vuoksi salaisena pidetyssä hoitolaitoksessa Monacon ulkopuolella. Ennen hoitojaksoaan Charlene eli puoli vuotta erossa puolisostaan, ruhtinas Albertista, 63, ja 7-vuotiaista lapsistaan prinssi Jacquesista ja prinsessa Gabriellasta, koska ei päässyt ärhäkän ENT-infektion vuoksi matkustamaan Etelä-Afrikan-lomaltaan kotiin. 

Kuningatar Elisabetilta avoin ja herkkä puhe: Saan yhä mieheni rakkaudesta voimaa

Charlenen viimeisimmistä valokuvista näkee, ettei ruhtinattarella ole kaikki kunnossa. Hän esiintyy kuvissa huolestuttavan laihana ja kalpeana. 

On myös epäilijöitä, jotka uskovat, ettei sairastelu ole ainoa syy, miksi Charlene on pysynyt poissa Monacosta. Albertin ja Charlenen avio-onnea on kyseenalaistettu heidän häistään 2011 lähtien.

Epäilijät saivat vettä myllyynsä, kun Charlene yritti kolmesti paeta Monacosta ennen kesähäitään, itki vuolaasti häissään ja vietti häämatkan eri hotellissa kuin sulhasensa Albert.

Monacon ruhtinaspari Albert ja Charlene
Charlenen ja Albertin häitä juhlittiin 2. heinäkuuta 2011. Päivää aiemmin heille tehtiin siviilivihkiminen.

Huh, yli 100 000 euroa vaatteisiin vuodessa - tässä ovat hovin tuhlaajat ja penninvenyttäjät

Korona iski hoviin! Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sairastuivat

Albert ärähti People-lehden kautta epäilijöille viime syksynä. 

– Todennäköisesti joudun sanomaan tämän moneen kertaan, mutta Charlenen tilanteella ei ole mitään tekemistä parisuhteemme kanssa. Haluan tehdä tämän hyvin selväksi. Kyse ei ole suhdeongelmista aviomiehen ja vaimon välillä, vaan aivan jostain muusta, Albert totesi marraskuussa.

Myös Charlenen ystävä antoi tilanteesta oman näkemyksensä Page Six -julkaisulle. Nimettömänä pysytellyt lähipiiriläinen piikitteli myös Albertia lausunnossaan. 

– On epäreilua, että Charlenen ongelmat kuvataan mielenterveys- tai tunne-elämän asioina. Emme tiedä, miksi palatsi vähättelee sitä, että Charlene melkein kuoli Etelä-Afrikassa.

– Charlene ei ole pystynyt syömään kiinteää ruokaa yli puoleen vuoteen leikkausten vuoksi. Hän juo nesteitä pillin avulla, joten hän on menettänyt lähes puolet painostaan, ystävä kertoo.

Ruhtinas Albert, prinsessa Gabriella ja prinssi Jacques
Monacon kansallispäivän juhlallisuuksissa marraskuussa Gabriella ja Jacques heiluttivat palatsin parvekkeella liikuttavia viestejä äidilleen. 

Jäynä turisteille! Näin ovelasti brittihovi piilottelee prinssi Williamin salaista puutarhaa

Albert ja lapset joutuivat viettämään joulun ilman Charlenea. Kolmikko pääsi kuitenkin tekemään pikaisen vierailun ruhtinattaren luona joulun alla, uutisoi Marie Claire. Jacques ja Gabriella saivat viettää neljä tuntia äitinsä kanssa. 

Mikä lahjamoka! Prinssi William hankki vaimolleen turhakkeen, josta saa kuittailua vielä vuosien jälkeen

Charlene on tehnyt muutaman Instagram-päivityksen hoitolaitoksesta. Viimeisin viesti on noin viikon takaa, jossa hän kommentoi ystävänsä, eteläafrikkalaisen arkkipiispa Desmond Tutun kuolemaa. 

– Rakas ystäväni, sinua tullaan kaipaamaan. Tiedän, että olet isämme luona. Kannan aina lämpimiä muistoja meistä. Ja naurusi säilyy ikuisesti sydämessäni. Lepää rauhassa, Charlene kirjoitti. 

Monacon hovi ei ole kertonut julkisuuteen, kuinka kauan Charlene tarkalleen joutuu kuntoutuksessa olemaan. Se kuitenkin tiedetään, että toipuminen vaatii aikaa.

– Voi kestää muutamia kuukausia ennen kuin ruhtinatar toipuu täysin, hovi toteaa.

Norjan hallitus selvitti: Prinsessa Märtha Louisen varallisuus kasvoi valtavasti