fbq
Ulkomaat
16.11.2021 18:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press
Avicii Tim Bergling
Tuore elämäkerta paljastaa Aviciin vanhempien vaikenemisen taustan: "Pyrimme kertomaan siitäkin avoimesti"
Ulkomaat
16.11.2021 18:02
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: All Over Press

Edesmennyt musiikin supertähti Aviciin, eli Tim Berglingin elämäkerta julkaistiin tänään tiistaina (16.11.).

Tim kuoli itsemurhaan Omanissa vuonna 2018, vain 28 vuoden ikäisenä. Hän oli kamppaillut jo pitkään masennuksen, päihdeongelman sekä terveytensä kanssa.

Kirjan on kirjoittanut ruotsalainen toimittaja Måns Mosesson. Måns tutustui Timin vanhempiin Klas ja Ankiin vuonna 2019 hänen vieraillessaan heidän luona Kanariansaarilla. 

Toimittaja ansaitsi ajan kuluessa Klasin ja Ankin luottamuksen, ja Månsilta kysyttiin, haluaisiko hän kirjoittaa Timin elämästä kirjan. 

Avoimuuden tärkeys 

Elämäkerrassa myös vanhemmat pääsevät ääneen, ja he kertovat Timin kuolemasta sekä viimeisistä päivistä. 

Klas ja Anki eivät ole aiemmin puhuneet pojansa itsemurhasta niin avoimesti. Kirjassa Timin kuolemasta kirjoitettiin vanhempien näkökulmasta.

Toimittaja Måns paljasti ruotsalaislehdelle, että kirjan kautta olisi tarkoitus rikkoa mielenterveyteen liittyviä tabuja. 

- Minä, Klas ja Anki halusimme, että mielenterveyteen liittyvistä asioista puhuttaisiin avoimemmin. Olisi tuntunut oudolta, jos itsemurhaa ei oltaisi käsitelty kirjassa. En myöskään halunnut, että sitä romantisoitaisiin. Pyrimme kertomaan siitäkin niin avoimesti, kuin voimme, Måns kertoi Aftonbladetille. 

Lähde: Aftonbladet

Tilaa Seiskan uutiskirje! »