fbq
Tina Turner

Tina Turner katui vaihtoehtolääketieteeseen haksahtamista - laiminlöi terveyttään

Laulajatähti Tina Turner kuoli keskiviikkona (24.5.) 83-vuotiaana. Tähdet edustajat kertoivat laulajan menehtyneen pitkän sairauden uuvuttamana. Kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen.

Tina kärvisteli kuitenkin vuosia terveysongelmien kanssa. Hänellä diagnosoitiin korkea verenpaine jo 1970-luvun lopulla, mutta hän ei piitannut sen hoitamisesta. Vasta vuonna 1985 hänelle määrättiin verenpainetta alentava lääkitys.

Tina Turner on kuollut 83-vuotiaana

Tinan viimeiseksi jäänyt somepäivitys on maaliskuulta 2023. Tuolloin hän avautui vakavista terveysongelmistaan. Tina kertoi päivityksessään sekä samaan aikaan Show Your Kidneys Love -sivuston artikkelissa terveydentilastaan.

Tina kertoi viis veisanneensa terveydentilastaan vuosien ajan. Hän myönsi käyneensä kuoleman porteilla oman hölmöytensä takia.

– En ymmärtänyt, että korkeaa verenpainettani olisi voitu hoitaa perinteisillä lääkkeillä, Tina taustoitti.

Tina myönsi, että hän oli tehnyt hallaa munuaisilleen laiminlyömällä terveyttään.

Ronnie Turner, 62, on kuollut - Tina Turner joutui hyvästelemään jo toisen poikansa

Tina Turner
Tina Turnerista tuli laulajalegenda omalaatuisen äänensä, lavakarismansa ja aikaa kestävien hittiensä ansiosta.

– Olen asettanut itseni vaaraan, sillä en suostunut hyväksymään sitä, että tarvitsen lääkitystä ja hoitoa koko elämäni ajan. Liian pitkään luulin kehoni olevan koskematon ja tuhoutumaton linnake, Tina kuvaili.

Tina söi verenpainelääkkeitä, mutta hän oli vakuuttunut siitä, että ne pahensivat hänen oloaan. Tina oli jatkuvasti väsynyt ja huonovointinen. Jälkikäteen hän hoksasi, että oireet johtuivatkin munuaisten huonosta kunnosta.

Tinan terveys romahti vuonna 2009 kun hän sai aivohalvauksen. Tina kertoi haastattelussa havahtuneensa tuolloin siihen, että hänen munuaisensa olivat pettämässä.

 Uutuusdokumentti: Tina Turner hiipi pakoon väkivaltaista miestään hotellihuoneesta - Ike Turnerin haamu on seurannut tähteä näihin päiviin asti

Tina oli lopettanut lääkkeiden syömisen ja hän turvautui sen sijaan vaihtoehtoisiin hoitoihin.

– Odotin innolla, jos homeopaattiset lääkkeet parantaisivat verenpainettani ja munuaisteni toimintaa. Olen harvoin ollut niin väärässä koko elämäni aikana, Tina myönsi haastattelussa.

Tina pahensi omaa ymmärtämättömyyttään sairautensa tilaa luopumalla länsimaisen lääketieteen tarjoamasta avusta.

– Jos olisin tiennyt riskeistä, niin en olisi ikinä turvautunut vaihtoehtoisiin hoitoihin. Lääkärit sanoivat suoraan, että päätökselläni oli peruuttamattomat vaikutukset, Tina myönsi haastattelussa.

Tina Turner
Ihmiset ovat tuoneet Tina Turnerin kodin ulkopuolelle kynttilöitä ja kukkia Sveitsin Küsnachtissa kuolinuutisen jälkeen.

Tinalle tehtiin munuaisensiirto vuonna 2017. Hän sai munuaisen aviomieheltään Erwin Bachilta. Tina on kertonut Erwinin pelastaneen hänen henkensä.