fbq
Ulkomaat
25.10.2021 08:08
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press
Rust-elokuvan kuvauspaikka
Rust-elokuvan tragediasta lisätietoja: Työryhmän jäsenet olivat ammuskelleet turma-aseella huvikseen, osa kuvausryhmästä protestoi turvallisuuspuutteita ulosmarssilla
Ulkomaat
25.10.2021 08:08
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press

Rust-elokuvan kuolemantapauksen tutkinta on edennyt. Yhdysvaltalaisen NBC-kanavan keräämien tietojen perusteella päävastuu onnettomuudesta, kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemasta, lankeaa tuotannon apulaisohjaaja Dave Hallsille. Esitutkinta-asiakirjojen perusteella juuri apulaisohjaaja ojensi näyttelijä Alec Baldwinille revolverin ja huusi sen olevan ”tyhjä”.

Lue myös: CNN: Rust-elokuvan apulaisohjaaja antoi Alec Baldwinille aseen ja sanoi sen olevan "tyhjä" - kammottava virhe johti pääkuvaajan hengenmenoo

Dave Halls
Apulaisohjaaja Dave Hallsin toiminta Rust-elokuvan kuvauksissa on tutkinnan alla. 

Heikko työturvallisuus

Uusimpien tietojen mukaan osa Rust-lännenelokuvan työryhmästä oli marssinut ulos kuvauksista vain hieman ennen tragediaa. Protesti oli seurausta heikosta työturvallisuudesta. Kertoman mukaan kuvauksissa oli sattunut vahinkolaukaus, joka oli säikyttänyt työryhmän jäseniä. Viihdemedia TMZ puolestaan kertoo, että jotkut työryhmän jäsenet olivat ampuneet huvikseen Alec Baldwinin käyttämällä aseella!

On mahdollista, että kovan patruunan jääminen pesään oli seurausta aseen käytöstä valvomattomassa tilanteessa.

Kuvaaja
Pääkuvaaja Halyna Hutchins sai surmansa ampumaonnettomuudessa.

 

Alec tapaaminen
Alec Baldwin tapasi Halyna Hutchinsin lesken ja lapsen New Mexicossa.
Omaiset
Kuvista välittyy suuri suru.

Välinpitämätön apulaisohjaaja

Apulaisohjaaja Dave Hallsin kanssa työskennellyt tarpeistomestari ja pyroteknikko Maggie Goll on antanut julki lausunnon, jossa hän kritisoi apulaisohjaajan työtapoja ja kertoo hänen olleen välinpitämätön työturvallisuudesta. Maggie Goll teki apulaisohjaajan kanssa yhteistyötä suoratoistopalvelu Hulun sarjassa ”Into the Dark”.

Kuvauksissa apulaisohjaaja ei ollut välittänyt paloturvallisuusmääräyksistä. Joidenkin vaativien kohtausten kuvaustilanteissa varauloskäytävät saattoivat olla määräysten vastaisesti tukossa. Sarjan kuvauksissa oli myös sattunut onnettomuus, mutta apulaisohjaaja ei ollut keskeyttänyt työryhmän työtä. Dave Hallsin toiminta Rust-elokuvan setissä tutkitaan tarkoin.

Surmanluodin laukaissutta Alec Baldwinia ei epäillä mistään.

Lähteet: NBC, TMZ, Reuters.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »