fbq
prinsessa Birgitta

Ruotsin hovi teki törkeän tempun prinsessa Birgitalle, 85 - näin outoa kuviota selitellään

Ruotsin hovi on uudistanut viralliset nettisivunsa. Uudistuksen myötä sivustolle julkaistiin uunituoreita kuvia kuningasperheen jäsenistä.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Prinsessa Estelle, 10, varasti huomion iltapuvussa - Ruotsin kuningasperhe harvinaisessa potretissa

Sivustolta löytyy tuoreet kuvat kuningas Kaarle Kustaasta ja kuningatar Silviasta. Uudet kuvat on julkaistu myös kruununprinsessa Victoriasta, puolisostaan prinssi Danielista ja perheen lapsista, prinsessa Estellestä ja prinssi Oscarista. Tuoreita kuvia löytyy myös prinssi Carl Philipistä ja vaimostaan prinsessa Sofiasta sekä prinsessa Madeleinesta. Madeleine poseeraa sivustolla ilman miestään Chris O'Neilliä, joka ei halunnut avioituessaan kuninkaallista titteliä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kaarle Kustaa uudisti vuonna 2019 rajusti kuningasperheeseen liittyviä oikeuksia. Muutosten myötä Carl Philipin ja Madeleinen lapsilta vietiin pois kuninkaalliset oikeudet. Lapset ovat yhä kuninkaallisen perheen jäseniä, mutta heillä ole kuninkaalliseen perheeseen kuuluvia oikeuksia eivätkä he osallistu hovin edustustehtäviin. Tästä syystä lapsia ei ole kuvattu uusiin nettisivun potretteihin eikä heistä ole samanlaisia esittelyartikkeleita kuin edustustehtäviä tekevistä kuningasperheen jäsenistä.

Ruotsin kuningasperhe
Ruotsin kuningasperhe poseeraa yhdessä tuoreessa kuvassa. Brinsessa Birgittaa ei kuvattu uudistetuille nettisivuille.

Kummastusta on aiheuttanut se, miksi Kaarle Kustaan siskosta, prinsessa Birgitasta ei ole sivustolla uutta kuvaa saati esittelytekstiä. Toisin kuin muut Kaarle Kustaan siskot, Birgitta on edustustehtäviä tekevä kuningasperheen virallinen jäsen.

Ruotsissa Birgittaa kutsutaan virallisesti nimellä Hänen kuninkaallinen korkeutensa Ruotsin ja Hohenzollernin prinsessa. Birgitta säilytti kuninkaallisen tittelinsä avioituessaan vuonna 1961 saksalaisen prinssi Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringenin kanssa. Avioliiton myötä Birgitta kuitenkin menetti kruununperimysoikeutensa. Kolmen lapsen äiti Birgitta jäi leskeksi vuonna 2016.

Birgitta on kuninkaallisen sisarusparven räväkin persoona, avoin suorasuu ja oman tiensä kulkija. Hän jätti Ruotsin jo 60 vuotta sitten ja on parikymmentä viime vuotta viihtynyt Espanjassa. Ruskettumista ja hyväntekeväisyystöitä rakastava Birgitta on asunut vuosikausia Mallorcalla.

Ruotsin hovin suorasuu prinsessa Birgitta avautuu: Olen hyvin tylsistynyt!

Ruotslaislehti Svensk Damtidning ihmettelee, miksi Birgitta on jätetty tylysti huomiotta Ruotsin hovin uudistetuilla nettisivuilla. Kaikki muut hovin töitä tekevät kuninkaallisen perheen jäsenet ovat päässeet valokuvattaviksi ykköset yllään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näin hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren selittelee Birgitan ulos jättämistä lehdelle:

- Kuvainnollisesti rinnastamme kaikki kuninkaan sisarukset samalle tasolle, joten siksi prinsessa Birgitasta ei ole kuvaa.

Kaarle Kustaalla ja prinsessa Birgitalla on kolme siskoa, prinsessat Margaretha, 87, Désirée, 83 ja Christina, 78. Nämä kolme siskoa eivät ole hovin virkaatekeviä jäseniä, mutta kuuluvat toki kuningasperheeseen.

Prinsessa Christina, Tord Magnuson, prinsessa Birgitta, prinsessa Desiree
Prinsessa Christina, puolisonsa Tord Magnuson ja prinsessa Birgitta sekä prinsessa Desiree kruununprinsessa Victorian nelikymppisillä vuonna 2017.

Hovin uudistetussa kuvanpankissa on vain yksi kuva prinsessa Christinasta. Muiden siskojen kuvat loistavat poissaolollaan.