fbqRuotsalainen hiphop-tähti Einár, 19, on ammuttu kuoliaaksi Tukholmassa | Seiska
Arkistokuva

Ruotsalainen hiphop-tähti Einár, 19, on ammuttu kuoliaaksi Tukholmassa

Ulkomaat | 22.10.2021 07:54

Ruotsin hiphop-skenen nouseva tähti Einár on kuollut. Asiasta kertovat Aftonbladet ja Expressen.

Einár, oikealta nimeltään Nils Kurt Erik Einar Grönberg, sai surmansa ampumavälikohtauksessa torstain ja perjantain (22.10.) välisenä yönä Hammarbyn kaupunginosassa, Etelä-Tukholmassa. Poliisin mukaan tilanteessa ammuttiin useita kertoja. Uhria [Einária] yritettiin elyvttää tapahtumapaikalla ensihoidon toimesta, mutta vammat olivat niin vakavia, että uhri menehtyi.

Tilanne alkoi noin puolen yön aikaan (Suomen aikaa), kun hätäkeskus sai useita ilmoituksia ampumisesta. Poliisi löysi uhrin ulkoa ja aloitti ison operaation epäiltyjen ampujien kiinni saamiseksi. Viranomainen käytti yöllisissä etsinnöissä apuna muun muassa helikopteria.

Pian varmistui, että ampumavälikohtauksessa kuollut oli varmuudella räppäri Einár. Poliisi ei ole kommentoinut uhrin henkilöllisyyttä, mutta ruotalaismediat kertovat varmistaneensa asian lähteistään. Uutisen tultua julki artistin sosiaalisen median tilit ovat täyttyneet surunvalitteluista.

Useita todistajia

Tulholman poliisin mukaan viranomaiselle on syntynyt hyvä käsitys tapahtumien kulusta. Ampumiselle on myös silminnäkijöitä.

- Rikospaikka on eristetty ja partiot etsivät kuumeisesti epäiltyjä tekijöitä, poliisin tiedottaja Carina Skagerlind sanoo.

Vahivstamattomien tietojen mukaan ampujia olisi ollut kaksi. Myös Tukholman poliisi viittaa julkilausumaassan useampaan epäiltyyn tekijään.

19-vuotias gangstaräppäri

Einár oli suomalaisille melko tuntematon artisti, mutta kotimaassaan hän on saanut runsaasti huomiota paitsi musiikillaan, niin myös kertomalla avoimesti rikkinäisestä taustastaan. Hänen kappaleissaan on kuultavissa samaa tematiikkaa. Sosiaalisen median perusteella Einár oli mieltynyt näyttävään elämään, kuten amerikkalaiset esikuvansakin. Viime vuonna hän pokkasi vuoden hip-hop -tulokkaan Grammis-palkinnon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS1 (@ns1einar)

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!