Robbie Williams ja Ayda Field

Robbie Williams pakenee kummitustalostaan – tuhat vuotta vanha kartano myyntiin

Ulkomaat | 10.10.2021 20:21

Seitsemän ylellistä makuuhuonetta, kellarikerroksessa uima-allas doorilaispylväineen, helikopterikenttä, täydellinen muotopuutarha temppeleineen ja suihkulähteineen sekä pihapiirissä 1000-luvulta peräisin oleva kappeli.

Tässä tiivistettynä poppari Robbie Williamsin, 47, ja amerikkalaismalli Ayda Fieldin, 42, upea englantilaiskartano, josta aviopari on päättänyt luopua.

– Toivomme, että talon tulevat asukkaat nauttivat kodista yhtä paljon kuin me nautimme, Robbie toteaa.
– Toivomme, että talon tulevat asukkaat nauttivat kodista yhtä paljon kuin me nautimme, Robbie toteaa.

Puolentoista miljoonan ale

Robbie osti Compton Bassett Housen unelmiensa talona 9,4 miljoonalla eurolla vuonna 2009. Vaikka laulaja ja malli ovat pitäneet kartanonsa loistokunnossa, on sen pyyntihinta laskenut 7,9 miljoonaan.

Kirjoittamassaan tiedotteessa poppari toteaa Compton Bassett Housen olleen perheelleen täydellinen pakopaikka.

– Vaikka asiakkaani ovat surullisia jättäessään talon, he ovat varmoja, että seuraavat omistajat rakastavat paikkaa yhtä lailla, kiinteistönvälittäjä toteaa.

Vanhempien makuuhuone on kuin paremman luokan sviitti oleskelutiloineen.
Vanhempien makuuhuone on kuin paremman luokan sviitti oleskelutiloineen.

Lue myös: Paparazzi iski: Tältä Robbie Williams näyttää nykyisin!

Koira kummittelee

Robbielta ja Aydalta ei tarvitse kysyä syitä kiinteistökaupoille. Viime vuonna laulaja paljasti Instagram Livessä saavansa kotonaan usein kylmiä väreitä.

– Meillä on hyvin, hyvin vanha kiinteistö, noin tuhat vuotta vanha. Minulla on epäilykseni eräästä huoneesta. Tyttäreni Teddy nukkui siellä, mutta ei nuku enää. Hän kertoi pelkäävänsä huonetta, ja niin pelkään minäkin, Robbie paljasti.

Hän on useasti viitannut puheissaan kartanon kummitteluilmiöihin. Hän on muun muassa väittänyt nähneensä edesmenneen Trixie-koiransa hengen vaeltelevan talossa.

– Uskon energioihin ja siihen, että ne voivat jäädä taloon, miljonäärilaulaja toteaa vakavana.

Tilavassa kylpyhuoneessa mahtuisi touhuamaan useampikin perheenjäsen, mutta kullakin on omat peseytymistilansa.
Tilavassa kylpyhuoneessa mahtuisi touhuamaan useampikin perheenjäsen, mutta kullakin on omat peseytymistilansa.

29 hehtaarin taianomaiset tilukset

Brittikartanon mystinen tunnelma ja kummituskokemukset ovat todennäköinen syy sille, ettei englantilaissyntyinen Robbie ole viime vuosina kartanossaan juuri viihtynyt. Robbie ja Ayda sekä lapset Teddy, 9, Charlie, 7, Coco, 3, ja Beau, 1, ovat viime aikoina enimmäkseen asuneet 20 miljoonan euron talossaan Los Angelesissa.

Perheen brittikoti on tyyliltään ja elämäntavaltaan kaukana kalifornialaisesta unelmasta. Compton Bassett House sijaitsee kävelymatkan päässä samannimisestä kylästä ja kahden tunnin automatkan päässä Lontoosta. Yli 29 hehtaarin tonttia hallitsevat kauniit puutarhat ja idyllinen englantilainen maaseutu.

– Taianomaiset puutarhat ja puut ovat lumonneet meidät. Olemme sateisina päivinä leikkineet ja pärskytelleet sisäuima-altaalla, Robbie on kuvaillut arkeaan Compton Bassett Housessa.

Biljardihuonetta hallitsevat vihreä väri ja tauluseinä.
Biljardihuonetta hallitsevat vihreä väri ja tauluseinä.

Lue myös: Robbie Williamsin salaisuus paljastui: kauan odotettu tytär syntyi! Ayda-vaimo: "Oli vaikea ja pitkä tie!"

Arjen luksusta

Kartano on sisustettu klassiseen tyyliin moderneilla mausteilla.

Korkeat huoneet, takat ja isot ruudukkoikkunat kuuluvat brittiläisyyteen, mutta talossa on paljon nykyluksusta. Päämakuuhuoneessa Robbiella ja Aydalla on omat kylpy- ja vaatehuoneensa. Myös kuntosali, sauna, höyrysauna, biljardi-, elokuva- ja työhuoneet löytyvät.

– Talon etu on sijainti kylän laidalla. Se tarjoaa täydellisen yksityisyyden, kiinteistönvälittäjä mainostaa.

Pihaan on panostettu puutarhojen lisäksi rakentamalla paviljonkeja sekä tennis- ja jalkapallokentät. Henkilökuntaa varten pihapiirissä on viehättävä kivirakennus, jossa on kaksi asuinhuoneistoa.

Pohjakerroksen uima-altaalla on antiikin kreikkalaista arkkitehtuuria doorilaisin pylväin.
Pohjakerroksen uima-altaalla on antiikin kreikkalaista arkkitehtuuria doorilaisin pylväin.

Lue myös: Nyt pullottaa! Robbie Williams kekkaloi tiikerialkkareissa konserttilavalla - katso punastuttavat kuvat!

Pariskunnan lemmenpesä

Compton Bassett Housella on ollut suuri merkitys Robbien ja Aydan avioliitolle.

– Oikeastaan me todella rakastuimme vasta täällä. Tässä talossa kasvoivat suhteemme juuret ja unelmat perheestä. Sittemmin olemme toivottaneet kartanoon tervetulleiksi neljä lasta sekä jakaneet naurua ja riemua, Robbie muistelee.

Aviopari on kuitenkin valmis kääntämään sivua elämässään. Vaikka osoitteet säilyvät Los Angelesissa ja Lontoossa, jossa heillä on kaupunkikoti vehreässä Holland Parkissa, aikoo pariskunta korvata Compton Bassett Housen kartanolla Sveitsissä.

Robbie ja Ayda eivät ole turhan totisia sisustajia. Keittiötä komistavat jättimäiset koiraveistokset.
Robbie ja Ayda eivät ole turhan totisia sisustajia. Keittiötä komistavat jättimäiset koiraveistokset.

Lue myös: Supertähti Robbie Williams avautuu ongelmastaan: "Olen ollut lähellä kuolemaa monta kertaa"

Talokaupat golfkentällä

Perhe hankki alkuvuodesta 28 miljoonaa euroa maksaneen, yli 350-neliöisen kodin pikkukylästä Genevenjärven rannalta. Robbien ja Aydan aikomuksena on The Sunin mukaan jäädä varsin pysyvästi Sveitsiin. Parin lapset on ilmoitettu geneveläiseen yksityiskouluun, ja Robbie on ensi töikseen hankkinut rahakkaiden suosiman golfklubin jäsenyyden.

The Sunin mukaan talokauppoja vauhditti nimenomaan Robbien intohimo golfiin. Lisäksi muusikon huhutaan tehneen kartanosta herrasmiessopimuksen kartanonisännän, varakkaan liikemiehen kanssa, joka sattumoisin oli golfklubin jäsen.

– Golf Club de Genéve on hyvin snobistinen. On tunnettava oikeat ihmiset päästäkseen edes vilkaisemaan kenttää, ja tämän jälkeen on edessä vielä massiivinen maksu. Robbie on ykkösluokan golffari ja rakastaa lajia. Hän tapasi kentällä kartanon omistajan ja teki sopimuksen, lähde supisee.

Ruokailutilakin on sisustettu pilke silmäkulmassa.
Ruokailutilakin on sisustettu pilke silmäkulmassa.

Hovin entinen talli

Ikää ja historiaa Compton Bassett Housella riittää. Talo on satoja vuosia sitten kuulunut Englannin kuningashuoneelle, jolta se siirtyi 1500-luvulla poliitikko Sir John Marvynin omistukseen. 1800-luvulla rakennuksen julkisivu päällystettiin aikansa trendin mukaan tiilillä, mutta niistä luovuttiin 1930-luvulla. Nykyinen talo on itse asiassa tilusten entinen tallirakennus, joka muutettiin asuinkäyttöön vasta 1935. Palkittu arkkitehti Sir Norman Foster on pistänyt kartanon vielä uuteen uskoon 1990-luvun lamavuosina.

Tennisottelua voi seurata paviljongin suojista.
Tennisottelua voi seurata paviljongin suojista.
Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Getty Images
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!