fbq
Prinssi Harry

Prinssi Harry myönsi käyttäneensä huumeita - voi kohdata rajut rangaistukset Yhdysvalloissa

Prinssi Harry, 38, kertoi kohutussa Varamies-omaelämäkerrassaan (Otava) avoimesti käyttäneensä menneisyydessään huumeita.

Harry onkin käynyt läpi jos jonkilaisia trippejä ja hän on kertonut käyttäneensä kokaiinia, kannabista ja taikasieniä. Hän kertoi nauttineensa kokaiinia ensimmäisen kerran vain 17-vuotiaana, ja ottanensa "muutaman viivan lisää" myöhemmissä tilanteissa.

Hän myös myönsi hallusinoiseensa julkkisbileissä Kaliforniassa, polttaneensa kannabista käytyään ensitreffeillä Meghan Marklen kanssa sekä kertoi positiivisesta kokemuksestaan psykoaktiivisen kasviuutejuoma ayahuascan kanssa. Harry kuvaili marihuanan ja psykedeelien auttaneen häntä traumojensa käsittelyssä, kun kokaiini taas oli "sosiaalinen juttu".

Kokemusten jakamisella voi kuitenkin olla yllättävän vakava seuraus.

Shokkiväite: Prinssi William pahoinpiteli Harryn: "Kaaduin koiranruokakipon päälle"

Huumeidenkäytön myöntäminen voi nimittäin uhata Harryn USA:n-viisumia, eikä kuninkaallisuus tee poikkeusta sääntöön. MailOnline paljasti, että Harrya kohtaavat vaatimukset Yhdysvaltojen viisumihakemuksen julkaisemisesta, jotta voidaan selvittää myönsikö hän huumeiden käytön ennen muuttamistaan Kaliforniaan vaimonsa Meghan Marklen kanssa vuonna 2020.

Yhdysvaltojen maahanmuuttolainsäädännössä on ankarat rangaistukset maahanmuuttoviranomaisille valehtelemisesta. Harrya voi seurata karkotus ja kansalaisuuden hakemisen estäminen.

- Huumeiden käytön myöntäminen on yleensä syy siihen, ettei hakemusta voida hyväksyä, entinen liittovaltion syyttäjä Neama Rahmani kertoi Page Sixille.

- Se tarkoittaa sitä, että prinssi Harryn viisumi olisi pitänyt evätä tai peruuttaa, sillä hän myönsi käyttäneensä kokaiinia, sieniä ja muita huumeita.

Kaikki viranomaiset eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Asianajaja James Leonardin mukaan huumeiden kokeileminen nuorena miehenä ei ole riittävä syy siihen, että maahanmuuttoviranomaiset aloittaisivat tutkimukset Harryn asemaa koskien. 

Ei ole täysin varmaa, mitä kysymyksiä Harrylta kysyttiin hänen hakiessaan Yhdysvaltojen viisumia, sillä ei tiedetä tarkalleen millaisen viisumin Harry sai. Kuitenkin esimerkiksi pelkästään turisteilta vaadittavassa ESTA-hakemuksessa kysytään, onko hakija koskaan rikkonut mitään lakia pitämällä hallussaan, käyttämällä tai jakamalla huumeita.

Eksperttien mukaan Yhdysvaltojen viisumihakemukset heitetään suoraan roskakoriin, jos niissä ilmenee minkäänlaisia viitteitä huumeidenkäytöstä menneisyydessä. Harryn tapaus on herättänyt kysymyksen siitä, onko hän saanut erityiskohtelua siksi, että on prinssi ja hänen vaimonsa taas tv-tähti.

Prinssi Harry
Prinssi Harryn nuoruuden töhöilyt voivat osoittautua ongelmallisiksi.

Pötypuhetta! Hovin lähteet tyrmäävät prinssi Harryn karut väitteet