fbq
Ulkomaat
11.08.2021 14:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Prinssi Andrew
Prinssi Andrew haastettiin oikeuteen alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: väitti, ettei muista tavanneensa uhria – vanha kuva kertoo jotain muuta
Ulkomaat
11.08.2021 14:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Virginia Roberts Giuffre on haastanut prinssi Andrew’n oikeuteen. Virginia syyttää Andrew’ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväkskikäytöt tapahtuivat vuonna 2001, kun Virginia oli 17-vuotias. Syyteen mukaan seksuaaliset hyväksikäytöt tapahtuiva Jeffrey Epsteinin Manhattanin-kartanossa ja muissa paikoissa.

Syytteen mukaan Virginia pakotettiin seksuaalisiin tekoihin Jeffrey Epsteinin ja prinssi Andrew’n uhkailemana. Hän pelkästi kuolemaa ja fyysisiä vammoja, mikäli hän ei tottelisi käskyjä, sillä Jeffrey ja Andrew molemmat olivat vaikutusvaltaisia miehiä. Syytteessä kerrotaan prinssi Andrew’n tienneen Virginian olleen seksikaupan uhri. Virginian kerrotaan kärsivän yhä henkisistä ja psykologisista ongelmista, jotka johtuvat tapahtuneista asioista.

Jeffrey Epstein riisti henkensä elokuussa 2019, kun hän odotti seksikauppaan liittyvää oikeudenkäyntiä.

Buckinghamin palatsi on tiedottanut syytösten olevan tekaistuja, eikä niille ole mitään näyttöä. 

Virginian asianajaja David Boies kertoi BBC:lle, ettei prinssi Andrew voi piileskellä varakkuuden ja palatsin seinien suojassa.

- 20 vuotta sitten prinssi Andrew’n varakkuus, valta, asema ja yhteydet mahdollistivat pelokkaan ja hauraan lapsen hyväksikäytön, eikä Virginialla ollut ketään suojelemassa itseään, syytteessä sanotaan.

Vuonna 2019 prinssi Andrew kertoi haastattelussa, ettei muista tavanneensa Virginiaa koskaan. Heistä on kuitenkin olemassa yhteiskuva, joka on otettu Lontoossa vuonna 2001. Virginia oli tuolloin 17-vuotias.

Prinssi Andrew ja Virginia

Jeffrey Epsteinin kuoleman jälkeen Andrew on kertonut katuvansa yhteyttään mieheen.

- Hänen itsemurhansa jättää auki monia kysymyksiä, etenkin hänen uhreilleen. Tunnen sympatiaa heistä jokaista kohtaan, prinssi Andrew sanoi vuonna 2019.