fbq
prinssi Harry

Pötypuhetta! Hovin lähteet tyrmäävät prinssi Harryn karut väitteet

Brittihovin jättäneen prinssi Harryn, 38, muistelmateos Spare (suom. Varamies) julkaistaan maailmanlaajuisesti 10. tammikuuta. Suomessa sen julkaisee Otava 19. tammikuuta.

Kirjan ennakkotietojen perusteella Harry puhuu suunsa puhtaaksi elämästään hovin kulissien takana. Kritiikin kohteeksi joutuvat tiettävästi etenkin hänen isoveljensä prinssi William sekä tämän vaimo, prinsessa Catherine.

Brittimedioissa ounastellaan, että kohukirja saattaa jäädyttää kuningasperheen rakoilevia välejä entisestään. Ikävimmissä spekulaatioissa veikataan Harryn ja Williamin välien katkeavan lopullisesti.

Harry on markkinoinut kirjaansa tv-haastatteluissa, joista on julkaistu ennakkotrailereita. Yhdessä trailerissa Harry kertoo, että hän haluaisi saada isänsä ja veljensä takaisin.

Skandaali muhii hovissa! Prinssi Harryn uusin tempaus hämmentää - veljesten välit poikki iäksi?

Harry kuitenkin linjaa trailerilla, että kuningasperheellä ei ole minkäänlaista halua sopuun.

Tämä väite on kiivastuttanut tunteita brittihovissa. Hovin nimettömänä pysyvät lähteet kommentoivat Mirror-lehdelle, että Harry puhuu potaskaa.

Buckinghamin palatsin lähteiden mukaan kuningas Charles on tehnyt paljon kädenojennuksia Harryn ja tämän perheen suuntaan, vaikka Harry ja vaimonsa Meghan ovat kritisoineet hovia avoimesti julkisuudessa. Kohudokumenttisarja Harry & Meghan julkaistiin Netflixissä joulukuussa. Sarjassa pariskunta arvosteli kovasanaisesti hovia.

Hovin lähteiden mukaan kuningas on antanut Harrylle ja Meghanille avoimen kutsun majoittua hänen luonaan käydessään Britanniassa. Kuningas on lähteiden mukaan myös kutsunut Harryn ja Meghanin viettämään kanssaan perhejoulua.

- Kuningas on ollut suruissaan siitä, että hänellä ei ole ollut mahdollisuutta viettää aikaa lastenlastensa kanssa. Hän on aina jättänyt oven auki pojalleen ja aikoo jatkossakin tehdä niin, yksi hovin lähde kertoo lehdelle.

Näkökulma: Harry ja Meghan ovat tekopyhiä! Näin paljon kuningatar Elisabet teki kiittämättömän parin hyväksi

Yhdysvalloissa asuvilla Harrylla ja Meghanilla on kaksi lasta. Archie-poika on kolmevuotias ja Lilibet-tytär täytti kesäkuussa vuoden.

Charles on läheinen esikoispoikansa Williamin lasten kanssa. Kuningas on isoisä prinssi Georgelle, 9, prinsessa Charlottelle, 7, ja prinssi Louisille, 4.