fbqÖkyluksusta, avointa huumeidenkäyttöä ja aseiden vilauttelua - Einàr oli oikea gangstaräppäri ja se näkyy supersuosittujen hittibiisien musavideoilla! | Seiska
Katso videot!
Einar

Ökyluksusta, avointa huumeidenkäyttöä ja aseiden vilauttelua - Einàr oli oikea gangstaräppäri ja se näkyy supersuosittujen hittibiisien musavideoilla!

Ulkomaat | 23.10.2021 14:06

Ruotsin striimatuimpiin artisteihin lukeutunut, julmalla tavalla torstaina 22.10. Tukholmassa murhattu Einàr oli ehtinyt nuoreen ikäänsä (19) mennessä tuottaa huiman määrän omaehtoista rap-musiikkia, jonka riimien nokkeluus puri ruotsalaisyleisöön. Hän jätti jälkeensä neljä albumia, joista kolme oli täyspitkiä. Einària voisi luonnehtia Ruotsi-rapin auteur -tähdeksi, sillä hän paitsi sanoitti ja tuotti, niin myös itse julkaisi musiikkinsa. Asetelma takasi hänelle täyden taiteellisen vapauden sanoa kappaleillaan ja näyttää videoillaan mitä ikinä halusi. 

Lue myös: Ei vielä kiinniottoja! Poliisi etsii kuumeisesti rap-tähti Einàrin murhaajia: "Tutkimme rikospaikkaa" - katso kuvat

Einar
Musiikillaan menestynyt nuori mies osasi esitellä saavutuksiaan. Erityisen perso hän näytti olleen hienoille autoille.

Rappioromantiikkaa

Taiteellisesti Einàrin juuret ovat tiukasti gangsta-rapin perinteessä kiinni, lähiökovisten kännykkäkameratasoiset videot alleviivaavat rappioromanttista fuck-the-world -asennetta. Valtavirtatelevisiolle suosikkiartistin videot olisivat liian rajuja. Einàr ei lainkaan arastele esitellä maailmaansa sellaisena kuin se hänelle näyttäytyi: luksusmerkkejä, hienoja autoja ja "alan miehen" lajityypillistä thug-lifea. Skenelle ominaiset stripparit kuitenkin likimain puuttuvat kuvasta, ainakin varhaisemmassa tuotannossa.

Jointti palaa

Pullo kiertää ja kannabis käryää. Videopätkissä katsojat saavat tirkistelyaukon artistin ja hänen possensa hämyisiin sessioihin, kuten esimerkiksi mielipiteet jakavalla Katten i Trakten -videolla. (2019). Sama teema jatkuu vuoden 2020 albumin Welcome to Sweden -nimikappaleella. 

Tapahtuneen valossa tuntuukin makaaberilta, että muutamalla videolla vilahtaa myös aseita. Einàr on itse sanonut, ettei hänen tarkoituksensa ole suoranaisesti ihannoida rikollisuutta, vaikka sellainen kuva hänen tuotannostaan saattaa välittyä.

 - Biiseihini voi samaistua aika moni, jonka elämänpiiriin rikokset eivät millään tavoin kuulu. Esimerkiksi sellainen tyyppi, joka miettii, että mitä koulun kanssa pitäisi tehdä.

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!