fbqNorjan prinsessa Mette-Marit avautui kohusuhteen alkuvaiheista: Menneisyyteni kuvottaa! | Seiska
Mette-Marit

Norjan prinsessa Mette-Marit avautui kohusuhteen alkuvaiheista: Menneisyyteni kuvottaa!

Ulkomaat | 13.03.2021 19:02

Elettiin 1990-luvun loppua. Eräillä musiikkifestivaaleilla oslolainen yksinhuoltajaäiti Mette-Marit Tjessem Höiby, 47, kohtasi Norjan kruununprinssi Haakonin, 47. Heti ensikohtaamisen aikana molemmille oli selvää, että nyt tapahtui jotain elämää suurempaa.

Näihin tunnelmiin Mette-Marit palasi muistoissaan The Kåss Furuseth -podcastissa. Vaikka rakastumisen huuma oli ihanaa, ei Mette-Marit kaipaa suhteen alkuaikoja.

– Elämässäni on vaiheita, kuten minun ja Haakonin seurustelun alku, jota en pysty ajattelemaan ilman kuvotusta, Mette-Marit totesi.

Vuosituhannen vaihteessa  Haakon ja Mette-Marit  olivat yksi median seuratuimmista pareista.
Vuosituhannen vaihteessa Haakon ja Mette-Marit  olivat yksi median seuratuimmista pareista.

Lue myös: Kruununprinsessa Mette-Marit avoimena vakavasta sairaudestaan: Välillä happi loppuu!

Anoppi avasi sylinsä

Ei ihme, että muistot herättävät pahoinvointia prinsessassa. Suhteen alku oli monttuinen, eikä Norjan kansa Haakonin tapaan rakastunut ensitapaamisella Mette-Maritiin. Päinvastoin. Suhdetta pidettiin pitkään pöyristyttävänä.

– Jouduin valtavan paineen alle, jollaisesta minulla ei ollut aiempaa kokemusta, tavistaustainen Mette-Marit muisteli.

Mette-Maritin vaikea nuoruus,  kariutunut avioliitto ja yksinhuoltajuus eivät  norjalaisten mielestä istuneet  hovin arvokkuuteen.
Mette-Maritin vaikea nuoruus,  kariutunut avioliitto ja yksinhuoltajuus eivät  norjalaisten mielestä istuneet  hovin arvokkuuteen.

 

Kuningaspari Haraldin, 84, ja Sonjan, 83, väitettiin kaihtavan miniäehdokastaan. Vuosia myöhemmin Sonja on kiistänyt väitteet, sillä myös hän koki 1960-luvulla vaikean alun rakkaansa kanssa. Harald ja Sonja aloittivat salasuhteen, jota kesti peräti yhdeksän vuotta ennen kuin he saivat luvan solmia avioliiton. Nuoren Mette-Maritin tilanne oli kovin tuttu Sonjalle.

Norjalainen media ja kansa pistivät Mette-Maritin koville 20 vuotta sitten.
Norjalainen media ja kansa pistivät Mette-Maritin koville 20 vuotta sitten.

Lue myös: Kruununprinssiparin häälahjalla värikäs historia! Haakonin ja Mette-Maritin kartanossa kummittelee natsijohtaja!

Kansa käänsi kelkkansa

Mette-Marit voitti kansan puolelleen avoimuudellaan. Hän piti yleisölle koskettavan puheen häidensä kynnyksellä vuonna 2001. Se sai morsiamen itsensäkin liikuttumaan kyyneliin.

– Nuoruuteni kapina oli paljon tavallista voimakkaampaa. Elin ympäristössä, jossa ylitettiin rajoja. Itselleni oli tärkeää elää vastoin sääntöjä, Mette-Mariti selitti värikästä menneisyyttään.

Kahden yhteisen lapsen vanhemmat ja yhdessä onnelliset Haakon ja Mette-Marit viettävät tulevana kesänä 20. hääpäiväänsä.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:ALL OVER PRESS JA SOH/MORTEN HVAL

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!