fbq
Sanna Marin

Näin tunnetut amerikkalaiskoomikot kommentoivat Sanna Marinin bilekohua - kovaa kuittailua

Suomen pääministeri-instituutiota ravistellut Sanna Marin (sd) on saanut kansainvälistä huomiota. Suositut yhdysvaltalaiset talk-show -ohjelmat nimittäin ottivat ilon irti Seiskan paljastamasta bilekohusta.

CBS:n The Late Show omisti pitkän pätkän ohjelmastaan Sannan juhlaviikonlopun tapahtumille. Ohjelmassa juontaja Stephen Colbert johdatteli yleisön aiheeseen korona-aiheisilla vitseillä, mutta Sannan tapauksen kohdalla päällimmäinen tunne näytti olevan hämmästys: Noinko se tosiaan teki?

- Tässä [kuvassa] on Suomen pääministeri, Skandinavian oma Gilmoren tyttö, Sanna Marin. Sannalle seurasi tukalat paikat, kun kävi ilmi, että hän oli ollut lähikontaktissa korona-altistuneen kanssa, mutta sen jälkeen juhlinut yökerhossa Helsingissä pikkutunneille asti.

- Come on, rouva pääministeri! Yökerho on huonoin mahdollinen valinta, jos on pelko koronasta. 

Sitten juontaja imitoi keskustelua meluisassa baarissa:

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Ai mitä sanoit hei, mikä sun nimesi olikaan, tuu tähän mun naaman viereen huutamaan, kun ei täällä kuule mitään! Oliks tää mun drinkki, no otan tosta lasista huikan kuitenkin! Nyt suutele mua!

Seuraa sekunnin vakavoituminen. 

- Tässä oli se ongelma, että Sanna Marin luuli, että hän pystyi lähteä juhlimaan. Pääministerin työpuhelin, jonka hän oli jättänyt kotiin (!), niin siihen hänelle olikin lähetetty ohje pysyä karanteenissa. Onneksi kyseessä oli vain Suomen pääministeri, Suomessahan ei koskaan ole mitään hätätilanteita, esimerkiksi:

- "Rouva pääministeri, tilannehuone kutsuu: porot valtaavat lakritsipeltoja".

- Bileviikonlopun jälkeen pääministeri sitten kertoi närkästyneelle kansalle, että "Pahoittelen ymmärtämättömyyttäni ja sooorii näistä bileistä [musiikin tahtiin]".

Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

NBC:n suosittu The Tonight Show nosti myöskin Sannan otsikoihinsa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Suomen pääministeri pahoitteli, että missasi työpuhelimeensa tulleen karanteeniviestin, koska oli juhlimassa yökerhossa (!!), huh, juontaja Jimmy Fallon pohjusti.

- Eniten tässä meitä amerikkalaisia hämmästyttää se, että joku voi tosiaan jättää työpuhelimensa kotiin! Meidän (presidentti) Joe Biden on muuten ollut ulkona aamuyöhön saakka vain silloin, kun lähti eräretkelle joskus poikasena.