fbq
Ulkomaat
21.12.2021 22:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Kreikan ex-kuningas Konstantin
Mitä ihmettä?! Ex-kuningas Konstantinin sairaudesta taas uutta tietoa - perhe vahvisti vaivan
Ulkomaat
21.12.2021 22:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Kreikan entistä hallitsijaa Konstantinia, 81, hoidetaan ateenalaisessa sairaalassa. 

Seiska on uutisoinut viikon aikana Konstantinin voinnista, mutta miehen terveydentilasta vuotaa ristiriitaista tietoa tiedotusvälineille. Alkuun Konstantinin kerrottiin saaneen aivohalvauksen, mutta joitain päiviä sairauskohtauksen jälkeen hoidon syyksi ilmoitettiinkin keuhkokuume. Viimeisin tieto on, että ex-kuningas kärsii myös keuhkoödeemasta eli keuhkopöhöstä. 

Lue myös: Kuninkaallisia kaatuu sairasvuoteisiin - nyt potilaana Ruotsin prinssi Daniel

Se on varmaa, että Konstantin oli kotonaan viime keskiviikkona (15.12.) kreikkalaisessa Ermiónin rannikkokaupungissa, kun alkoi voida huonosti. Hän sai ensihoitoa läheisessä sairaalassa Argolisissa mutta siirrettiin pian tehohoitoon yksityissairaalaan Ateenaan.

"Tila on vakaa"

Tällä viikolla espanjalaismedia sai rohkaisevia uutisia Konstantinin toipumisesta.

Kreikan ex-hallitsijapari Konstantin ja Anne-Marie sekä Tanskan prinsessa Benedikte
Konstantin ja Anne-Marie viettävät leppoisia eläkepäiviä Kreikassa. Vuonna 2016 suku kokoontui Anne-Marien (keskellä) 70-vuotissyntymäpäiville jahdille, jonka Konstantin oli ostanut vaimolleen kymmenen vuotta aiemmin lahjaksi. Kuvassa myös Anne-Marien sisko, Tanskan prinsessa Benedikte.

 

Lue myös: Mikä tyyli! Kruununprinsessa Victoria juhli samettiunelmassa - kuvat

Vanitatis-lehden mukaan kuninkaan voinnista ei tarvitse enää olla huolissaan. Kuningas on päässyt pois teho-osastolta, eikä hänelle ole tarvinnut tehdä intubaatiota eli asettaa henkitorveen muoviputkea avoimen hengitystien ylläpitämiseksi. Ateenalaisessa sairaalassa Konstantin on saanut lisähappea hengittämisen helpottamiseksi.

– Hänen majesteettinsa tila on vakaa, hän voi paremmin ja on hyväntuulinen. Hänet voidaan lähipäivinä kotiuttaa, perheen tiedottaja totesi.

Lue myös: Elisabetilla raskas päätös edessä - jääkö kuningatar ypöyksin jouluna?

Vaimo pysyy rinnalla

Konstantinin sairastuminen säikäytti miehen läheiset. Eikä ihme, sillä vain muutama vuosi sitten Konstantin sai aivohalvauksen, jonka jälkeen liikkuminen on ollut hänelle vaivalloista.

Kreikan ex-hallitsijapari Konstantin ja Anne-Marie
Terveysongelmiensa vuoksi Konstantin pysyttelee vaimonsa Anne-Marien kanssa enimmäkseen Kreikassa.

 

Lue myös: Ruotsiin saapunut Madde astui perheineen kameroiden eteen - julkisuuteen tottumattomat Adrienne ja Nicolas takertuivat äitinsä helmoihin

Ex-kuninkaan vaimon, Tanskan kuningatar Margareetan, 81, pikkusisko Anne-Marie, 75, sekä poika Nikolaos, 52, ovat pysyneet potilaan rinnalla. Nikolaos on pariskunnan viidestä lapsesta ainoa, joka asuu Kreikassa. Myös Espanjan emerituskuningatar Sofia, 83, lensi veljensä tueksi.

Espanjan entinen hallitsijapari Juan Carlos ja Sofia
Konstantinin sisko, ex-kuningatar Sofia on naimisissa Espanjan entisen hallitsijan Juan Carlosin kanssa.

Huoli Konstantinin sairastelusta ei ole turha. Aivohalvauksen lisäksi hän on viime vuosina kokenut sydänleikkauksen, suolitukoksen ja keuhkoveritulpan.
 

Lue myös: Norjan kuningas Haraldille sähköpostia lähettänyt mies määrättiin hoitoon

Tilaa Seiskan uutiskirje! »