fbq
Ulkomaat
16.06.2021 17:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: ALL OVER PRESS, JØRN H MOEN / DAGBLADET JA TOR LINDSETH/ SE OG HØR
Kuninkaallisia
Mielenterveysongelmat piinaavat siniveriä: Ruotsin kruununprinsessa Victoria lähetettiin hoitoon – Belgian prinssi yritti itsemurhaa
Ulkomaat
16.06.2021 17:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: ALL OVER PRESS, JØRN H MOEN / DAGBLADET JA TOR LINDSETH/ SE OG HØR

Ruotsin hovissa sukurasitteena on lukihäiriö, mutta eivät hekään ole välttyneet mielen ongelmilta. Tunnollisena perfektionistina tunnettu Victoria oli nuorena musertua kruununprinsessan velvollisuuksien alle. Vuonna 1997 hän sairastui anoreksiaan.

Victoria

Hallitsijapari Kaarle Kustaa ja Silvia toimi viisaasti ja lähetti tyttärensä Yhdysvaltoihin saamaan hoitoa ja hengähtämään hovielämästä.

Lue myös: Brittivillitys levisi Skandinaviaan! Ruotsin kuningasperheen elekieli joutui tarkkaan syyniin: Victoria teki vaikutuksen

Prinssi yritti itsemurhaa

Laurent

Vuonna 2014 Belgian hovi tiedotti, että prinssi Laurent on sairaalahoidossa keuhkokuumeen vuoksi. Tämä oli keksitty selitys hoidontarpeelle. Tosiasiassa masennuksesta kärsinyt Laurent oli yrittänyt itsemurhaa. Tämä ei ollut prinssin ensimmäinen itsemurhayritys, sillä jo 90-luvulla hän otti yliannostuksen reseptilääkkeitä.

Lue myös: Oho! Belgian prinssi vastasi puhelimeen kesken juhlapuheen – kuva!

Hovielämä sairastutti

Masako

Huippuyliopistojen Harvardin ja Oxfordin kasvatti, menestynyt diplomaatti, keisarinna Masako ei sopeutunut Japanin vanhoilliseen hovielämään. Stressiperäinen vaikea masennus ja ahdistus pitivät hänet vuosia poissa julkisuudesta ja edustustehtävistä.

– Masako on yhä toipilas. Hoidot jatkuvat, ja hänen vointinsa vaihtelee, hovi tiedotti kolme vuotta sitten.

Mielen demonit voittivat

Ari Behn

Norjan prinsessa Märtha Louisen ex-mies ja lasten isä Ari Behn kuoli 47-vuotiaana oman käden kautta jouluna 2019. Vain vuosi ennen kuolemaansa Ari julkaisi kirjan, jossa hän kertoi tuskaisesta taistelustaan mielenterveyden kanssa. Hän kärsi masennuksesta, aistiharhoista ja alkoholismista. Arin esikoistytär Maud Behn on isänsä itsemurhan jälkeen ottanut mielenterveystyön sydämenasiakseen.

Lue myös: Prinsessa Märtha Louisen ex-mies Ari Behn kuoli traagisesti - itsemurhaa edelsi raju syöksykierre: ahdistusta ja hallusinaatioita!

Ex-puolison kuolema musersi

Märtha Louise

Entisen puolisonsa Ari Behnin kuoleman jälkeen Norjan prinsessa Märtha Louise on kamppaillut mielensä kanssa. Synkät ajatukset eivät johdu ainoastaan perheen kokemasta tragediasta, vaan myös lapsuudesta kumpuavista tunteista.

– Myönnän, että viime aikoina on ollut todella huonoja päiviä. Välillä tuntuu, etten jaksa ja muserrun epätoivon, itsesäälin ja tunteiden alle, prinsessa postasi Instagramissa.

Viina turruttaa tunteet

Ernst August

Hannoverin prinssi Ernst August on vuosien saatossa tullut tutuksi toilailuistaan. Alkoholi on viisasten juoma, mutta prinssi ei ole tavoillaan ansainnut paikkaansa tähän viisastenkerhoon. Viimeksi maaliskuussa hän selvitti käräjillä humalapäistä sekoiluaan. Tuolloin Ernst August vetosi masennukseen, jonka vuoksi hän on ollut myös mielisairaalahoidossa.