fbq
kanye west

Mielenterveys horjui ja konkurssi uhkasi! Kanye West selätti ongelmat ja menestyy nyt paremmin kuin koskaan

Räppäri Kanye West, 42, on nostanut kannattamattoman ja velkaantuneen Yeezy-brändin lenkkaribisneksen kukoistukseen kuluneen neljän vuoden aikana.  

Vaatejätti Niken kanssa solmittu yhteistyö kariutui vuonna 2013 rahaa koskeviin erimielisyyksiin. Kanye oli luonut menestyksekkään Nike Air Jordan -kenkämalliston, mutta Niken näkökulma asiaan oli tylympi. 

- Ensimmäinen kenkämallisto, joka menestyi yhtä hyvin kuin Air Jordan, sai Niken lopettamaan rojaltien maksamisen julkkiksille, Kanye kertoo The Forbesille.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön Kim Kardashian West (@kimkardashian) jakama julkaisu

Vuonna 2016 Kanye oli todellisessa aallonpohjassa.

Velkasaldo oli yli 50 miljoonaa dollaria ja mielenterveys petti. Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä avoimesti kertonut Kanye ajautui psykoosin kaltaiseen tilaan, ja joutui sairaalahoitoon. Hän joutui perumaan kiertueen ja huolet kasvoivat lisää.

Kanye pyysi miljardirahoitusta Facebookin perustajalta, Mark Zuckerbergiltä, toteuttaakseen taiteellisia pyrkimyksiään jalkinebisneksessä, mutta pyyntö kaikui kuuroille korville. Julkisuudessa arveltiin, että Kanye olisi pian mennyttä. Toisin kävi. 

Päästyään pahimman yli räppärin onnistui neuvotella yhteistyösopimus Adidaksen kanssa. Diili takasi Kanyelle 15 prosentin rojaltitulot kaikesta kenkämyynnistä. Sopimuksen myötä Kanye alkoi kehittää Adidaksen Boost-teknologiaa. Pian matalavartiset tennarit olivat muotia ennennäkemättömällä tavalla.

Tänä päivänä Kanyen suunnittelemista kengistä saa pulittaa vähintään noin 200 euroa parilta.

Odotukset myynnin kehityksestä ovat hyvät. Adidas-konsernin toimitusjohtaja Kasper Rørsted tosin huomauttaa Forbesin haastattelussa, että Yeezy-tennareita ei voi tuottaa markkinoille pilvin pimein, sillä kyseessä on korkean profiilin erikoistuote. 

Kanyen itsensä kannalta tilanne on erinomainen. Hän omistaa brändinsä itse, toimii sen ylimpänä johtajana ja korjaa tuotot. Vaimo Kim Kardashian-West hehkuttaa miestään Twitterissä. 

Olen nähnyt, kuinka lujasti hän työskentelee ja kuinka hän laittaa itsensä likoon jokaisen idean ja tuotteen eteen. Siksi ne, jotka hänen kanssaan työskentelvät, tuskin ihmettelevät, miten hän onnistui kääntämään miljoonatappiot miljardibisnekseksi vain neljässä vuodessa. Hän teki sen omilla ehdoillaan, omistaen bisneksen sataprosenttisesti itse.  

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jättimäinen pornodiili tekeillä: Pornhub haluaa Kanye Westin!

Kanye West ei pystynyt pitämään näppejään erossa Kim-vaimostaan: tarrasi jättipeppuun intohimoisella hetkellä – kuva!

kanye west kim kardashian