fbq
yara zaya

Lohdutonta epätoivoa! Ukrainalainen 90 päivää morsiamena -Yara on pelon murtama: "On vaikea edes hengittää"

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan varhain torstaiaamuna (24.2.). Sotatila säikäytti ukrainalaislähtöisen Yara Zayan, jonka rakkaustarinaa on seurattu supersuositussa 90 päivää morsiamena -ohjelmassa.

Ukrainalainen Yara muutti ohjelmassa Yhdsvaltoihin ja avioitui amerikkalaisen kultansa Jovi Dufrenin kanssa. Pariskunnalla on reilun vuoden ikäinen tytär.

Yara julkaisi torstaina Instagramissa sydäntäsärkevän päivityksen synnyinmaansa sotatilasta.

– Minun Ukrainani. Minun Kiovani. En voi käsittää, että tällaista tapahtuu tällä vuosituhannella. Olen peloissani. Tämä on niin pelottavaa, että on vaikea edes hengittää, Yara kirjoittaa päivityksessään.

– Saan puhelinsoittoja ystäviltäni, jotka ovat peloissaan. He kuulevat pommit, eivätkä tiedä, mitä tehdä. He aloittivat pommittamaan neljältä aamulla, kun ihmiset olivat vielä nukkumassa. Tämä on hullua. Olkaa kilttejä ja rukoilkaa Ukrainan puolesta. Se on tärkeää nyt, Yara kirjoittaa.

– Ja teille vihaajille, jotka jopa tällaisella vaikealla hetkellä sanotte pahoja asioita. Rakastan kotimaatani. Kyllä, asun Yhdysvalloissa, koska menin naimisiin, mutta rakastan silti maatani, Yara summaa.

Yara on asunut Yhdysvalloissa nyt 2,5 vuotta eikä ole päässyt käymään kotimaassaan Ukrainassa koronapandemian vuoksi kertaakaan. Hän kertoi Instagramissa suunnitelleensa matkaa Ukrainaan maaliskuun alkuun, mutta sotatila muutti suunnitelmia.

- He sanovat, että lentokenttää on pommitettu. En voi kuvitellakaan, mitä paikalliset ihmiset siellä tuntevat. Ja mitä voin tehdä? Miten voin auttaa heitä? Yara kirjoittaa Instagramin Tarinat -osiossa.

Myös Jovi on kommentoinut Ukrainan tilaa omalla Instagram-tilillään. Jovi kertoo, olleensa vaimonsa tukena näinä raskaina aikoina. Jovi paljasti, että Yaran lapsuudenperhe on yhä Ukrainassa.

- Tämä on ollut tosi tunteellinen päivä perheellemme. Olemme saaneet puheluita Yaran ystäviltä, jotka kertoivat että Kiovaa ryhdyttiin pommittamaan aamuneljältä. Kaikki ovat paniikissa ja yrittävät paeta kaupungeista turvallisempiin paikkoihin. Olemme niin pahoillamme ja suruissamme viattomien ukrainalaisten puolesta, jotka joutuvat kestämään tätä. Rukoilemme kaikkien puolesta, joita tämä tragedia koskettaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Moni on kysynyt Yaran perheestä. He ovat maan länsiosassa. Kiitos kaikille, jotka ovat lähestyneet meitä kauniilla sanoilla ja ajatuksilla, Jovi kiittää.