Ronald Ronnie Wood

Legendaarinen The Rolling Stones -kitaristi paljasti sairastaneensa aggressiivisen syövän koronavuoden aikana - edellisestä syöpädiagnoosista vain muutama vuosi

Ulkomaat | 26.04.2021 19:01

The Rolling Stones -yhtyeessä vaikuttava rokkikukko Ronald ”Ronnie” Wood, 73, paljasti taannoin sairastaneensa pienisoluisen syövän koronavuoden aikana. Ronnie kertoi The Sun -lehdelle, että sairastamansa syöpä oli harvinainen ja aggressiivinen. 

Keuhkosyövästä vain muutama vuosi

Vuonna 2017 rokkari selätti vaikean keuhkosyövän poltettuaan 25-30 savuketta päivässä 54 vuoden ajan. Tuolloin muusikolta poistettiin osa keuhkoista viisituntisessa operaatiossa, ja Ronnie kertoi parantuneensa syövästä vuonna 2018. Rokkari kertoi lehdelle, että on sittemmin selättänyt myös uuden syövän.

– Läpikäyn runsaasti ongelmia tällä hetkellä, mutta toipumisprosessisani opin, että on päästettävä irti, rokkari kertoo haastattelussa.

Lue myös: Seinät täynnä taidetta! Rolling Stonesin Ronnie Wood maalasi taulun kuningatar Elisabetista – katso kuvat rokkarin kodista

Tukena vaimo, lapset ja korkeampi voima

Muusikko kertoo, että taistelussa syöpää vastaan häntä auttoi se, että sai rauhassa keskittyä maalauksiinsa, joita Ronnie onkin aktiivisesti tehnyt jo vuosikaudet. Lisäksi muusikkoa auttoi vaimonsa Sallyn ja heidän 4-vuotiaiden kaksostyttöjensä tuki. Ronnie uskoo myös, että hänen yli vuosikymmenen kestänyt raittiutensa sekä kaiken toivon laittaminen korkeampaan voimaan ovat auttaneet häntä taistelussaan syöpää vastaan.

Sally Wood Ronnie Wood
Sally ja Ronnie ovat olleet naimisissa vuodesta 2012. Heillä on ikäeroa 31 vuotta.

Vuosikymmen raittiina

Ajatus korkeammasta voimasta on Anonyymien Alkoholistien ja anonyymin vieroitushoidon yksi perusajatuksista. Ronnie, joka oli 1970- ja 80-luvuilla pahamaineinen rettelöitsijä, kertoo tämän ajatuksen olleen yksi tärkeimmistä hänen parantumisessaan uudesta syövästä.

– Kun luovutat tulevan korkeamman voiman käsiin, se on taianomainen hetki, rokkikukko kertoo. 

Lue myös: Rolling Stones -kitaristi Ronnie Wood havittelee 1,6 miljoonan voittoa tyhjän panttina seisovasta asunnostaan

– Se tuo taas mieleeni tyyneyden rukouksen (Alcoholics Anonymous ja Narcotics Anonymous käytössä oleva rukous): ”Anna minulle rauha hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa”. Se on uskomatonta. Se mikä tapahtuu, tapahtuu, eikä sillä ole mitään tekemistä kanssani, kahdeksan kertaa vieroitushoidossa ollut Ronnie kertoo.

– Voin ainoastaan ajatella positiivisesti, olla vahva ja taistella vastaan, loppu on korkeamman voiman käsissä, kuuden lapsen isä kertoo.

Ronnie lopetti huumausaineiden käytön ja alkoholin juomisen vuonna 2009.

– Se toimi ainoastaan silloin, kun päätin tehdä sen itseni vuoksi. En muiden.

Ronnie Wood Mick Jagger
Vierivät kivet eivät sammaloidu: Ronnie yhtyetoverinsa Mick Jaggerin kanssa vuonna 2019.

Lue myös: Rollarit-legenda Keith Richards pettyi asuntokaupoissa – ökykoti meni kaupaksi alehinnalla!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!