fbq
Ulkomaat
21.10.2021 07:34
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
Linda Lampenius
Kirja: Linda Lampenius paljastaa Peter Nygårdin iljettävyydet – näki vastenmielistä materiaalia Bahamalta
Ulkomaat
21.10.2021 07:34
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Viulisti Linda Lampenius julkaisi tänään (21.10.) elämäkertakirjansa Kesytön elämäni (Otava). Kirjassa Linda muistelee maaliskuuta 1997, jolloin hän matkusti toimittaja Rita Tainolan yllyttämänä Los Angelesiin. Rita oli kertonut Lindalle Seura-lehden kustantavan matkan, josta tehtäisiin kansikuvajuttu lehteen. Toimittaja oli kertonut Lindalle, että tämä pääsisi matkalla myös Oscar-gaalaan. Lindan kanssa matkaan lähti myös manageri ja toimittaja Wille Wilenius.

Linda kertoo, että lentokentällä vastassa oli joku henkilö, joka kertoi, että matkalaiset majoittuisivat ”Rita Tainolan hyvän ystävän Peter Nygårdin luona”. Linda ei tuntenut suomensukuista liikemiesmiljardööriä ja ihmetteli, missä reissulaisille luvatut hotellihuoneet olivat.

Linja ja Wille kyyditettiin Marina del Reyn ranta-alueella sijaitsevaan taloon. Lindan huoneessa oli isoja peilejä, ja hänelle tuli outo olo. Hän ei halunnut riisuutua, koska ajatteli, että peilien takana voisi olla kameroita. Lindaa hämmensi se, että Wille majoitettiin rivitaloon kadun toiselle puolelle.

Peterin kotona järjestettiin juhlat, joissa Linda soitti viulua. Juhlissa Nygård esitteli Lindalle tyttöystävänsä, virolaisen Ehan, joka oli hänen muotimerkkinsä malli.

Juhlissa Peter esitteli Lindalle myös Michael Reynoldsin, josta tuli myöhemmin Lindan luihu manageri.

Lue myös: Uutuusdokumentti: Peter Nygård teki Katariina Sourille todella törkeän ehdotuksen: ”Tajusin, että tää muuttuu pelottavaksi”

Oudot tilanteet

Lindan majoittuessa Peterin luona miljardööri vei tämän kerran vaatekauppaan.

- Nämä sopisivat sinulle, Peter  sanoi ja näytti pikkuruisia sortseja ja toppia.

Linda oli hämmentynyt tilanteessa ja kieltäytynyt sortseista. Myöhemmin samana päivänä Linda näki Peterin kainalossa kaksi tuntematonta naista, jotka näyttivät pornomalleilta. Linda ihmetteli näkyä, sillä Peter oli esitellyt tyttöystävänsä juhlissa.

- Me menemme porealtaaseen. Tule mukaan, Nygård ehdotti.

- Olen vaivautunut ja minua inhottaa. Eikö tuo mies kunnioita minua lainkaan? Hänen pitäisi miettiä, mitä tekee, oman maineensakin vuoksi. Kai hän tietää, että Seura kirjoittaa jutun matkastani? En ymmärrä, mitä hänen päässään liikkuu.

Linda luuli pääsevänsä matkan aikana Oscar-gaalaan, mutta kyseessä olivatkin Peter Nygårdin ”varjo-Oscar-juhlat” Beverly Hills -hotellissa.

- Menemme hotellin aulaan ja portaita pitkin alakertaan, missä Nygård on meitä vastassa. Hän pysäyttää minut, mutta muut naiset jatkavat eteenpäin. Yritän vetäytyä syrjään, mutta Nygård pyytää minua jäämään viereensä ottamaan vieraita vastaan. Hän kietoo kätensä vyötäisilleni. Miksi minun pitäisi seistä tässä Nygårdin kanssa, minä ihmettelen. Ihmiset luulevat meitä pariskunnaksi. Hyi, miten inhottavaa. Hänhän on niin iäkäs, että voisi olla isäni.

Linda Lampenius
Linda Lampenius kävi vuosia oikeustaistoa Peter Nygårdia vastaan.

Viimeisenä aamunaan Marina del Reyssä Peter lähestyi Lindaa. Muotiguru kertoi järjestävänsä isot juhlat Bahamalla ja kutsui Lindan mukaan. Linda kieltäytyi kutsusta. Peter jatkoi juhlista jankuttamista ja toi Lindan katsottavaksi valokuva-albumin.

- Katso! Siinä on kuvia viimevuotisista juhlista. Sinä varmasti viihtyisit, Peter sanoi Lindalle.

- Alan vastahakoisesti selata albumia. Näen kuvia rannalta ja rakennuksista, jotka muistuttavat mayojen temppeleitä. Näen kuvia vähäpukeisista ihmisistä. Hyi, näkevätkö silmäni oikein? Rannalla on pöytien rivistö ja pöydillä makaa alastomia tyttöjä ja naisia… ja ruoka on aseteltu heidän päälleen.
Katson kuvia vielä kerran. En ole koskaan nähnyt mitään niin inhottavaa ja alentavaa. Miten tyttöjä voidaan kohdella sillä tavalla? Mitä pitäisi sanoa? Mitä Nygård ajattelee? Miten hän kuvittelee minun reagoivan? Hän on varmasti hullu.

Tuolloin Linda päätti, ettei haluaisi ikinä enää olla tekemisissä Peterin kanssa.

Suomalaistaustaista Nygårdia, 80, syytetään Yhdysvalloista useista rikoksista, kuten ihmiskaupasta ja alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Nygård pidätettiin joulukuussa 2020 kotimaassaan Kanadassa. Hän on kiistänyt kaikki syytteet ja vaatinut vapaaksi pääsyä takuita vastaan, mutta pysyy toistaiseksi vangittuna.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Linda Lampeniuksen Kesytön elämäni -kirjasta (Otava).

Tilaa Seiskan uutiskirje! »