fbqKirja: Linda Lampenius antoi pakit Leonardo DiCapriolle – Sylvester Stallone kähmi viulistia | Seiska
Ulkomaat
21.10.2021 04:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press
Linda Lampenius
Kirja: Linda Lampenius antoi pakit Leonardo DiCapriolle – Sylvester Stallone kähmi viulistia
Ulkomaat
21.10.2021 04:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: All Over Press

Viulisti Linda Lampenius julkaisi tänään (21.10.) elämäkertakirjansa Kesytön elämäni (Otava). Kirjassaan Linda muistelee reissuvuosiaan. Hän asui Yhdysvalloissa 1990-luvun loppupuolella.

Linda oli kutsuttu Titanic-elokuvan ensi-iltajuhliin. Siellä hän jutteli tovin leffan päätähden, Leonardo DiCaprion kanssa. Linda muistelee, että hänellä ja Leolla oli mukava ja lyhyt juttutuokio, jonka päätteeksi Leo esitti viulistille kutsun.

- Haluatko lähteä jatkoille hotelliini? Linda muistelee Leon kysyneen.

Linda oli pamauttanut jenkkitähdelle suorasanaisen, kieltävän vastauksen.

- Kiitos, mutta limusiinini odottaa ulkona ja poikaystäväni odottaa kotona, Linda tokaisi.

Linda kääntyi kannoiltaan ja paineli tiehensä. Lindaa harmitti huonokäytöksisyytensä. Viulisti oli kuitenkin korviaan myöten rakastunut silloiseen miesystäväänsä Chrisiin, joten koti-ikävä painoi juhlahumussa.

Linda Lampenius
Taitavasta viulistista Linda Lampeniuksesta tuli viihdemaailman iso tähti 1990-luvulla.

Syltty kopeloi

Kirjassaan Linda muistelee olleensa kunniavieraana Monzan Formula 1 -kisoissa 2000-luvun taitteessa. Myös yhdysvaltalaisnäyttelijä Sylvester Stallone oli paikalla kunniavieraana.

Linda ja toimintatähti istuivat bussissa saman pöydän ääressä. Sylvester istui Lindan vasemmalla puolella.

- Yhtäkkiä tunnen käden säärelläni. Siirryn hiukan osoittaakseni, ettei sellainen käy, eikä kättä enää tunnu. En tiedä, oliko lähentely tarkoituksellista vai vahinko. Olen kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Keskustelu jatkuu ja me nauramme yhdessä, Linda muistelee.

Kirjassaan Linda kertoo kokeneensa seksuaalista häirintää 2000-luvulla keikalla Sveitsissä. Hänen kanssaan lavalla soittanutta naista haettiin tanssimaan kesken keikan. Tanssittajamies nosti Lindan soittokaverin ilmaan niin, että tämän hame valahti alas. Yleisö oli nauranut tilanteelle, joka oli Lindasta kamala. Samainen mies tuli keikan aikana kopeloimaan Lindaa lavalle.

-  Sama mies on asettunut taakseni ja painanut kätensä povelleni. Minä raivostun silmittömästi ja lakkaan soittamasta, Linda muistelee.

Linda ja soittajakaverinsa olivat istuneet läheiseen pöytään, jonne keikan tilaaja oli tullut valittamaan. Kuulemma soittajien olisi pitänyt palata lavalle, sillä siitä heille maksettiin.