fbq
Ulkomaat
18.04.2021 21:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja BBC Food
Nigella Lawson
Katkeran eron ja oikeuskohun nöyryyttämä keittiön povijumalatar Nigella Lawson sai uuden alun: Camparia ja suklaata päivittäin
Ulkomaat
18.04.2021 21:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja BBC Food

Koronakaranteeni on pitänyt englantilaisen julkkiskokin Nigella Lawsonin, 61, tiukasti kotonaan neljän seinän sisällä. Kokin lapset ovat lentäneet pesästä, ja äidin on ollut pakko totutella yhden naisen talouteen. Suklaata on kulunut parisataa grammaa päivässä, mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Nigella sai helmikuussa ensimmäisen koronarokotteensa ja on pääsemässä taas jaloilleen katkeran avioeron ja nöyryyttävän oikeuskohun jäljiltä.

Hiljaiselon jälkeen tunnelin päässä alkoi viime vuoden lopulla näkyä taas valoa: Nigella julkaisi pitkästä aikaa uuden keittokirjan sekä aloitti kotikeittiössään kokkiohjelman kuvaukset.

– Yksinäisyyden nautintoja on kirjoittaa rauhassa, heittäytyä päivän päätteeksi sohvalle Campari-lasin kanssa. Ihanaa, Nigella iloitsee.

Nigella

Lue myös: Tuhosivatko huumeet tv-kokin uran?

Vaikea äitisuhde

Nigella on yksi toimittaja-poliitikko Nigel Lawsonin ja seurapiirirouva Vanessa Salmonin neljästä lapsesta.

– Vihasin lapsuutta, vapauden puuttumista ja perheaterioita. Äitini ei pitänyt minusta. Olin isän tyttö, ehkä hän oli kateellinen, Nigella on kertonut.

Vanessa-äiti menehtyi syöpään 48-vuotiaana.

Perhe 1965

Huippuyliopiston kasvatti

Ennen kokkiuraansa Nigella valmistui Oxfordin yliopistosta oppiaineenaan keskiaikaiset ja modernit kielet. Nigella työskenteli kirjallisuus- ja ruokakriitikkona, kunnes siirtyi vuonna 1986 kirjallisuustoimittajaksi The Sunday Times -lehteen. Myöhemmin ura jatkui freelance-toimittajana, kunnes Nigella teki vuonna 1998 läpimurtonsa keittokirjalla.

Kansainväliseksi tähdeksi hän nousi suosituilla ruokaohjelmillaan.  

Nigella 1998

Syöpä vei rakkaimman

Vuonna 1986 Nigella rakastui kollegaansa, toimittaja John Diamondiin, kun nuoret työskentelivät samassa toimituksessa. Pari avioitui kuusi vuotta myöhemmin Venetsiassa, ja perheeseen syntyivät Cosima-tytär ja Bruno-poika. Onnellinen liitto katkesi, kun Johnilla todettiin vuonna 1997 kurkkusyöpä. Nigella jäi leskeksi 41-vuotiaana keväällä 2001.

John, Nigella ja lapset

Pakeni aviohelvetistä

Kaksi vuotta puolisonsa kuoleman jälkeen Nigella avioitui varakkaan liikemiehen Charles Saatchin kanssa. Avioliitto ei osoittautunut onnelliseksi. Aviomiehen väkivaltaisuus paljastui, kun paparazzi tallensi Charlesin kuristamassa vaimoaan ravintolan aulassa kesällä 2013. Kuukausi myöhemmin Nigella haki avioeroa, jätti talon ja omaisuutensa ja otti avioparin kodista mukaansa vain keittiövarusteet.

Charles ja Nigella  

Nöyryyttävä huumekohu

Avioeroa seurasi kiusallinen oikeudenkäynti. Nigellan ja Charles Saatchin kaksi avustajaa kavalsi työnantajiltaan yli miljoona euroa käyttämällä näiden luottokortteja.
Naiset väittivät toimineensa Nigellan luvalla, kunhan pitäisivät suunsa kiinni työnantajan huumekoukusta.

Avustajat

Nigella myönsi käyttäneensä kokaiinia ja kannabista, mutta kiisti huumeriippuvuuden. Avustajat todettiin syyttömiksi, ja Nigella koki julkisen nöyryytyksen.

Nigella

Rinnoista raivoa

Nigellan kurvit ovat aiheuttaneet vuosien saatossa niin ihailua kuin paheksuntaa. Osalla katsojista on mennyt herne syvälle nenään, kun naiskokin rinnat ovat vilahdelleet avoimesta kauluksesta.

Nigella

Neljä vuotta sitten nousi iso häly, kun jouluherkkuja kokkaillut Nigella läikytti kastiketta rinnoilleen. Rinnoista viis, mutta liikakiloista Nigellalle ei saa ryppyillä.

– Läskiviha ja odotus laihuudesta ovat tuhoisaa, tv-kokki on sanonut.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »