fbq
Harry and Meghan

Hovilähteet: Kuningas Charles on erittäin pettynyt Meghanin päätökseen

Toukokuun kuudentena järjestettävät, Britannian kuningas Charlesin kruunajaiset ovat puhuttaneet jo pitkään.

Syynä draamalle on ollut kysymys kohuprinssi Harryn ja hänen vaimonsa, Sussexin herttuatar Meghanin osallistuminen tapahtumaan. Keskiviikkona hovi julkaisi vastauksen kysymykseen; Harry aikoo osallistua kruunajaisiin, mutta Meghan jää kotiin Kaliforniaan perheen lasten, prinssi Archien, 3, ja prinsessa Lilibetin, 1, kanssa. Charlesin kruunajaiset sattuvat samalle päivälle, jolloin Archie täyttää neljä vuotta.

 Prinssi Harry osallistuu kuningas Charlesin kruunajaisiin - Meghan ei

Harry ja Meghan ovat aiheuttaneet eripuraa kuninkaallisperheen välille.
Harry ja Meghan ovat aiheuttaneet eripuraa perheen välille luovuttuaan kuninkaallisista velvoitteistaan.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Daily Mailin haastattelemien hovilähteiden mukaan kuningas Charles on erittäin pettynyt siihen, ettei Meghan aio osallistua kruunajaisiin lastensa kanssa. Charles on kuitenkin iloinen, että hänen poikansa Harry on saapumassa paikalle.

Pariskunta viivytteli vastauksensa kanssa pitkään, hankaloittaen näin juhlien suunnittelua ja kylmentäen perheen välejä entisestään.

Charlesin ärtymys on ymmärrettävää - saattoihan kuningas Meghanin alttarille herttuatarpariskunnan häissä keväällä 2018.

Harryn osallistuminen voidaan kuitenkin nähdä mahdollisuutena sovintoon hovista erottautuneen herttuapariskunnan ja muun kuningasperheen välillä.

Seksiä prinsessa Dianan muistopäivänä! Näin tv:ssä oudosti esiintynyt prinssi Harry kaivaa kuilua hoviin

Charles kruunataan toukokuussa.
Charles kruunataan toukokuussa.

Daily Mailin artikkelin mukaan Harryn ei kuitenkaan odoteta osallistuvan seremonian jälkeisiin perinteisiin, kuten Buckinhamin palatsin parveke-esiintymiseen tai muuhun juhlimiseen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuningasperheen ja Harryn välit ovat olleet koetuksella jo pidemmän aikaa, ja vielä enemmän Harryn muistelmateoksen Spare - Varamies tammikuisen julkaisun jälkeen.

Kuninkaan shokkipäätös: prinssi Harrylle ja Meghanille häätö kodistaan!

Harry paljasti kirjassa useita dramaattisia ja perhettään arvostelevia yksityiskohtia elämästään kuninkaallisena. Kruunajaiset ovat ensimmäinen kerta, kun Harry kohtaa isänsä ja veljensä kasvotusten julkisuudessa kirjan julkaisun jälkeen.