fbq
Ulkomaat
12.12.2021 16:31
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Clarence house
Camilla
Herkuttele kuninkaallisten tapaan: Cornwallin herttuatar Camilla paljastaa paljastaa klassikkoreseptinsä
Ulkomaat
12.12.2021 16:31
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Clarence house

Taateli- ja glögijuustokakkujen rinnalle sopii joulupyhinä englantilainen klassikko Victoria sponge.

Cornwallin herttuatar Camilla paljastaa tästä maukkaasta klassikosta oman versionsa herkuttelijoiden iloksi. Herttuattaren itse leipoma kakku on teepöydän hitti erityisesti lastenlasten vieraillessa isoäitinsä luona. Camilla on saanut briteiltä kehuja rohkeudesta, sillä hänen reseptinsä poikkeaa alkuperäisestä yllättävillä täytevalinnoillaan. Victoria sponge -kakku on saanut nimensä 1800-luvulla Isoa-Britanniaa hallinneelta kuningatar Victorialta, joka rakasti kermaista leivonnaista. Kuningattaren aikaan kakku tarjoiltiin kesäisesti mansikka- tai vadelmahillon kera, mutta Camillan tapaan kannattaa heittäytyä rohkeaksi ja valita täytteeksi omia jouluisia suosikkimakuja, kuten suklaata.

Lue myös: Kuninkaallinen tarjoilija! Herttuatar Camilla yllätti vanhainkodissa – kuva!

Camillan resepti

Kakkupohja:

110 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

110 g pehmeää margariinia tai huoneenlämpöistä voita

110 g sokeria

2 isoa kananmunaa

2-3 tippaa vaniljauutetta

Camilla

Täyte:

Lemon curdia tai hilloa tai Nutella-levitettä sekä marjo ja ja hedelmiä oman valinnan mukaan

Koristelu:

Tomusokeria

Ohjeet:

1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele ja vuoraa lei vinpaperilla kaksi noin 18-senttista kakkuvuokaa, joiden syvyys on vähintään 2,5 senttiä.

2. Sekoita isossa kulhossa siivilöidyt jauhot ja leivinjauhe. Pidä siivilää korkealla.

3. Lisää jauhojen joukkoon muut kakkupohjan ainesosat, ja vatkaa ne mieluiten sähkövatkaimella tasaiseksi. Seos on valmis, kun se kulhon reunaa kopauttamalla irtoaa helposti puukauhasta. Jos seos on liian kuivaa, lisää joukkoon 1-2 teelusikallista lämmintä vettä.

4. Jaa seos kahteen vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

5. Jätä kypsät kakkupohjat vuokiin vain 30 sekunniksi. Irrota pohjat vuoasta liu’uttamalla veistä varovasti kakun reunoja pitkin. Käännä ne jäähdytysritilälle.

6. Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, lisää kahden pohjan väliin valitsemasi täyte. Viimeistele kakku ripottelemalla päälle tomusokeria.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »