fbqHassuilla erävideoilla suursuosioon noussut norjalaistubettaja Apetor, 57, hukkui heikkoihin jäihin - sometähden riskialtis tyyli huolestutti faneja jo aiemmin | Seiska
Ulkomaat
29.11.2021 14:26
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press
Kuollut
Hassuilla erävideoilla suursuosioon noussut norjalaistubettaja Apetor, 57, hukkui heikkoihin jäihin - sometähden riskialtis tyyli huolestutti faneja jo aiemmin
Ulkomaat
29.11.2021 14:26
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press

Tor Eckhoff, 57, eli suosittu norjalaistubettaja Apetor on kuollut tapaturmaisesti vajottuaan heikkoihin jäihin Jakobs Dam-lammella lauantaina (27.11.). Paikka sijaitsee Oslosta noin sata kilometriä lounaaseen. Lammesta hänet löysivät pelastussukeltajat. Hälytyksen oli tehnyt ohikulkenut henkilö, joka oli kuullut jäältä avunhuutoja. Onnettomuuden uhri kiidätettiin helikopterilla sairaalaan, missä hänet todettiin myöhemmin kuolleeksi.

Lue myös: Syy sometaukoon selvisi: suosikkitubettaja Lakko menetti vaimonsa kanssa kaksi lasta - haluaa jakaa nyt oman tarinansa

Kreisihuumoria

Tor Eckhoff aka Apetor julkaisi viimeiseksi jääneen videonsa YouTubessa viime maanantaina (22.11.). Klipissä mies ottaa mutakylpyä ulkona ammeessa ja nauttii välillä huikkaa viinapullosta. ”En ole kuollut, vaan täytin juuri 57 vuotta”, hän selittää. Otsaansa hän on piirtänyt tussilla ”57”.

Viinapullo on mukana muillakin videoilla. Yhdellä niistä Apetor on jäädyttänyt ulkoammeen veden. Sitten Apetor rikkoo pintajään astalolla, menee ammeeseen makoilemaan ja ottaa paukut pullon suusta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tor Eckhoff (@apetor)

Riskialtista

Erähenkiset hoopoiluvideot saavuttivat melkoisen suuren suosion Norjassa ja muuallakin. Katsotuimpia klippejä on toistettu kymmeniä miljoonia kertoja. Videoiden perusteella Apetor rakastaa lunta ja pakkasta. Hän pyörii lumihangessa ilman vaatteita ja hiippailee metsässä ilman kenkiä. Sitten Apetor ottaa huikkaa viinapullosta ja taas mennään. 

Kuolemantapauksen jälkeen fanit ovat surreet erikoismiehen traagista kohtaloa ja esittäneet surunvalitteluja. Keskustelupalstoilla, kuten Redditissä, jotkut kertovat kiinnittäneensä huomiota siihen, että Apetorin omintakeinen tyyli oli huolestuttavalla tavalla riskeistä piittaamatonta. Hän oli jopa julkaissut videosarjan heikoilla jäillä liikkumisesta. 

- Hänen videoitaan katselleena voin todeta, että vakava onnettomuus oli lähinnä ajan kysymys, yksi keskustelija analysoi. 

Surullista kyllä, Apetor kuvasi YouTube-kanavalleen materiaalia myös silloin, kun jää todella petti alta. Poliisin mukaan hukkunut oli liikkeellä yksin. Poliisi ei kommentoi, kuvasiko mies myös vajotessaan ja tallentuiko tapahtuma videolle.

Lähteet: Reddit, VG, YouTube