IS: Näin erilainen on Italiassa asuneen Ella Kannisen ruokavalio – tämä asia on ehdoton
Suomalaisten ruokailutottumuksissa parikin asiaa tuntuu hirvittävän Ellaa. Italialaiset tavat ovat auttaneet tv-juontajaa painonhallinnassakin.
Tv-juontaja Ella Kanninen, 49, on omaksunut kahden vuosikymmenen aikana välimerellisen ruokavalion ja tavat omakseen.
Ella on jo pitkään elänyt kahden kodin elämää, sillä hänen toinen kotinsa on pääkaupunkiseudulla ja toinen Toscanassa.
Nyt tv-kasvo kertoo Ilta-Sanomille ruokailutottumuksistaan, joista on oppinut pitämään tiukasti kiinni.
Erityisesti ateriarytmi on tapa, joka on tarttunut Ellaan vuosien saatossa. Valmisruokiin hän turvautuu harvoin. Hän syö kaksi lämmintä pääateriaa niin, että lounas nautitaan kello 12.30 ja illallinen 19.30.
– Siitä on tullut tapa, josta on myös terveydellistä hyötyä esimerkiksi painonhallinnan suhteen, hän sanoo Ilta-Sanomille.
Rytmin lisäksi Ellalle on ovat tärkeitä kohtuullisen kokoiset annokset niin, ettei lautaselle "mätetä järjetöntä annosta". Myös limut ja sipsit loistavat poissaolollaan Ellan arjessa, eikä napostelu ei kuulu hänen tapoihinsa.
Ellasta Suomessa kulutetaan sipsejä, karkkia ja limua hirveitä määriä verrattuna Italiaan. Ne kuuluvat siellä juhlaan, eivät arkeen.
Yksi asia ruuanlaitossa on ehdoton.
– Italiassa olen oppinut säännöllisen ruokarytmin ja extraneitsytoliiviöljyn monipuolisen käytön. Extraneitsytoliiviöljy on minulle aivan välttämätöntä, Ella paljastaa.
Terveellisen ravinnon lisäksi Ella kertoo artikkelissa pitävänsä huolta itsestään sähkömaastopyöräilyn avulla.