fbq
Telkkari
01.01.2022 16:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Warner Bros
Harry Potter
Yleisö hurmaantui Harry Potterista valkokankaalla 20 vuotta sitten – mitä Tylypahkan tähdille kuuluu nykyään?
Telkkari
01.01.2022 16:01
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Warner Bros

Viimeisen Potter-leffan jälkeen 2011 Daniel Radcliffe, 32, on lähtenyt enimmäkseen mukaan pieniin leffaprojekteihin ja tv-sarjoihin. Hänelle on ollut kysyntää myös Broadwayn lavoilla. Danielilla on ollut useita parisuhteita, mutta suhde näyttelijä Erin Darken kanssa on kestänyt vuodesta 2012. Daniel asuu vuoroin Lontoossa, vuoroin New Yorkissa.

Daniel Radcliffe

Lue lisää: Rooli Harry Potterina nolottaa – Daniel Radcliffe ei kehtaa katsoa leffasarjaa

Täystyöllistetty maatilanemäntä

Maggie Smith

Teatteridiiva Dame Maggie Smith, 86, sairastui vuonna 2007 rintasyöpään, mutta toipui siitä. Ei aikaakaan, kun hän sai Lady Violet Crawley’n roolin Downton Abbey -sarjassa, josta hänet palkittiin Emmy- ja Golden Globe -patsailla.

Maggie Smith

Leskeksi jäänyt Dame Maggie asuu maalaiskylässä 1400-luvun kivitalossa, johon kuuluu kolme navettaa, hevostalli, viinitila ja hedelmätarha.

Vauvantuoksuista onnea

Rupert Grint

Rupert Grint, 33, on jatkanut aktiivista näyttelijäuraansa niin elokuvissa, televisiossa kuin teatterissakin.

Rupert Grint

Hän on pitänyt matalaa profiilia yksityiselämästään, mutta hän on seurustellut vuodesta 2011 Georgia Groomen kanssa. Viime vuonna parille syntyi esikoistytär Wednesday.

Salaperäinen lukutoukka

Harry Melling

Harry Potterin serkkua näytellyt Harry Melling, 32, tiesi jo neljävuotiaana haluavansa esiintyjäksi. Hän opiskeli Lontoon johtavassa draamakoulussa ja on sittemmin näytellyt televisiossa ja valkokankaalla sekä hankkinut työkokemusta Lontoon teattereissa.

Harry Melling

Rakkauselämästään hän pysyy vaitonaisena, ja Twitterissäkin kommentoi vain tulevia töitään.

Isäksi 69-vuotiaana

Michael Gambon

Albus Dumbledore alias Michael Gambon, 81, jatkoi Pottereiden jälkeen nimekkäissä töissä, kuten Oscar-palkitussa Kuninkaan puheessa.

Michael Gambon

Michael elää yhä lapsiperhearkea, sillä hänestä tuli 69-vuotiaana kolmannen kerran isä. Perhe asuu pienessä kylässä Lontoon eteläpuolella. Michael on intohimoinen antiikkiaseiden ja kellojen keräilijä. Viime vuonna hän joutui käräjille ajettuaan pyöräilijän kumoon Land Roverillaan.

Eläinaktivistista vegaaniyrittäjäksi

Evanna Lynch

Irlantilainen Evanna Lynch, 30, on tehnyt Potter-leffojen jälkeen kourallisen elokuvia ja äänitöitä, osallistunut Ison-Britannian Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, edistänyt eläinsuojelutyötä, pitänyt vegaaniteemaista podcastia, julkaissut elämäkerran ja lanseerannut oman vegaanisen kosmetiikkamerkin.

Evanna Lynch

Anoreksiasta toivuttuaan hän on kampanjoinut kehopositiivisuuden puolesta. Instagramissa Evannalla on lojaali seuraajajoukko, joka rakastaa näyttelijän kissapäivityksiä.

Pienten roolien mies

Tom Felton

Luihuisten koulukiusaajaa Draco Malfoyta esittänyt Tom Felton, 34, jatkoi pahiksena Apinoiden planeetan synty -leffassa, mutta sittemmin hänen työnsä tyssäsivät pienen budjetin draamoihin ja trillereihin.

Tom Felton

Lisäksi hän on ahkera muusikko. Tomin ja Potter-kollega Emma Watsonin välillä on huhuttu olleen sutinaa. Tom sanoo jumaloivansa Emmaa mutta kiistää suhteen.

Feministi koko sydämestään

Emma Watson

Kun Potter-leffat oli purkitettu, Hermione Granger alias Emma Watson, 31, hankki yliopistosta maisterin paperit englantilaisesta kirjallisuudesta. Valmistuttuaan hän on pyristellyt eroon lapsitähden leimasta tehden klassikkoleffoja, kuten Kaunotar ja hirviö.

Emma Watson

Emma toimii naisten oikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa edistävänä aktivistina. Vuodesta 2019 hän on seurustellut liikemies Leo Robintonin kanssa.

Lue myös: Vau! Harry Potter -lapsinäyttelijästä kasvoi muodokas nainen - harvinaiset bikinikuvat Emma Watsonista!

Syöpä pysäytti uran

Julie Walters

Weasleyn velhoperheen lempeää Molly-äitiä esitti monella pystillä palkittu Julie Walters, 71. Potter-sarjan jälkeen Mamma Mia -tähden ura on jatkunut vakuuttavasti elokuvissa, televisiossa ja teatterissa, kunnes kolme vuotta sitten Juliella todettiin suolistosyöpä.

– Stressaava työni aiheutti sairauden. Kun teen töitä, en nuku. Enää minun ei tarvitse tehdä töitä, paitsi jos se on uusi Mamma Mia, Julie on todennut.

Julie Walters

Hän elää puolisonsa kanssa luomutilalla Englannin maaseudulla.

Kamera ja vasara pysyvät kädessä

Gary Oldman

Gary Oldman, 63, voitti 2017 parhaan miespääosan Oscar-palkinnon elokuvasta Synkin hetki. Ansiolistalla on lukuisia kassamagneetteja, kuten Batman-leffasarjan Yön Ritari.

Gary Oldman

Sirius Mustan roolin jälkeen Gary erosi vaimostaan ja avioitui viidennen kerran. Kolme vuotta sitten nuoripari muutti Garyn unelmaosoitteeseen Palm Springsiin, jossa näyttelijä remontoi kotiaan ja harrastaa valokuvausta.

Äksystä ukosta kunniatohtori

David Bradley

Tylypahkan vahtimestarina nähty David Bradley, 79, on tehnyt niin elokuvia kuin televisiota, mutta  jostain syystä useimmiten äkäisten ukkojen roolissa. Hän on myös esiintynyt teattereissa Lontoossa ja Dublinissa.

David Bradley

Vuonna 2012 David vihittiin Warwickin yliopiston kunniatohtoriksi. Hänen elämäänsä on ihastuttanut italialainen vaimo jo yli 40 vuotta. David on intohimoinen jalkapallofani ja kisaa videopeleissä.

Ahdistus kalvaa kulttuurimiestä

Ralph Fiennes

Harry Potterin arkkivihollisena Lordi Voldemortina vaikuttaneella Ralph Fiennesillä, 58, on riittänyt kysyntää James Bond -leffoja myöten. Kiitoksena työstään tämä kruununprinssi Charlesin pikkuserkku sai 2017 Serbian kansalaisuuden.

Ralph Fiennes

Lontoossa sinkkuna nykyisin asuva Ralph rakastaa museoita, kirjoja, Beethovenin pianosonaatteja, kaupunkilomia Euroopassa ja pientä tilaansa Italiassa. Menestystä varjostavat ahdistus- ja paniikkikohtaukset.

Turhautunut komistus

Matthew Lewis

Matthew Lewisillä, 32, oli takanaan muutama tv- ja elokuvarooli ennen Potter-elokuvia, mutta vasta nörtin Neville Longbottomin rooli teki hänestä tunnetun.

– Olen ollut palkituissa draamoissa ja tehnyt kaikenlaista, mutta yhä väitetään, että vasta Harry Potterista pongahdin uralle, Matthew on harmitellut.

Matthew Lewis

Komistukseksi varttunut näyttelijä on saanut huomiota Attitude-lehden alusvaatekuvista ja seksikkäistä some-postauksista. Hän avioitui kolme vuotta sitten Italiassa lifestyle-bloggarin kanssa.

Ratkoo murhia

Mark Williams

Mark Williamsin, 62, tunnetuin työnsarka Ron Weasleyn velhoisän roolin lisäksi on suomalaistenkin rakastama Isä Brown ja hänen laumansa. Tammikuussa Mark palaa jälleen papin rooliin, kun uuden kauden kuvaukset alkavat.

Mark Williams

Hauskana herrasmiehenä tunnettu Mark asuu Englannin etelärannikolla. Kiireinen näyttelijä rentoutuu kuuntelemalla klassista musiikkia.

Kivulias vaiva varjostaa elämää

Robbie

Rakastettavan Hagridin roolissa nähdyllä Robbie Coltranella, 71, riittää töitä filminäyttelijänä, ääninäyttelijänä sekä oman tv-show’n parissa. Kuningatar Elisabet löi hänet vuonna 2007 ritariksi.

Robbie Coltrane

Viime vuosina kivulias nivelrikko on stressannut miestä, mutta silti hän jaksaa maalata sekä kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirjoja. Asumuserossa elävä Robbie viihtyy pikkukylässä Skotlannissa.