Katso kuvat!
Lari ja Niina

Seiskan toimittaja lateli suorat sanat Ensitreffit alttarilla -pariskunnista: ”Suorastaan loukkaus osallistujia kohtaan!”

Telkkari | 13.09.2021 20:01

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa jo vuodesta 2015 lähtien toisilleen tuntemattomat suomalaissinkut ovat avioituneet keskenään. Parien ensikohtaaminen tapahtuu ohjelman nimenmukaisesti siis vasta alttarilla.

Pariskuntien yhteensopivuudesta vastaa joukko asiantuntijoita, jotka yrittävät parhaan kykynsä mukaan löytää hakijoiden joukosta täydelliset matchit toisilleen. Ei mikään ihan mitätön tehtävä, onhan kyseessä kuitenkin usean ihmisen tulevaisuus.

Uusimmalla kaudella parivalinnoista ovat vastanneet seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, kirkkoherra ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta sunnuntaina pudonnut Kari Kanala sekä terapeutti Hanna Myllymaa.

Intohimoisesti sarjaa jo vuosia seurannut Seiskan toimittaja teki syväluotaavan analyysin tämän kauden pariskunnista ja antoi jokaisen avioparin lopputulemalle myös onnistumisprosentin. 

Kommentit on kirjoitettu kolmen ensimmäisen jakson perusteella.

Niina, 34, ja Lari, 33

Aloitetaan pariskunnasta, jonka ensikohtaamista oli kaikista helpointa katsoa. Niina säväyttää räväkkyydellään sekä itsevarmuudellaan. Hänestä saa nopeasti vaikutelman, että hän tietää, kuka hän on ja mitä hän on ohjelmasta hakemassa. Trendikäs helsinkiläinen ei varmasti tyytyisi mihinkään nyhveröön, jonka seurassa täytyisi varoa sanomisiaan. 

Onneksi Niinan aviomieheksi onkin valittu Lari, joka astelee vihkitilaisuuteen rennosti juhlaväkeä tervehtien. Lari kantaa itsensä itsevarmasti. Kun ensikohtaamisen aika vihdoin koittaa, molemmat uskaltavat tuijottaa toisiaan ihastellen silmiin. Heistä huokuu samanhenkisyys, ja oleminen yhdessä vaikuttaa luonnolliselta. Halu koskettaa toista on selkeä ja hyvä merkki fyysisen yhteensopivuuden kannalta. Pieni epäilyksen häivähdys syntyy ainoastaan siitä, koituuko heti alttarilla roihahtava rakkaus edellisten vuosien tapaan parin kohtaloksi. Usein hitaasti syttyvä lempi ja rauhassa tutustuminen ovat tuottaneet parhaan tuloksen, kun etsitään kumppania loppuelämäksi.

Onnistumisprosentti 90%

Niina ja Lari.
Niina ja Lari.

 

Venla, 29, ja Karl, 30

Tuntuu, että tällä kaudella kahden pariskunnan kohdalla elämäntyylit ja parien arki on jätetty täysin huomiotta. Turussa elämää viettävä Venla arvostaa kotinsa perusteella selvästi kauniita asioita ja esteettisyyttä. Ensimmäisessä jaksossa nähdyt välähdykset hänen elämästään antavatkin helposti havaittavan kuvan meneväisestä nuoresta turkulaisesta.

Mutta mitä tekevät asiantuntijat. Parittavat herkän Venlan keravalaiselle Karlille, jonka koti muistuttaa pölypalloineen ja roskapusseineen kaatopaikkaa. Moni saattaa tässä vaiheessa ajatella, mitä väliä sillä on, minkälaisissa kodeissa pariskunnat asuvat, kunhan he tulevat muilta osin toimeen. Mielestäni tällainen tapa ajatella on hyvin hämmentävä. Miten vuosikymmenien suhde voisi mitenkään toimia, jos toinen elää arkeaan maassa ja toinen kuussa, vaikka kuinka molemmat tykkäävätkin seikkailemisesta. Toivon tietenkin olevani väärässä, mutta epäilen vahvasti, että tämä pari on niin eri maailmoista, että tässä eivät keskustelutaidot paljoakaan pelasta.

Onnistumisprosentti 30%

Karl ja Venla.
Karl ja Venla.

 

Tuula, 28, ja Miika, 29

Tuulan ja Miikan yhdistäminen on ollut mielestäni suorastaan loukkaus rakkautta etsiviä, viattomia osallistujia kohtaan. Tuula on silminnähden tyylikäs ja trendikkäistä asioista viehättyvä nuori nainen, joka kertoo kodissa viihtymisen itselleen tärkeäksi.

Tuulan aviomieheksi ja loppuelämän kumppaniksi on valittu Miika, jonka olohuoneesta löytyy auton moottorista valmistettu pöytä. Epävarmuutta huokuva autokorjaaja nauttii selvästi yksinkertaisista asioista ja vastaakin kaikkeen lähes poikkeuksetta ”jep”. Tilannetajua häneltä ei myöskään tunnu löytyvän, mikä näkyy Tuulan kasvoilla nyrpeinä ilmeinä. Heidän auransa ei kohtaa, vaikka kuinka pakottaisi. Pari istuu toisistaan kaukana ja hääkuvia otettaessa Miika tönöttää tuoreen vaimonsa vierellä kuin pakokauhuinen tatti. Tästä pariskunnasta ei löydy yhtäläisyyksiä nimeksikään.

Onnistumisprosentti 10%

Tuula ja Miika.
Tuula ja Miika.

 

Henna, 26 ja Sami, 30

Onneksi Henna ja Sami luovat hieman uskoa tämän kaaoksen keskelle. Vaikka herkästä Samista saa jaksojen perusteella hieman pelokkaan kuvan, välittyy hänestä silti rakastava tunnelma.

Nuoripari huokuu elämän iloa ja samankaltaisuutta. Häissä tunnelma on rento. Henna jopa toteaa, että kiinnittäisi huomion Samiin myös ”ulkomaailmassa”. Se on aina hyvä merkki, eikä lainkaan itsestään selvää. Myös häävieraiden perusteella katsoja voisi päätellä, että pariskunnan kaveriporukat voisivat tulla hyvin toimeen keskenään. Tämä on myös tärkeä osa parisuhdetta ja yhteistä arkea. Sekä Henna, että Sami vaikuttavat empatiakykyisiltä. Toivon, että he löytäisivät syvän ja pitkäikäisen yhteyden, sillä siihen heillä on ulkopuolisen silmiin täydet ainekset.

Onnistumisprosentti 95%

Henna ja Sami.
Sami ja Henna.
Teksti:Elina Niemi
Kuvat:MTV3
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!