fbq
Telkkari
19.05.2021 18:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen, Jukka Alasaari
Petra Olli
Petra Olli liikuttui kyyneliin Big Brotherin yllätyksestä – ruokapöydän herkut herkistivät: ”Miten voi v*ttu hillomunkit itkettää?”
Telkkari
19.05.2021 18:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Nelonen, Jukka Alasaari

Big Brother Suomi -kilpailun viimeiset neljä vip-asukasta saivat kunnon yllätyksen valvovalta isoveljeltä. Tänään iltapäivällä jäljellä olevat kilpailijat Nina Mikkonen, Sara Forsberg, Markku Pulli ja Petra Olli pääsivät valmiiksi katettuun pöytään, joka koreili heidän lapsuuden ruokamuistojensa herkuilla.

Heidän yhteinen lounaansa oli valmistettu henkilökohtaisten tarinoiden perusteella, joita he olivat kertoneet tuotantoryhmälle ennen taloon astumista. Makumatkansa aikana heidän piti kertoa muistonsa, jotka liittyivät pöydän antimiin.

- Heti, kun tulin tähän pöytään, huomasin, että täällä on purkkilihapullia. Muistan yhdellä mun luokkakaverilla, niillä syötiin aina purkkilihapullia. Menin niille oikeastaan aina kylään sen takia, että saisin purkkilihapullia. Kotona en niitä ikinä saanut, koska mun vanhemmat eivät oikein perustaneet niistä. En mä oikeastaan edes tykännyt siitä kaverista, mutta mä tykkäsin purkkilihapulista. Siellä tuli käytyä aika paljonkin. En ole kyllä vuosiin niitä syönyt, ja olen erittäin iloinen, että niitä on nyt tässä, Sara aloitti 

Lue myös: Finaali jäi haaveeksi – hänet katsojat halusivat ulos Big Brotherista! 

Hän toivoi niiden maistuvan vielä yhtä hyviltä kuin ennen vanhaan. 

Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä Markku taas joutui maistamaan kannussa ollutta siman näköistä juomaa ennen tarinansa kertomista. Ilo paistoi hänen kasvoiltaan, kun hän tunnisti juoman jääteeksi. 

Hän kertoi hyvin lämpimän muiston siitä, kuinka hän sai lapsena jääteetä tölkistä ulkomaanmatkoilla Euroopassa. Juoma ei kuitenkaan tavallisessa arjessa maistunut hänelle.

- Meillä ei himassa samalla tavalla juotu jääteetä. En tiedä, oliko se jotenkin todella kallista, Markku pohti.

sara forsberg
Tubettaja Sara Forsberg sai kansainvälistä näkyvyyttä hauskoilla kielivideoillaan. 

Tuoksu kuljetti

Petra alkoi kyynelehtiä hieman ennen kuin oli hänen vuoronsa kertoa lapsuuden tarinoitaan, minkä takia entinen painija pyysi Ninaa kertomaan omansa ensin. 

Ninan tarina liittyi pääruokaan eli currykanaan, jonka tuoksua kaikki olivat kehuneet aikaisemmin.  

Tuoksuun liittyi myös Ninan muisto, ja hän kertoi äitinsä tehneen kyseistä ruokaa lapsuuden kodissaan.

- Se tuoksu leijui sinne kerrostalon pihalle, kun me lapset leikimme siellä. Siitä tiesi, että ihanaa, meillä on currykanaa tänään. Siitä tiesi myöskin, että äiti oli hyvällä tuulella, Nina muisteli.

Lue myös: Big Brother -taloon saapui yllätysvieras – finalistiviikon asukkaat tekevät musiikkia palkitun artistin kanssa: ”Miten siistiä!” 

Ninan mukaan ruoan valmistus oli niin pitkäaikaista, ettei hänen temperamenttinen äitinsä olisi sitä suutuspäissään tehnyt. 

- Elämä hänen kanssaan oli välillä vähän sellaista munankuorilla elämistä, ettei voinut tietää, onko hän hyvällä vai huonolla tuulella, Nina tarkensi. 

Pihan lapsetkin kadehtivat Ninan mukaan ruoan tuoksua, mikä saa kaikki vip-asukkaat vielä nuuhkimaan kastiketta.

nina mikkonen
Nina on selvinnyt Big Brotherin aikana useista häätöäänestyksistä.

Herkkä hetki 

Herkistynyt Petra vielä keräili itseään pöydässä, kun hän yritti kertoa muistojaan, jotka heräsivät tarjolla olevista hillomunkeista. Entinen painija kertoi, kuinka hänen isänsä oli aikoinaan leipuri. Petran isä joutui työnsä takia lähtemään aamuyöstä hommiin ja nukkui päiväunia, kun Petra saapui veljiensä kanssa koulusta.  

- Kun me tulimme nälkäisinä koulusta, niin aina oli lämpimiä hillomunkkeja odottamassa, Petra kertoi. 

Lue myös: Mitä ihmettä? Poju ilmestyi yllättäen Big Brother -taloon, uskomaton esitys

Hän jatkoi muistoaan tarkentamalla, kuinka paljon he veljiensä kanssa söivät herkkuja koulupäivien jälkeen ja lähtivät niistä saadun energian voimin pihalle temmeltämään. 

- Miten voi v*ttu hillomunkit itkettää, hän naurahti kyyneleitään pyyhkien.  

petra olli
Petra voitti maailmanmestaruuden painissa vuonna 2018.