fbq
Telkkari
19.12.2021 09:33
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja New Line Cinema
Taru sormusten herrasta
Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogian ensi-illasta 20 vuotta – Seiska selvitti tähtien kohtalot
Telkkari
19.12.2021 09:33
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja New Line Cinema

Sunnuntaina tulee kuluneeksi 20 vuotta Peter Jacksonin ohjaaman Taru sormusten herrasta -trilogian ensi-illasta. Seiska selvitti, mitä tähdille tapahtui sittemmin.

Andy Serkis, 57, on takonut, kun rauta on kuumaa – ja sitä se on hänelle ollut Taru sormusten herrasta -trilogian jälkeen. Andyn lahjakkuutta on saatu ihailla muun muassa Tähtien sota -leffoissa, Tintin seikkailuissa ja Black Pantherissa.

Andy Serkis

Hän ei ole ainoastaan osannut valita rooleja kassamagneeteiksi nousseista leffoista, vaan myös laajentanut osaamistaan ohjaukseen, äänikirjoihin ja sarjakuviin. Andy asuu vaimonsa ja teini-ikäisen kuopuksensa kanssa Lontoossa.

Andy Serkis

Cate pokkasi kaksi Oscaria

Kate Blanchett

Cate Blanchett, 52, oli supertähti jo ennen Taru sormusten herrasta -elokuvasarjaa. Galadriel-haltian esittämisen jälkeen hän on näytellyt elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatteriesityksissä sekä voittanut kaksi Oscar-palkintoa.

Kate Blanchett

Sormusten ritareiden jälkeen Caten perhe on kasvanut kahdella pojalla ja adoptiotyttärellä. Vuonna 2006 hän palasi juurilleen Australiaan ja on toiminut ilmasto- ja humanitäärisen työn aktivistina.

Lue myös: Cate Blanchett valittiin legandaariseen rooliin!

Haltiasta hyväntekijäksi

Liv Tyrler

Liv Tylerilla, 44, on riittänyt töitä niin televisiossa kuin valkokankaalla. Trilogian jälkeen hän rakastui, avioitui, sai esikoisensa ja erosi.

Liv Tyler

Nykyään Liv asuu avopuolisonsa David Gardnerin ja kolmen lapsensa kanssa Lontoossa. Hän on tehnyt Unicef-työtä ja toiminut naisten syöpätutkimuksen tukijana.

Nai suosikkipopparin

Orlando Bloom

Orlando Bloom, 44, on takonut hittileffoja, kuten Pirates of the Caribbean- ja Hobitti-elokuvat. Muiden ohessa Unicef-työ on lähellä tähden sydäntä. Orlando koki lyhyen avioliiton ja sai lapsen malli Miranda Kerrin kanssa.

Orlando Bloom

Vuosi sitten hän perusti perheen poppari Katy Perryn kanssa. Pari asuu Montecitossa Kaliforniassa.

Lue myös: Hollywood-monimiljonääri Orlando Bloomin kanssa työskennellyt Jouko Ahola lataa suorat sanat supertähden käytöksestä: ”Kovasti hän kyllä esitti kiinnostunutta”

Aragornille ropisi päärooleja

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen, 63, debytoi viime vuonna ohjaajana. Elokuvia hän on työstänyt tasaiseen tahtiin, merkittävimpänä vuoden 2018 Green Book, josta hän nappasi Oscar-ehdokkuuden.

Viggo Mortensen

Aragornia elokuvasarjassa esittänyt tähti on viime vuosina menettänyt molemmat vanhempansa dementialle. Hän asuu espanjalaisen vaimonsa Ariadna Gilin kanssa Madridissa.

Hobitista tuli kuntoileva poliitikko

Sean Astin

Sean Astinin, 50, ura on keskittynyt tv-sarjoihin, joista mainittakoon Netflixin scifikauhusarja Stranger Things. Näyttelijän perheeseen on syntynyt esikoisen jälkeen kaksi lasta lisää. Kymmenen viime vuoden aikana Sean on innostunut Teräsmies-kisoista sekä politiikasta osallistumalla demokraattipuolueen vaalikampanjoihin.

Frodo-leima jäi päälle

Elijah Wood

Elijah Woodille, 40, ei Taru sormusten herrasta -trilogian jälkeen ole samanlaista huippuroolia osunut kohdalle. Töitä hän on kaikki vuodet paiskinut niin televisiossa kuin elokuvissa, mutta Frodon rooli on leima miehen otsassa.

Elijah Wood

Elijahilla on vuoden ikäinen lapsi tanskalaisen Mette-Marit Kongsvedin kanssa. Perhe viihtyy Austinissa Teksasissa.

Lue myös: Hollywoodin sympaattinen hobitti täytti 40 vuotta: Näin Elijah Wood on muuttunut vuosien varrella - hurmaavat kuvat!

Gandalf selvisi syövästä

Ian McKellen

Gandalf-velhona muistettava Sir Ian McKellen, 82, on niittänyt mainetta teatterirooleilla ja elokuvilla, kuten X-Men- ja Hobitti-leffat. Hänet tunnetaan myös homoseksuaalien oikeuksien puolustajana.

Ian McKellen

Muutama vuosi sitten Sir Ian selvisi eturauhassyövästä. Hän asuu Lontoossa, mutta parisuhdekuvionsa tähti pitää omana tietonaan.

Hittileffoja ja hyönteistut kimusta

Dominic Monaghan

Hobitti Merriä esittäneen Dominic Monaghanin, 44, ansiolistalla ovat muun muassa Hobitti, Lost, Tähtien sota: Episodi IX ja X-Men Origins: Wolverine.

Dominic Monaghan

Hänellä oli vuosia on–off-suhde Lost-kollegansa Evangeline Lillyn kanssa, mutta viime vuodet hän on ollut vaitonainen yksityiselämästään. Vapaa-ajallaan Dominic muun muassa vaeltaa, harrastaa luonnonsuojelua ja tutkii hyönteisiä.

Jo viidettä kertaa naimisissa

Sean Bean

Sean Beanille, 62, on riittänyt kysyntää etenkin pahisten rooleissa ja toimintaleffoissa. Boromir-roolin tulkinneen tähden hittileffojen ja -televisiosarjojen lista on pitkä. Yksi mieleenpainuvimmista rooleista oli vuonna 2011 The Game of Thronesin Eddard Stark.

Sean Bean

Trilogian jälkeen Sean on kokenut kaksi avioeroa, ja neljä vuotta sitten hän solmi viidennen avioliittonsa.

Kääpiörooli toi uuden vaimon

John Rhys-Davies

Gimli-kääpiötä näytellyt John Rhys-Davies, 77, on tehnyt äänitöitä, kuten dokumentteja ja äänikirjoja. John löysi elämänkumppanin Lisa Manningin, kun tämä haastatteli tähteä Gimlin roolista.

John Rhys-Davies

Hän ei eronnut Alzheimerin tautia sairastavasta vaimostaan, vaan huolehti tästä vaimon kuolemaan asti 2010. Sittemmin John ja Lisa ovat saaneet perheenlisäystä.

Pippin on myös muusikko

Billy Boyd

Billy Boyd, 53, sai trilogialla nostetta näyttelijä- ja muusikkouralleen. Vuonna 2006 Pippin-hobittina tunnettu britti perusti Beecake-bändin, jonka viimeisin albumi ilmestyi 2015. Musiikin ohessa Billy on esiintynyt elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten Outlander – Matkantekijä.

Billy Boyd

Hän elää rauhallista perhe-elämää vaimonsa ja teini-ikäisen poikansa kanssa. Heillä on kodit Los Angelesissa ja Glasgow’ssa.

Elrondista tuli puutarhuri

Hugo Weaving

Hugo Weavingin, 61, näyttelijäura on jatkunut aktiivisena näihin päiviin asti. Rooleja suosituista kassamagneeteista on riittänyt, kuten Matrix- ja Transformers-elokuvasarjat.

Hugo Weaving

Hugo elää avovaimonsa kanssa Sydneyssä, istuttaa puita farmillaan, tekee eläinsuojelutyötä ja tukee epilepsiaa sairastavia.

Jatkoi uraansa loppuun asti

Christopher Lee

Christopher Lee oli jo yli 80-vuotias kuvatessaan trilogiaa Saruman-velhona. Vielä tämän jälkeenkin hän esiintyi lukuisissa elokuvissa, kuten Hobitissa ja Tähtien sota: Episodi III:ssa. Christopher teki 2000-luvulla paljon yhteistyötä Johnny Deppin kanssa, kuten elokuvissa Jali ja suklaatehdas sekä Liisa Ihmemaassa.

Christopher Lee

Kielitaitoaan hän hyödynsi dubbauksissa, ja baritonilaulajana Christopher levytti vielä viimeisinä elinvuosinaan. Christopherin yli 50 vuotta kestänyt avioliitto päättyi hänen kuolemaansa 2015.

Parkinsonin tauti vei Bilbon

Ian Holm

Ian Holm teki monipuolisen uran elokuvissa, televisiossa ja teatterissa. Parhaiten hänet muistetaan trilogian jälkeen fantasiaelokuvasarjasta Hobitti. Ian paiski töitä vuoteen 2014, jolloin vuosia aiemmin diagnosoitu Parkinsonin tauti pakotti hänet siirtymään eläkkeelle.

Ian Holm

Ian avioitui neljännen kerran vuonna 2003. Liitto kesti näyttelijän kuolemaan asti. Hän menehtyi viime vuonna 88-vuotiaana.

Muutti takaisin Australiaan

Miranda Otto

Taru sormusten herrasta oli Miranda Otton, 54, ensimmäisiä superrooleja. Sittemmin hänellä on pitänyt kiirettä. Hän on päässyt lukuisten teatteri- ja tv-töiden lisäksi tekemään leffoja huipputekijöiden, kuten Tom Cruisen, Michelle Pfeifferin ja Tommy Lee Jonesin kanssa.

Miranda Otto

Pian trilogian jälkeen Miranda perusti perheen ja asettui pysyvästi synnyinmaahansa Australiaan.