EOTB-Roope pettyi pahasti poliisin toimintaan: tappouhkaus täytti laittoman uhkauksen merkit – poliisin ilmoitus ällistytti

Telkkari | 09.04.2021 21:31

Ex on the Beach Suomi Afterski -ohjelmasta tuttu Roope kertoi EOTB-Jälkipuinnissa saaneensa tappouhkauksen.

Lue myös: Ex on the Beach -Roope järkyttyi – sai tappouhkauksen: ”Se oli niin pelottavasti kirjoitettu!”

- Saamani viesti oli niin raaka. Henkilö oli kirjoittanut sanasta sanaan: ”Ootan, että pääsen tappamaan sut.” Se oli niin raaka ja suora. Olen kuullut monenlaista kommenttia elämäntyylistäni, mutta tuo kirjoitus kuulosti niin psykopaattiselta, Roope kertoi Seiskalle.

Hän teki asiasta rikosilmoituksen.

Pettyi poliisiin

Roope sai poliisilta kirjeen pari päivää sitten.

- Tuli lappu, että esitutkinta lopetetaan ennen tutkinnan aloittamista. Siinä oli kuusi sivua tekstiä. Poliisia ei kiinnostanut sosiaalisessa mediassa kirjoitettu uhkaus, joka oli tehty tekaistulta tililtä. Heillä ei ole resursseja tutkia asiaa. Kirjeessä oli, että viesti täyttää laittoman uhkauksen, mutta ei ole resursseja tutkia asiaa. 

Roopen mukaan poliisi oli ilmoittanut Instagramin tuovan omat haasteensa koko tilanteeseen.

- Kävi ilmi, että asia oli jotenkin vähäpätöinen ja vain yhden ihmisen uhkaus. Hienoja ja pitkiä lauseita oli kuusi sivua. Poliisin mukaan tarvitaan kansainvälinen oikeusapupyyntö, koska Instagram on yhdysvaltalainen somepohja. On selvää, että viesti tuli suomalaiselta tililtä, joten eihän heidän tarvitsisi selvittää kuin yhden tilin IP-osoite!

Roope on pettynyt poliisin toimintaan.

- Tuli sellainen olo, että kiinnostuuko poliisi vasta sitten, kun henki on menetetty. Teki mieli olla poliisiin yhteydessä uudestaan, mutta on turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Se on vain ajanhukkaa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:EVA-LIISA ORUPÕLD
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!