fbq
Telkkari
05.09.2021 23:24
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen
Big Brother Suomi 2021
Big Brother -talon uudet asukkaat esiteltiin - mukana TIS-Valton tyttöystävä, kahdeksan lapsen äiti, supersuosittu Twitch-striimaaja sekä entinen olympiaurheilija!
Telkkari
05.09.2021 23:24
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen

Big Brother Suomen neljäs tuotantokausi starttasi tänään sunnuntaina (5.9.) Nelosella.

Uudistettuun BB-taloon asteli yhteensä 16 asukasta. Heistä jokainen pyrkii pysymään talossa 12 viikkoa ja voittamaan kymmenientuhansien eurojen voittopotin.

Big Brother -talo on uudistettu alkavaa kautta varten. Talo sijaitsee samassa paikassa kuin kevään vip-kauden BB-talo, mutta kokonaisuus on uudistettu täysin. Nyt asukkailla on 100 neliötä enemmän tilaa, ja taloon on rakennettu neljä uutta huonetta.

Lue myös: Ensimmäinen kuva uudistetusta Big Brother -talosta - talo uudistettiin jälleen: 100 neliötä lisää!

Seiska esittelee Big Brother -talon uudet asukkaat:

Juhani, 38, Jalasjärvi

BB-Juhani

Juhani on naimisissa, ja hänellä on kolme lasta. Hän on koulutukseltaan metsuri ja agrologi. Juhani työskentelee menestyneenä lypsykarjatilan isäntänä. Hänen arkensa pyörii sekä maataloustöissä että maatalousteknologian asennustöissä.

Juhani on lupsakka murteella puhuva pohjalainen isäntä, joka ottaa tilanteessa kuin tilanteessa ohjat käsiinsä. Hän haluaisi tuoda talossa uudenlaista näkökulmaa ilmastonmuutoskeskusteluun, sillä se liittyy vahvasti hänen elinkeinoonsa. Juhani kokee olevansa sellaisessa elämäntilanteessa, että hän on saavuttanut kaiken haluamansa. Siksi hänen mielestään juuri nyt on sopiva hetki Big Brother -talon kaltaiselle irtiotolle.

Laura L., 25, Helsinki

BB-Laura L

Laura opiskelee energia- ja ympäristötekniikkaa. Hän on parisuhteessa TIS-Valton kanssa. 

Lauran arki pyörii vahvasti hänen bikini fitness -harrastuksensa ympärillä. Määrätietoinen nainen haastaa mielellään itseään ja pyrkii rikkomaan ennakkoluuloja, joita on kohdannut työelämässä muun muassa fitness-harrastuksensa takia. Laura toivoisikin, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei naisellisuus ja huoliteltu ulkonäkö kerro mitään pätevyydestä tai älykkyysosamäärästä. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä esimerkiksi kaasuturbiini- tai vetyteknologia-asiantuntijana.

Sanni, 30, Ylöjärvi

BB-Sanni

Sanni on parisuhteessa, eikä hänellä ole lapsia. Hän työskentelee koulutettuna hierojana ja yrittäjänä sekä osa-aikaisena asiakaspalvelijana. Sanni on edustanut Suomea keihäänheitossa kaksissa olympialaisissa, Riossa vuonna 2016 sekä Lontoossa vuonna 2012.

Entinen olympiaurheilija urheilee yhä aktiivisesti, mutta puuhailee vapaa-ajallaan myös mielellään kaikkea luovuutta ja kädentaitoja vaativaa kuten savitöitä. Huumorintajuinen energiapakkaus pitää vahvuutenaan kykyä heittäytyä ja heikkoutenaan huonoa keskittymiskykyä. Sanni on huomannut, että nykypäivänä moni puhuu itselleen ja itsestään todella rumasti. Erityisen ylpeä Sanni onkin siitä, että hän on oppinut olemaan itselleen armollinen.

Ville, 22, Helsinki

BB-Ville

Ville on sinkku, ja työskentelee ständimyyjänä. Hänellä on opiskelupaikka Hollannissa Music business and management -linjalla.

Musiikkia pienestä pitäen harrastanut Ville on aktiivinen ajattelija ja syvällinen keskustelija. Hän on kiinnostunut politiikasta, ja hänelle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, sanan- sekä yksilönvapaus. Vähemmistöjen kustannuksella vitsailua hän ei voi sietää. Hersyvä nuori mies nauttii huomiosta ja ihmisten seurasta, mutta hän tunnustautuu myös hyvin mukavuudenhaluiseksi ihmiseksi, mikä saattaa tuoda haasteita Big Brother -talon arkeen.

Melody, 29, Helsinki

BB-Melody

Melody asuu avoliitossa kumppaninsa kanssa. Heillä ei ole lapsia. Melody viihtyy keittiössä ja työskentelee keittiöpäällikkönä. 

Melody haluaa tuoda taloon iloa, ääntä ja väriä. Hän haluaa näyttää myös, ettei suomalaisuus ole jotain, mikä näkyy päällepäin. Hän kokee, että ilmapiiri värillisiä kohtaan on muuttunut viime vuosina, sillä pienillä paikkakunnilla häntä tuijotetaan nykyään aiempaa enemmän. Itseään meneväksi pirkoksi tituleeraava Melody harrastaa liikuntaa, ja hänen erityinen rakkautensa on tanssi, jossa hän on kisannut viisi viime vuotta SM-tasolla.

Minna, 42, Helsinki

BB-Minna

Minna on sinkku, ja hänellä on kaksi lasta. Minna on koulutukseltaan maskeeraaja ja parturi-kampaaja, ja hän on työskennellyt viimeksi second hand -liikkeessä, jonka toinen omistaja hän on.

Ihmiset, jotka tapaavat Minnan ensi kertaa, eivät usko häntä nelikymppiseksi hänen ulkonäkönsä ja nuorekkaan olemuksensa vuoksi. Minna on ehtinyt kuitenkin jo kokea monenlaista, ja hän kertoo hänen asenteensa kuvaavan hyvin hänen luonnettaan: hän selviytyy aina, ihan tavallisena naisena. Minna uskoo menestyvänsä talossa sovittelevan luonteensa vuoksi. Minna viihtyy sinkkuna, mutta hän tunnustaa, että nuoret komeat miehet ovat hänen heikkoutensa.

Lasse, 26, Säkylä

BB-Lasse

Sinkkuna viihtyvä Lasse on kouluttautunut tradenomiksi. Hän on viimeksi työskennellyt rauhanturvaajana Lähi-Idässä, josta on palannut Suomeen heinäkuussa.

Lasse on paljon nähnyt ja kokenut nuori mies. Entinen ”köyliöläinen mopojonne” suhtautuu uteliaasti maailmaan ja elää hetkessä. Hänellä ei ole mitään erityistä agendaa, mutta hänen mielestään ihmisten pitäisi opetella nauttimaan elämästä ja tehdä sitä, mikä tekee heidät onnellisiksi. Lasse pitää itseään hieman showmiehenä ja viihdyttää mielellään ihmisiä tarinoillaan.

Katja, 35, Oulu

BB-Katja

Sinkku Katja on valmistunut sekä oikeus- että kauppatieteiden maisteriksi.

Katjaa voisi pitää stereotyyppisenä kympin oppilaana, mutta hän luonnehtii itseään analyyttisen ja tiedonjanoisen lisäksi myös epäkorrektiksi ja leikkimieliseksi. Huumori onkin Katjalle äärimmäisen tärkeää, sillä asioita ei pidä ottaa liian vakavasti. Big Brother -talosta Katja hakee vaihtelua tasaisen suorittavaan elämäänsä ja uskoo viihtyvänsä ympäristössä, jossa on jopa suotavaa viihdyttää itseään erilaisilla peleillä ja leikeillä.

Aki, 27, Lieksa

BB-Aki

Aki on kouluttautunut talonrakentajaksi, rekkakuskiksi ja metsäkoneenkuljettajaksi. Hän työskentelee unelma-ammatissaan metsäkoneenkuljettajana.

Aki luonnehtii itseään sanoin ”tämmöinen kaurahattu rehupuntti punaniska perusjuntti”. Nykypäivän kiinnostavimpina puheenaiheina hän pitää Suomen metsätalouden näkymiä sekä talouspoliittisia asioita. Aki seisoo vankasti näkemystensä takana eikä pelkää puolustaa mielipidettään. Aki on sinkku, ja haaveilee ”emännästä”. Hänestä on mukavaa, että talossa kuullaan viimeinkin Karjalan murretta.

Jasmiina, 24, Jyväskylä

BB-Jasmiina

Sinkkuna viihtyvä Jasmiina on ammatiltaan lähihoitaja. Hän on työskennellyt viimeksi ravintoloissa.

Jos Jasmiina saisi muuttaa maailmaa, hän poistaisi sosiaalisen median aiheuttamat paineet lasten ja nuorten elämästä, sillä jo päiväkoti-ikäiset lapset kommentoivat nykypäivänä toistensa ulkonäköä. Arvomaailmansa hän kokee perhekeskeiseksi ja hivenen vanhoilliseksi. Temperamenttinen Jasmiina kerää tahtomattaankin äänekkäitä ihmisiä ympärilleen ja karttaa hiljaisia ja vetäytyviä persoonia. Hän on erittäin tarkka siisteydestä ja ärsyyntyy, jos ihmiset jättävät sotkua jälkeensä.

Anssi, 31, Utajärvi

BB-Anssi

Anssi asuu avoliitossa kumppaninsa kanssa, ja heillä on kaksi lasta. Työkseen hän striimaa videopelejä ja My Day -tyyppistä sisältöä Twitch-kanavallaan.

Anssi on elänyt levottoman nuoruutensa perhekodeissa ja laitoksissa rötöstelyn ja hölmöilyn tähden. Nykyään hän arvostaa perhekeskeistä elämää, ja hänen arvojensa keskiössä on läheisistään huolehtiminen. Anssin pehmeämpää puolta on toisinaan vaikea huomata, sillä hän provosoi usein tahallaan ja tuo mielipiteensä ilmi tarkoituksella kärkkäämmin kuin oikeasti edes ajattelee.

Laura R., 24, Helsinki

BB-Laura R

Laura asuu avoliitossa, ja hän on työskennellyt viimeisimmäksi ravintolapäällikkönä. 

Laura kuvailee itseään nauravaiseksi vegaanilesboksi, ja hänen suurimpia haaveitaan on saada lapsia avovaimonsa kanssa. Laura on muuttanut kotoa pois jo nuorena, minkä jälkeen kaidalla tiellä hänet on pitänyt salibandyharrastus. Lukuisilla tatuoinneilla itsensä koristelleen ilopillerin agendana on näyttää ihmisille, ettei ihmisen ulkokuoresta voi päätellä sitä, millainen ihminen on sisimmältään. Laura ottaa mielellään johtajan roolin kaikenlaisissa tilanteissa, mutta myöntää, että joskus syyllistyy kiukutteluun hermojen ollessa tiukalla.

Taavi, 40, Helsinki

BB-Taavi

Sinkkuna viihtyvä Taavi työskentelee omassa rakennusalan yrityksessään.

Taavi on lämmin ja miellyttävä seuramies, joka nauraa paljon. Hän rakastaa matkustamista ja viettää kylmät ja pimeät talvet mieluiten ulkomailla. Kesälomansa Taavi on sen sijaan viettänyt Linnanmäen vuoristoradan jarrumestarina jo yli 20 vuoden ajan. Joukkuelajeja harrastanut Taavi kokee olevansa hyvä ryhmänhengen rakentaja, mutta hän saattaa pitää viimeiseen asti kiinni mielipiteistään, vaikka olisi jo huomannut olevansa väärässä.

Sami, 29, Järvenpää

BB-Sami

Naimisissa oleva Sami on kouluttautunut tradenomiksi. Hän työskentelee tällä hetkellä myymäläpäällikkönä ja omistaa pienen yrityksen, jonka kautta julkaisee ja tuottaa lautapelejä.

Sami kertoo tuovansa taloon energiaa, sillä hän on huono olemaan paikallaan. Sami harrastaa erilaisten lautapelien pelaamisen ja kehittämisen lisäksi muun muassa salibandya. Sami tuntee vetoa myös politiikkaan, ja kunnon poliitikon tyyliin hän haastaa mielellään muiden näkemyksiä eikä päästä keskustelukumppaneitaan vähällä.

Pippa, 49, Espoo

BB-Pippa

Kasvatustieteiden maisteriksi valmistunut Pippa on sinkku, ja hänellä on kahdeksan lasta. Pippa on töissä erityisluokanopettajana, jonka lisäksi hänellä on tohtoritutkinto kesken. Hän kirjoittaa ehtiessään väitöskirjaa.

Pippa on lähtöisin lestadiolaisesta yhteisöstä. Hän meni nuorena naimisiin ja sai avioliitossa kahdeksan lasta. Sittemmin hän on jättänyt uskonnolliset piirit. Pippa työskentelee erityisopettajana yläasteikäisten nuorten parissa, joilla on vaikeuksia saattaa peruskoulu päätökseen. Hän pitää vahvuutenaan hetkessä elämisen taitoaan. Hän kokee olevansa oman elämänsä Peppi Pitkätossu ja haluaa toimia esimerkkinä rohkeudesta elää omannäköistä elämää.

Pekka, 27, Kuopio

BB-Pekka

Sinkkuna viihtyvä Pekka työskentelee ensihoitajana.

Hän on menevä naistenmies, jolla on levoton sielu. Puhelias Pekka viihtyy huomion keskipisteenä. Hiljaisista hetkistä Big Brother -talossa tuskin joudutaan kärsimään, sillä hän on voittanut muutama vuosi takaperin jopa säästä puhumisen MM-tittelin. Pekkaa ahdistaa ajatus vakiintumisesta, eikä hän suunnittele elämäänsä usein kovin montaa päivää pidemmälle. Hänen agendanaan onkin näyttää, että elämässä kannattaa tehdä vain mieluisia asioita ja tehdä ne täysillä, sillä elämä on juhlaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »