Sikke Sumari paljasti uskomattoman piirakkareseptinsä – näin helppo se on
Juuri tähän ajankohtaan täydellisesti sopiva herkkupiiras valmistuu pakastetaikinasta käden käänteessä.
Kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumari paljastaa herkullisen ja helpon piirakkaohjeen.
Sikke jakoi reseptin Instagram-tilillään videon kera. Provencen tomaattipiiras pakastetaikinalla valmistuu käden käänteessä.
Keittiössä hääräävä Sikke kertoo julkaisun tekstissä saaneensa Ranskan Provencen maakunnassa asuvalta ystävältään ihanan reseptin.
Piirakassa yhdistyy tomaatin, Dijonin sinapin ja Gruyère-juuston maku. Sikke muistuttaa, että juuri nyt tomaattipiiras on täydellinen valmistaa, sillä suomalaiset tomaatit ovat parhaimmillaan.
Työläämmän pâte brisée-murotaikinapohjan sijaan Sikke käyttää piiraassa pakastevoitaikinaa. Helppoutta lisää se, että piiraat valmistuvat keikauttamalla niin, että ainekset kasataan pellille ja taikina painellaan niiden päälle.
Uunituoreet piiraat keikautetaan sitten vasta oikein päin.
Siken Provencen tomaattipiiras
TEE NÄIN
1. Sulata pakastetaikina. Kaulitse sitten taikina todella ohueksi levyksi. Määrä riippuu siitä, monta piirasta haluat tehdä ja minkä kokoisia ne ovat.
2. Leikkaa sopivalla astialla taikinasta ympyröitä ja levitä niille kerros Dijonin-sinappia. Sikellä on videolla 12 senttimetriä halkaisijaltaan oleva metallikulho.
3. Levitä sinapin päälle reilusti raastettua Gruyère-juustoa ja tasoita juusto lusikalla.
4. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen ympyrät samalla astialla. Tämä helpottaa piiraiden täytteiden kasaamista oikean kokoiselle alueelle.
5. Lorauta leivinpaperiympyröille tilkka oliiviöljyä, ripottele tuoreita timjaminlehtiä, suolaa ja pippuria. Sikke suosittelee, että Provencen mausteseos ja pieni noro hunajaa sopisi hyvin mukaan piiraaseen.
6. Asettele tomaatinpuolikkaat ympyröille ja peitä ne sitten taikinaympyrällä niin, että juusto jää alapuolelle.
7. Pistele piiraat haarukalla ja paista niitä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin.
8. Käännä piiraat lastan avulla ja laita ne vielä hetkeksi uuniin ylimmälle tasolla saamaan rapeutta reunoihin.
9. Viimeistele timjaminlehdillä ja lorauksella hyvää oliiviöljyä, ja tarjoa rapeat piiraat lämpiminä.
Lähde: Siken Instagram