Saariston Martan resepti: Soppaa suven herkuista

Kesällä on paljon kotimaisia kasviksia tarjolla ja niistä pitävät niin nuoret kuin vanhemmatkin.
Kesäinen keitto maistuu parhaimmalta tuoreista raaka-aineista keitettynä – värejä ja makuja löytyy. Muistathan myös, että paras makuelämys syntyy, kun jätät keiton kasvikset hieman napakoiksi.

Litra vettä
Litra maitoa (0,89 €)
Kukkakaalia (0,80 €)
Parsakaalia (0,80 €)
Nippu porkkanaa (1,25 €)
Nippu sipulia (1,25 €)
Nippu retiisiä (1,00 €)
Parisen desiä uusia herneitä (0,40 €)
1 dl kuohukermaa (0,60 €)
Suolaa
Tilliä
Persiljaa
Huuhtele ja paloittele kaikki kasvikset tasakokoisiksi. Kaada kattilaan vesi ja maito. Lisää sekaan soppatarpeet ja tsupattele keitellen niin, että kasvikset kypsyvät napakoiksi. Lisää lopuksi kerma sekä ropsaus suolaa. Kiehauta ja annostele lautaselle. Lisää vielä halutessasi tilliä, persiljaa ja vaikka palanen juustoa.

Hinta yhteensä 7,00 €.
Herkullisia kesäpäiviä!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi